Reklama

Reklama

Berlínský syndrom

(festivalový název)
  • Austrálie Berlin Syndrome (více)
Trailer 1

Austrálska fotografka a novinárka Clare Havelová (Teresa Palmerová) prežíva na dovolenke v Berlíne vášnivý románik s charizmatickým Andim Wernerom (Max Reimelt). Spočiatku pozorný a slušný Andi však rozhodne nie je tým, za koho sa vydáva. Keď sa Clare v jedno ráno prebudí sama, zamknutá v cudzom byte, musí sa postaviť posadnutému mužovi, ktorý má jasný cieľ. (TV JOJ)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (56)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Z príbehu sa dalo vyťažiť oveľa viac. Keď psychofašista zbalí austrálsku turistku a do 24 hodín dostane od nej všetko, musí byť riadny kretén, že si ju ešte nechá doma, najmä keď po ňom ide sedemnástka so strojčekom v hube. Ako to chcel všetko živiť z učiteľského platu? V každom prípade namiesto kecov tam mali dať poriadku thrillerovú alebo hororovú linku. Taký únos Kampuschovej mal atmosféru, toto sa podobalo na debatný krúžok s celkom vydarenou hudbou v pozadí. S nejakými zvratmi im to vôbec nevyšlo a Teresa nech sa permanentne vráti k blond vlasom. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

To je těžké odolat takovému fešákovi jako byl Andy. Také bych moc neváhala, ale Clare váhat měla a to mohutně. Napětí až do poslední klapky je výsledkem výborně zahraných rolí a že byly de facto ponejvíc jen oni dva na plátně, přidává na plusovém hodnocení. Jo, holt ten krásný, zajímavý Berlín. Má mnoho uliček, které neznáme a je lepší se jim raději vyhnout. Žel i krasavcům, kterých je tam také požehnaně. Ále co, český kluci jsou přece taky fajn a tak stačí do Berlína zaskočit pracovně a šup domů i když........no co si budeme povídat.......... ()

Reklama

borec999 

všechny recenze uživatele

Teresa Palmer bola sympatická a dalo sa s ňou súcitiť a jej partner-väzniteľ bol slušný psychoš. Ale na dve hodiny je zápletka príliš jednoduchá a nemá takmer žiadny vývoj či zvrat. Niekomu možno Berlínsky syndróm pomalším rozprávaním a tempom sadne, ja som v ňom nič psychologické navyše (ako hlási primárny žáner na CSFD) nenašiel a hodnotím ho len ako rutinne natočený triler o žene, ktorú u seba doma väzní jej priateľ. 40% a 2*. ()

Ivi06 

všechny recenze uživatele

Já už se nechci seznamovat a už nikdy nepůjdu na rande :D Seznámíte se s takovým fešákem, který má slušnou a záslužnou práci a ono pak toto ? Hodně dobrá depka... Přitom nelze říct, že by scénář byl nějaký revoluční a že by herci zasluhovali oscara, i přes to, že jejich výkony byly hodně dobré... ale dýchne na Vás temnota a ten děsivý druh zvrácenosti sociopatického hlavního hrdiny, jehož klid a trpělivost jsou v některých situacích mrazivé, a jeho nevypočitatelnost Vám nedá vydechnout, protože čekáte na nějaký výbuch a na to, jak to vlastně skončí. Naprosto přesně vystihl náladu filmu "SILENTNAME", když napsal, že to není film, kde se neustále něco děje, ale film, který se postupně zarývá pod kůži a buduje atmosféru - lépe bych to nenapsala. Výborný Max Riemelt, kterého snad poprvé vidím jako záporáka... skvělá hudba dokreslující tu mrazivou a depresivní náladu. Celkově příjemné překvapení, které ve Vás vzbudí nepříjemné pocity. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Cate Shortland se sice vizuálně snaží, aby z toho udělala víc než v tom ve skutečnosti je, ale i přesto se nejedná o nic přelomového a vlastně to je jen obyčejný film na téma "psychopatický chlap unese ženu". A přitom jsem pořád čekal, že z toho bude něco jiného, že se u ní třeba rozjede stockholmský syndrom, nebo že to bude skutečně psychologické a Andiho motivace budou složitější, nebo že tam skutečně bude něco mysteriózního... Vlastně ani nechápu, proč tu oba ty žánry jsou, u toho prvního se to dá sice nějak okecat (byť by teda psychologický film byl tím pádem každý film na tohle téma, i kdyby to byl jen podprůměrný televizní počin), ale u toho druhého to nechápu už vůbec. Prostě jsem ale čekal, že to přijde s něčím originálním či svérázným, ale ne a bůhvíproč to trvá dvě hodiny, i když to na ně nemá dostatek materiálu. O třetí hvězdě u mě rozhodl jenom závěr, který konečně byl napínavý, ale z průměru to rozhodně nevyhrabal. Popravdě ani nechápu, proč mu Clare tak podlehla a přehlídla pár varovných signálů, ale holt i ženy dokáží někdy myslet jen tím dole... Slabé 3* ()

Galerie (29)

Související novinky

Black Widow se hýbe kupředu

Black Widow se hýbe kupředu

21.06.2018

Zdá se, že Marvel konečně vyslechne přání fanoušků, kteří roky prosili o samostatný film o Black Widow s tváří Scarlett Johansson (Ztraceno v překladu, Don Jon), a snímek přece jen vznikne.… (více)

Reklama

Reklama