Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Katrin, znuděná dcera rakouského lékaře, přijme nabídku k sňatku od britského lékaře Waltera, který se chystá do Hong Kongu. Více než milostné vzplanutí je to pro ni únik z nudy. Krátce po příjezdu se Katrin sblíží s ženatým atašém na britské ambasádě. Walter jí slíbí, že se s ní rozvede pouze, pokud se Jack zaváže, že se s ní posléze ožení. Teprve nyní Katrin pochopí, že pro něj byla jen rozptýlením, a jak moc Walterovi, který ji skutečně miloval, ublížila. Se zlomeným srdcem odchází s manželem do nebezpečného, cholerou zasaženého regionu... (fleurette)

(více)

Recenze (4)

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Skutečně, Greta natočila tento film jako svůj 9. zvukový. Takže těch 8 předtím je málo? Navíc, žádný ze 2089 hodnotitelů remaku (vyjma mé maličkosti) se nedopracoval až sem? Jak typické... ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Během návštěvy v Rakousku se ožení anglický koloniální lékař Walter Fane (Herbert Marshall ) s dcerou svého někdejšího profesora. Odcestuje se svou Katrin (Greta Garbo) do Hongkongu, kde se jeho novomanželka seznámí se šarmantním velvyslancem Jackem Townsendem (George Brent). Waltera nenechá aféra jeho ženy chladným a nechce s ní již nic víc mít. Rozhořčeně se rozhoduje stáhnout na venkov, kde by se mohl potýkat s epidemií cholery... V adaptaci románu W. Somersete Maughama si Greta Garbo v jednom ze svých prvních neněmých filmů zahrála silnou ženskou postavu, jež se pohybuje mezi dvěma muži a neváhá se vzepřít britské koloniální morálce. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Asi se mi přece jen trochu více líbila modernější verze s Edwardem Nortonem a Naomi Watts, kdy hlavně konec byl takový silnější. Nic to nemění na tom, že tahle dramatická romance funguje i po osmdesáti letech a "Pestrý závoj" by neměl žádného filmového fanouška znechutit. ()

Galerie (60)

Reklama

Reklama