Reklama

Reklama

Barevný závoj

Trailer 1

Obsahy(1)

„Myšlenka života ve světě svázaném přísnými pravidly, je stále aktuální. Na dvou lidech, kteří nalézají pokoru a učí se odpouštět jeden druhému, je něco dojemného...“ - Edward Norton.

Kitty (Naomi Watts) se musí neodkladně vdát. Proto si bere seriózního doktora Waltera (Edward Norton), se kterým odjíždí do Šanghaje. Protože se tady ale Kitty nudí, najde si milence. Walter nevěru odhaluje a jako pomstu přijímá práci v odlehlé čínské vesnici, kam bere Kitty s sebou. Teprve tady se mohou naučit jeden druhého chápat, milovat a odpouštět... Film vznikl podle stejnojmenného románu W. Somerseta Maughama, podle jehož knih bylo natočeno hned několik titulů (The Razors Edge, Being Julia). Snímek je zároveň remakem stejnojmenného filmu Richarda Boleslawskiho z roku 1934. Tehdy ztvárnili ústřední dvojici slavná hvězda Greta Garbo a Herbert Marshall. Nadějný režisér John Curran obsadil do hlavních rolí svého filmu neobyčejně nadané herce: Naomi Watts a Edwarda Nortona. Barevný závoj má již na svém kontě mimo jiné Zlatý Globus pro Alexandra Desplata za nejlepší filmovou hudbu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (364)

Mertax 

všechny recenze uživatele

Je zbytečný lamentovat nad dějovou linkou, tak už je z velký části předurčená knižní předlohou a drží tvar Závoje, který se občas lehce chvěje díky subtropickému větříku (nudnější scény na začátku filmu) nebo přímo letí vzhůru (Norton), je na pohled lákavý, ale při kritickém naladění diváka, se může zdát chladný a jakoby v dáli. Mě ale zahřál na 85%:) ()

sharky 

všechny recenze uživatele

85% Moc pěkně natočenej film. Mám s ním jediný problém, má dvojí tempo a začátek a konec se odehraje strašně rychle, přeskočí některé dějové momenty a divák tápe, jestli už k tomu došlo. Skoro jako by to někdo vystříhal. Naopak je ve filmu velká spousta pomalých záběrů krajiny, nutno ale dodat, že jsou krásné a mají své místo. Ale trochu mi ani neseděl Norton do hlavní role, typově se tam moc nehodil. Zato Naomi je vyborna, i kdyz vzhledově místy působí jako duplikát Nicole Kidman. ()

Reklama

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Ron Nyswaner .. Dvacátá léta minulého století, Britský imperialismus zlehka nahlodává blížící se úpadek a jedna nefunkční manželská dvojice (lékař teoretik a žena "málem na ocet") se vydává na dlouhou cestu ze Šanghaje, který jejich vztahu nepřeje, do zapadlého Čínského města, kde řádí cholera. Zde na pozadí lehce načrtnutých politicko-vojenských machinací a rozepří s místními obyvateli hledají (a překvapivě najdou:o)) společnou cestu k vzájemnému porozumění si. Výprava a forma líbivá, herecky slušné, přesto emocionálně unylé a co do působivosti dramatických linek jen průhledně průměrné. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Režisér nám v prvej polovici pohriechu nedovoľuje dotknúť sa postáv a podľahnúť emóciám príbehu, je rovnako nedospelý ako jeho ženská hrdinka. Tento handicap sa však časom uvolní a s umúdrením postavy Naomi Watts začína z plátna prekvitať pôsobivá komorná dráma o zbližovaní sa dvoch rozdielnych ľudí na konci sveta. Tiež škoda skratkovitého záveru, ktorý si zaslúžil hlbšie precítenie. V zásade ale ide o peknú filmovú pohľadnicu z exotických kútov, síce rýchlo prešumiteľnú a nedosahujúcu epickosti hollywoodskej veľkovýpravnej elity, vnútorne však dobrosrdečnú a autorskú. Podobne autorskú, ako sú posledné, domáce počiny Austrálčana Phillipa Noycea (Rabbit-Proof Fence). Naomi slúži dobre, ale hlavou a motorom filmu je (opäť) Edward Norton - hoci je na plátne podstatne menej ako ona. P.S. Ďalší krásny soundtrack hollywoodskeho nováčika Alexandra Desplata. ()

Natascha 

všechny recenze uživatele

Ten kdo má nakoukané nějaké ty německé adaptace veleděl Rosamunde Pilcher (a i ti, co nic takového neviděli:-) už na začátku filmu odtuší, jak se bude celý děj vyvíjet. Ale vy mu to odpustíte, protože na Edwarda Nortona a Naomi Watts se tak dobře kouká... Kromě hezké slzopudné lovestory dostanete naservírovány krásné scenérie, výtečnou klavírní hudbu a pohled na nebohé čínské sirotky. Pro večer ve dvou je to ideální film. Já jsem byla naladěna na stejnou vlnu, takže se mi to líbilo, cynikům ale nedoporučuji. Jen by se dalo polemizovat, jestli proměna Naomi Watts nebyla trochu uspěchaná - taková změna charakteru za 2 měsíce? No nevím, nevím... A docela mě zaujalo, že ústřední pár skončil v posteli po pár drincích whisky - to mi přijde opravdu jako ze života:-) Trochu mi to připomnělo Dobrý ročník - taky klišoidní příběh, ale dobře natočený. Jenže ten nad spíše seriózním Barevným závojem vyhrává humorem. Silnější tři hvězdičky. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (19)

  • Film byl původně připraven pro společnost Yari´s Stratus Film, ale když její manažer Mark Gill přešel k Warner Independent, vzal projekt s sebou. (HappySmile)

Související novinky

Stmívání nad Hamletem

Stmívání nad Hamletem

08.06.2009

Ultimátní zmodernizovanou verzi Shakespearovy klasiky předvedl Arnold v Posledním akčním hrdinovi, ale brzy se dočkáme další. Catherine „vykopli mě od Stmívání“ Hardwicke je teď spojována s mnoha… (více)

Reklama

Reklama