Reklama

Reklama

Berlínský syndrom

(festivalový název)
  • Austrálie Berlin Syndrome (více)
Trailer 1

Austrálska fotografka a novinárka Clare Havelová (Teresa Palmerová) prežíva na dovolenke v Berlíne vášnivý románik s charizmatickým Andim Wernerom (Max Reimelt). Spočiatku pozorný a slušný Andi však rozhodne nie je tým, za koho sa vydáva. Keď sa Clare v jedno ráno prebudí sama, zamknutá v cudzom byte, musí sa postaviť posadnutému mužovi, ktorý má jasný cieľ. (TV JOJ)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (56)

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Krásná Tereza Palmer zvedá tenhle thriller o jednu poctivou hvězdu výše. Za prvé svým šarmem, ale hlavně takovou svou vnitřní nejistotu, kterou jsem jí bezmezně věřil. Na začátku náznak milostného vzplanutí, na konci boj doslova o holý život, který jsem si užil až k hodně povedenému konci. Kdo chce kam, pomozme mu tam. Ale že to trvalo nějak moc dlouho. Dobře Ti tak Maxi. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"Berlin Syndrome" nie je podľa mňa thrillerom, kde sa niečo neustále deje, no je to naopak filmom, ktorý sa zarýva pod kožu a buduje atmosféru. A tá beznádejná situácia je to, čo tento film robí podľa mňa silným. Teresa Palmer je veľmi dobrá a som rád, že ma posledné filmy viac a viac presviedča, že si vie vybrať aj dobré projekty. Plus jej postava nia je úplne hlúpa (okrem toho, že skočí s cudzincom v posteli, ktorý je náhodou psychopat) a vyslovene, keď pochopí, že je situácia bezvýchodisková, až vtedy sa vzdáva a snaží sa si veci viac už nekomplikovať. Napriek tomu však čakáme, či sa z toho nejako dostane a musím sa priznať, že záver je dostatočne uspokojivý. Aspoň pre mňa. Max Riemelt je tiež dobrý a patrí do kategórie psychopatov, o ktorých by si to človek nemyslel. A dokáže to maskovať. Dokonca akoby bol vnútorne sám presvedčený, že koná správne a neuvedomuje si, že to vlastne správne nie je. Len to všetko treba udržať pod pokrievkou, lebo by nikto jeho chúťky a túžby nepochopil. Film síce necháva pár otázok visieť vo vzduchu, ale nie sú to veci, ktoré by boli potrebné na to, aby sme si dopovedali príbeh, alebo nás nejako výrazne nenechali spať. Celkovo to atmosféru má, vie kam ísť a herecké výkony fungujú. Pre mňa film stojí za to vidieť. Nemyslím si, že to ocení každý, no ja som spokojný. Hodnotenie: B+ ()

Reklama

merit1 

všechny recenze uživatele

Sila okamihu dokáže ľahko zatieniť varovné signály rozumu a vyčítať ľahkomyseľnosť, by určite nebolo na mieste. To, z čoho sa stane nočná mora, by za iných okolností mohol byť aj najúžasnejší zážitok života. Predvídateľný dej je daný obohratým námetom, napriek tomu diváka zasiahne, hlavne vďaka kvalitnej filmárčine, výborným hercom a atmosfére. Zaujímavá bola aj zmienka o minulosti Nemecka a záujem hlavnej hrdinky o socialistickú architektúru. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Z príbehu sa dalo vyťažiť oveľa viac. Keď psychofašista zbalí austrálsku turistku a do 24 hodín dostane od nej všetko, musí byť riadny kretén, že si ju ešte nechá doma, najmä keď po ňom ide sedemnástka so strojčekom v hube. Ako to chcel všetko živiť z učiteľského platu? V každom prípade namiesto kecov tam mali dať poriadku thrillerovú alebo hororovú linku. Taký únos Kampuschovej mal atmosféru, toto sa podobalo na debatný krúžok s celkom vydarenou hudbou v pozadí. S nejakými zvratmi im to vôbec nevyšlo a Teresa nech sa permanentne vráti k blond vlasom. ()

Caminzind 

všechny recenze uživatele

Berlínský syndrom. Jaká hříčka se má skrývat v samotném názvu? Jistě, asociace se stockholmským syndromem je nabíledni, ale jako divák zde již více nevyčaruji. Co chtěl básník říci? Vždyť jakékoliv náznaky patologického vztahu ústředních postav snímek zabil vždy hned následující scénou. Držet se romantické linie a dotáhnout příběh k harmonickému konci by bylo vůbec to nejlepší, protože jakožto thriller je film nadbytečný. Navzdory nápadité a ambiciózní režii však zatoužila Cate Shortland po něčem víc, anebo míň, anebo sama netuší... Ale stejně... to vše nakonec odvál čas. Chci říct, že kolik je v tom něhy a poetičnosti, tolik je i nerozumu, což svým jednáním obzvlášť korunuje vedlejší postava Andiho studentky. 64% ()

Galerie (29)

Související novinky

Black Widow se hýbe kupředu

Black Widow se hýbe kupředu

21.06.2018

Zdá se, že Marvel konečně vyslechne přání fanoušků, kteří roky prosili o samostatný film o Black Widow s tváří Scarlett Johansson (Ztraceno v překladu, Don Jon), a snímek přece jen vznikne.… (více)

Reklama

Reklama