Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Major Benson Winifred Payne je dokonalý voják, jehož životním krédem je disciplína, oblíbenou barvou zelená a armáda jediným smyslem života. Jenže doba se mění a major je jednoho dne propuštěn. Jeho nadřízení sice uznávají, že je každou částí svého těla vojákem, ale nestačí držet krok s moderní dobou. Payne si život bez vojenského drilu neumí ani představit. Naštěstí najde brzy uplatnění jako vrchní velitel výcvikového programu. Při tréninku mladých kadetů používá netradiční, leč velice účinné metody! Mladí muži brzy nemyslí na nic jiného než na to, jak se ho zbavit. Poprvé svého velitele začnou uznávat, když se zastane jednoho z nich před panovačným nevlastním otcem. Po nějaké době si na Paynea vzpomenou velitelé a povolají jej do Bosny, ten si to na poslední chvíli rozmyslí, vrátí se zpátky a pomůže klukům vyhrát pohár v celostátní vojenských hrách. (TV Nova)

(více)

Recenze (79)

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Další z početné (nejen) herecké rodiny Wayansů nás přesvědčuje, že mají ten humor prostě v krvi. A já mám tuhle rodinku rád. Navíc Damon drží celý film pohromadě, bez něj by to byla jen plytká komedie pro děti (i tak ale nechápu, proč to v televizi dávali až v deset večer). Veškerý humor (a na poměry téhle komedie docela dobrý humor) tady totiž přináší pouze a jedině on. Některé jeho hlášky a výstupy (vyřešení problému se strašidlem ve skříni), jsou hodně zábavné. ()

AlistairMir 

všechny recenze uživatele

Major Payne je chlap vedle kterého je Rambo pouhá atrapa vojáka a Predátor může být rád, že v džungli narazil na Arnieho s jeho bandou, protože kdyby se s ním potkal Payne, tak by lov skončil dřív než by vůbec začal !!! Payne je dokonalost sama ať už jde o zázračnou metodu po které vás přestane bolet rozstřílená ruka, vyprávění pohádek o mašinkách, zahánění bubáků nebo motivování dětí s odjištěným granátem v ruce. A to je pouhý zlomek jeho schopností. Kdo jiný umí tak skvěle ugrilovat krysu, zhltnout jídlo a vypořádat se s projímadlem jako on? NIKDO !! Když Vám řeknu, že to je stále jen malá část veškerých dovedností tohoto hrdiny tak by vám měla dojít jedna věc - tenhle film, pokud máte rádi komedie, musíte vidět !! A já děkuji uživatelce tatanapope za vybrání úžasného snímku :-) ()

Reklama

Doudis19 

všechny recenze uživatele

Příběh klišé jako hrom, od první minuty víte jak film skončí. O to tu ale nejde, film na nějaké ambice očividně kašle. Chce pobavit, a to se mu kolísavou kvalitou celkem daří. Hlavní zbraní Majora Payna je "Major Payne". Jediná originální věc v celém filmu, ovšem stojí za to. Payne:"Přece někdo, někde potřebuje někoho zabít!?" Generál:"Ne Payne, všechny jste už zabil!".. :-D ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Pár vtípků na úrodnou půdu dopadlo, ale celkově bych to hodnotil jako sračičku. Příběh je silně stupidní, což by vůbec nevadilo, kdyby nebyl i neuvěřitelně nudný. Romantická vsuvka je ve filmu zcela nadbytečná a v partě dětiček poskládané z těch nejhorších existencí není jediné dítko nějakým způsobem zajímavé. Major Payne je slušně napsaná rolička, ale velmi brzy omrzí. Celkově tento snímek tvoří pár podařených gagů na neuvěřitelně nezáživném pozadí. Když se pokusím být extrémně mírný hodnotitel, tak zde jednu hvězdičku přeci jen zanechám. Nápad zněl slibně, ale příliš mě to celé nenadchlo. Viděno v rámci Filmové výzvy. Film jsem dostal od uživatelky tatanapope. ()

Rosana 

všechny recenze uživatele

Docela zábavná a oddychová komedie, u které se i místy dobře nasmějete. Dala bych 4 hvězdičky, kdyby se nejednalo o tématiku "voják v Americe", protože to v některých filmech s tím americkým militarismem skutečně přehánějí a pokud jde o děti (a soutěž), je to trochu brutální kombinace. Na druhou stranu - bez toho by zase nevznikla řada dobrých gagů. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (4)

  • V jedné scéně Payne (Damon Wayans) říká: "Now apparently, what we have here, is a failure to communicate!" což je slavný citát z filmu Frajer Luke (1967). (GreatestFan)
  • Natáčelo se v Goochlandu a v Richmondu. Vlaková stanice se nachází v Ashlandu a škola Miller School of Albemarle se nachází ve Virginii. (SONY_)
  • Ve scéně, kde si v bytě Payne (Damon Wayans) rozbije okno, se v dalším záběru "spraví". (GreatestFan)

Reklama

Reklama