Reklama

Reklama

Metoda

  • Argentina El método (více)
Trailer

Obsahy(1)

Madrid. Tisíce lidí demonstrují proti zasedání Mezinárodního měnového fondu. V této napjaté atmosféře probíhá v mrakodrapu nadnárodní finanční společnosti konkurz na obsazení vysoké manažerské pozice. Sedm kandidátů prochází výběrovým řízením, spočívajícím v aplikaci tzv. Gronholmovy metody: vylučovací metody na základě psychologických testů, kterým byli po 1. světové válce podrobováni důstojníci německé armády. Nakonec ji převzaly i nadnárodní společnosti... Po absolvování nesmyslného byrokratického labyrintu je principem testu rafinovaně stupňované drama vzájemné podezřívavosti a lámání charakterů, vytváření aliancí a ponižující manipulace, alibisticky se zaštiťující heslem „Nikdo tě nenutí“. Někteří z kandidátů by nakonec raději stáli na ulici mezi demonstranty, ale nemají odvahu si to přiznat... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (212)

aluna 

všechny recenze uživatele

Protože morální hodnoty a dobrá kuchyně nám začnou chybět až ve chvíli, kdy je nemáme. Ne vždycky ale z našeho života mizí (z pozice pouhýho pozorovatele) tak zábavnou formou, jako v týhle variaci na thrillery, v nichž 10 lidí v objektu/ na ostrově/ kdekoliv musí zabít/ zničit/ umučit svoje kolegy/ vrstevníky/ přátele, aby sami vyvázli. Ve variaci velmi reálný, o to děsivější a (pouze) z perspektivy diváka škodolibě úsměvný. V tomhle světě já žít nechci...a nabonzovala bych pro to kohokoli. ()

Dont 

všechny recenze uživatele

Velmi dobré psychologické drama, které za využití minimálního prostoru nabízí vskutku zajímavý pohled na výběrové řízení nadnárodní firmy a zároveň i do mysli jednotlivých uchazečů. Všichni jsou bezesporu nadprůměrně inteligentní, všichni jsou přesvědčení, že jsou schopni zastávat nabízenou pozici, ale v konkurenci a dusivém protředí uzavřené místnosti není tak jednoduché prokázat, že právě vy jste ten nejvhodnější kandidiát. Film těží hlavně z výborného scénaře, netradičního a neokoukaného tématu (pokud tedy nejste personalista...) a ze solidních hereckých výkonů. Zasloužené lepší čtyři hvězdy. ()

Reklama

rollman1 

všechny recenze uživatele

Já tyhle typy filmu žeru. Ať už to je horor, drama či thriller, pořád to má co nabídnout. Tentokráte uchazeči o práci, kteří procházejí zajímavým testem, který vybere, kdo z nich nakonec dostane místo. Test je nekompromisní a postupně se otázky nebo úkoly zhoršují a uchazeči dělají vše pro to, aby oni zůstali. Napínavé, výborně natočené i zahrané. Druhá půlka mi přišla malinko slabší, ale na to, že to má skoro 2 hodiny mi film utekl rychle a rád mrknu znova. Tohle se určitě doporučit dá. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Opravdu výborná psychologická konverzačka, která by lehkým sestříháním získala punc dokonalosti. Ale na druhou stranu, ty přestávky, které bohužel trochu snižovaly aktuální napětí, zde však ani zdaleka nebyly zbytečně, spíš naopak, měly za úkol proklepnout kandidáty ve chvíli, kdy si mysleli, že testováni nejsou, vyvolat u nich pocit zdánlivého bezpečí. Co se týče pointy, možná trošku zklamaný jsem, napodobení Cleesova odkazu (navíc mi ho částečně podsouvala i kamera) by mi přišlo více než trefné a navíc dokonale cynické, ale závěr v této podobě vyznívá zase mnohem více pragmaticky (alespoň ve světle dnešního světa), takže proč ne. I když, dle daných pravidel (pokud jsem natolik naivní a věřím, že zde vůbec nějaká byla), se tvůrci se svým vítězem tak trochu sekli (nebo plichta?). V každém případě nemůžu a vlastně ani nechci jít pod 5*, sice slabších, ale v daném žánru jde bez debat o jednoho z nejlepších zástupců, takže zasloužených. ()

mandelbrot 

všechny recenze uživatele

Něco mezi Dvanácti rozhněvanými muži a reality show stylu Velkého bratra. Film se odehrává prakticky jen v několika místnostech a staví hlavně na hereckých výkonech zúčastněných, které jsou opravdu výborné. S příbývajícím časem a ubývajícím počtem uchazečů ale Metoda trochu ztrácí na intenzitě a mírně se vleče a ani konec nepůsobí tak nějak úderně, jak bych čekal. Pomocí Grönholmovy metody jsem vybral ze šesti kandidátů jako nejvhodnější hodnocení tři hvězdy. ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno