Reklama

Reklama

Barevný závoj

Trailer 2

Obsahy(1)

„Myšlenka života ve světě svázaném přísnými pravidly, je stále aktuální. Na dvou lidech, kteří nalézají pokoru a učí se odpouštět jeden druhému, je něco dojemného...“ - Edward Norton.

Kitty (Naomi Watts) se musí neodkladně vdát. Proto si bere seriózního doktora Waltera (Edward Norton), se kterým odjíždí do Šanghaje. Protože se tady ale Kitty nudí, najde si milence. Walter nevěru odhaluje a jako pomstu přijímá práci v odlehlé čínské vesnici, kam bere Kitty s sebou. Teprve tady se mohou naučit jeden druhého chápat, milovat a odpouštět... Film vznikl podle stejnojmenného románu W. Somerseta Maughama, podle jehož knih bylo natočeno hned několik titulů (The Razors Edge, Being Julia). Snímek je zároveň remakem stejnojmenného filmu Richarda Boleslawskiho z roku 1934. Tehdy ztvárnili ústřední dvojici slavná hvězda Greta Garbo a Herbert Marshall. Nadějný režisér John Curran obsadil do hlavních rolí svého filmu neobyčejně nadané herce: Naomi Watts a Edwarda Nortona. Barevný závoj má již na svém kontě mimo jiné Zlatý Globus pro Alexandra Desplata za nejlepší filmovou hudbu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (364)

kinej 

všechny recenze uživatele

Na Barevný závoj se velice dobře kouká. Počínaje dobrými herci až po poctivou výpravu není nic odvedeno hůř než nadprůměrně. Ale to je asi tak všechno. Film pobaví, skončí a velmi brzy se vzpomínky na něj vytratí, protože nepředá nic než jen to co v dané chvíli k vidění. Režisér Curran je dobrý řemeslník odvedl dobrou práci, vytvořil chytlavou amtosféru stré Číny za koloniální správy, ale nic víc nesdělil. ()

Darneth 

všechny recenze uživatele

Kitty: Do you absolutely despise me? Walter: No I despise myself. Kitty: Why? Walter: For allowing myself to love you once. Zhýralé amorální paničce je předloženo ultimátum, buď si sbalí své frivolní krajkové kalhotky a táhne o dům dál se silně pošramocenou reputací nebo odrfrčí do země rýžových nudlí a polívky z pytlíku. Zvrat nastává až s Kítinou pokorou. Tváří v tvář smrti i čisté dobrotě tamějšího lidu si začíná uvědomovat skutečné hodnoty světa, chotě i svou skutečnou malost ve víru velkých událostí. Každá slepá ulička má východisko, nikoli zpátečka, nýbrž vytvoření si vlastní cesty, protože existuje pouze v naší mysli, právě proto můžeme cokoli. A zde naprosto platí přísloví, že láska hory přenáší...když se chce. ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Aj napriek perfekným hereckým výkonom, slušnému námetu "prevýchovy zlej ženy" a dobrým dramatickým prvkom ma to moc nechytilo. Film si len tak plynie, pričom sa človek ani nenazdá a je tu koniec. Je tu láska, je tu nevera, je tu cholera, je tu odpustenie a dramatický koniec, ale akosi to spolu na mňa pocitovo nepôsobilo, niečo tomu chýbalo. Možno lepšia atmosféra, výraznejšia hudba alebo trocha kratšia dejová linka... Vidím to na čistý priemer. 60/100 ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Nemá smysl se zaobírat tímto remakem, pakliže se neseznámíte s originálem. Neboť ano, jde o skvělé melodrama z 20. let, ve kterém se nádherně snoubí herecké příležitosti (které Watts i Norton využívají bezezbytku) s půvabnou krajinou. Skvělý cit pro dobové reálie, kostýmy a výpravu je samozřejmostí. Nechybí reálný dramatický příběh odehrávající se na pozadí hlavního dramatického oblouku uvnitř niterného sváru mladého manželství. Ale proč je to tak skvělé a i dnes má takový film červené barvy? Je to prosté, návrat kvalitního žánru, jenž se vytratil, je vítaný. Za dob kralování Garbo na stříbrném plátně bylo melodramat na výběr mnoho, dnes jsou nedostatkové zboží a je to ohromná škoda. Pod čarou musím seznat, že i po revoluci několik románů W. Somerseta Maughama vyšlo, takže dnes je k dispozici Julie, ty jsi kouzelná!, Poslední půlšilink i ten Barevný závoj. Což je příjemné. ()

ajuska 

všechny recenze uživatele

Opravdu povedený romantický film. Jeho síla je především v zajímavém (i když popravdě nikterak překvapivém nebo originálním) příběhu, krásných čínských lokacích a ideálním tempu, které není utahané, aby se divák nudil, ale ani příliš rychlé, aby měl problém s uvěřitelností vývoje vztahu mezi ústřední dvojicí. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (19)

  • Film se jmenuje podle stejnojmenné knižní předlohy z pera britského autora Somerseta Maughama. Ten svoji novelu pojmenoval podle úvodu sonetu, který napsal anglický básník Percy Bysshe Shelley. Sonet začíná veršem "Lift not the painted veil which those who live / Call Life". Původní literární dílo za sebou současně mělo již dvě zpracování. Vedle adaptace z 50. let i verzi z roku 1934. (Dont)
  • Liev Schreiber v rozhovore povedal, že Naomi Watts produkciu „prinútila obsadiť ho“ do tohto filmu. "Chcela, aby náš vzťah pokračoval a toto bol jediný spôsob, ako byť spolu." (Arsenal83)

Související novinky

Stmívání nad Hamletem

Stmívání nad Hamletem

08.06.2009

Ultimátní zmodernizovanou verzi Shakespearovy klasiky předvedl Arnold v Posledním akčním hrdinovi, ale brzy se dočkáme další. Catherine „vykopli mě od Stmívání“ Hardwicke je teď spojována s mnoha… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno