Reklama

Reklama

Berlínský syndrom

(festivalový název)
  • Austrálie Berlin Syndrome (více)
Trailer 1

Austrálska fotografka a novinárka Clare Havelová (Teresa Palmerová) prežíva na dovolenke v Berlíne vášnivý románik s charizmatickým Andim Wernerom (Max Reimelt). Spočiatku pozorný a slušný Andi však rozhodne nie je tým, za koho sa vydáva. Keď sa Clare v jedno ráno prebudí sama, zamknutá v cudzom byte, musí sa postaviť posadnutému mužovi, ktorý má jasný cieľ. (TV JOJ)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (56)

merit1 

všechny recenze uživatele

Sila okamihu dokáže ľahko zatieniť varovné signály rozumu a vyčítať ľahkomyseľnosť, by určite nebolo na mieste. To, z čoho sa stane nočná mora, by za iných okolností mohol byť aj najúžasnejší zážitok života. Predvídateľný dej je daný obohratým námetom, napriek tomu diváka zasiahne, hlavne vďaka kvalitnej filmárčine, výborným hercom a atmosfére. Zaujímavá bola aj zmienka o minulosti Nemecka a záujem hlavnej hrdinky o socialistickú architektúru. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Cate Shortland se sice vizuálně snaží, aby z toho udělala víc než v tom ve skutečnosti je, ale i přesto se nejedná o nic přelomového a vlastně to je jen obyčejný film na téma "psychopatický chlap unese ženu". A přitom jsem pořád čekal, že z toho bude něco jiného, že se u ní třeba rozjede stockholmský syndrom, nebo že to bude skutečně psychologické a Andiho motivace budou složitější, nebo že tam skutečně bude něco mysteriózního... Vlastně ani nechápu, proč tu oba ty žánry jsou, u toho prvního se to dá sice nějak okecat (byť by teda psychologický film byl tím pádem každý film na tohle téma, i kdyby to byl jen podprůměrný televizní počin), ale u toho druhého to nechápu už vůbec. Prostě jsem ale čekal, že to přijde s něčím originálním či svérázným, ale ne a bůhvíproč to trvá dvě hodiny, i když to na ně nemá dostatek materiálu. O třetí hvězdě u mě rozhodl jenom závěr, který konečně byl napínavý, ale z průměru to rozhodně nevyhrabal. Popravdě ani nechápu, proč mu Clare tak podlehla a přehlídla pár varovných signálů, ale holt i ženy dokáží někdy myslet jen tím dole... Slabé 3* ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

V zahraničí chválená festivalová žánrovka s kráskou Teresou Palmer. Dle traileru jsem sice očekával větší dusno, i tak se jedná o neokoukaný thriller z ranků Únosů, který to zkouší z jiného úhlu než jsme zvyklí. Velkým plusem je Teresa, která se ukáže i nahá a rozhodně je radost na ní pohledět. Líbil se mi i pocit beznaděje, ale tím to končí. Délka je trošku přepálená a k napětí a gore zde také příliš nedojde, čímž se film nestává výjímečným. Na nudný večer se to však přežít dá. 60% ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Výborné psychologické drama o unesené krásné Australance Clare která se seznámila s německým učitelem ale ten se jí nechce vzdát za žádnou cenu a neváhá jí veznit. Dobře zahrané, a až do konce čekáte jak to dopadne a dopadlo to víc než zajímavě. Určitě být tou holkou snažil bych se neustále nějak utéct, ale tona dělá jen občas těch variant jak ho přemoci je mraky. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Noční můra australské fotografky. Nějaké emoce to nakonec vzbuzuje, pokud není účelem snímku ještě něco více. Dostat to do ruky scénárista béčkových filmů tak nevím, ale režisér má dobrý pozorovací talent, celý film dobrý rytmus. Dům je skvěle vybaven držet ženu uvnitř takže vášeň k muži ženu přišla draho. A ani si přitom nesundá podprsenku… ()

Galerie (29)

Související novinky

Black Widow se hýbe kupředu

Black Widow se hýbe kupředu

21.06.2018

Zdá se, že Marvel konečně vyslechne přání fanoušků, kteří roky prosili o samostatný film o Black Widow s tváří Scarlett Johansson (Ztraceno v překladu, Don Jon), a snímek přece jen vznikne.… (více)

Reklama

Reklama