Reklama

Reklama

Dennis - postrach okolí

  • Česko Postrach Dennis (více)
Trailer

Obsahy(1)

Pohromou pro poklidné městečko je šestiletý chlapec Dennis. Obětí jeho dobře míněných nápadů se stává soused, starý pan Wilson, který prchá, jen zaslechne charakteristický zvuk Dennisova kola. Zatímco jsou jeho rodiče v práci, vydá se Dennis s kamarády na výpravu do okolí. Pan Wilson se připravuje na velkou oslavu - na deset vteřin má rozkvést vzácná orchidej. Večer Dennise hlídá dívka Polly, kterou navštíví její přítel. Chlapec se dostane z domu a neustále jejich schůzku ruší zvoněním. Odnese to, kdo jiný, pan Wilson, kterého Polly poleje vodou a posype moukou v domnění, že to zvonil on. Když pak nese ráno Dennis panu Wilsonovi psaníčko s omluvou, způsobí starému pánovi další nepříjemnosti. Dennisovi rodiče musí odjet na služební cestu a marně hledají někoho, kdo by syna pohlídal. Nakonec přemluví hodnou Martu, manželku pana Wilsona, který nakonec svolí a navíc ukáže Dennisovi svou sbírku mincí. Velmi brzy se však stane obětí dalších nehod a katastrof způsobených malým rošťákem. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (179)

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Pohodová komédia s perfektným Mathauom o takom jednom zlobviém decku. Našťastie tá jeho neposlušnosť vychádza s čisto deckých princípov zvedavosti, neposednosti a nepoznania hraníc, vďaka čomu sú komické situácie naozaj zábavné. A pomyselný súboj deti vs. dospelí je oveľa uveriteľnejśí, ako napr. v "Ten kluk je postrach". A je tu ešte jeden pre mňa osobne veľmi silný moment, pri ktorom sa mi stiahlo hrdlo a, za ktorý si film zaslúži ešte jednu hviezdičku navyše. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: John Hughes .. Zdánlivě průměrnou rodinnou zábavu povyšuje na zábavnější a inteligentnější podívanou postarší pan Wilson (skvělý Walter Matthau) a později i tragický zlodějíček (v podání Christopher Lloyd). Některé vtípky jsou velmi povedené, zábavné a přiznám se, že jsem se i po několikátém zhlédnutí dobře bavil. Ovšem býval jsem mladší.. 70%. ()

Reklama

RobinPM100 

všechny recenze uživatele

Nedoceněný film se skvělým záporákem Christopherem Lloydem (Emettem Brownem). Parádní natáčecí lokace, kterou docení zejména introvertnější jedinci, milující poklidnější život mimo ruch velkoměsta :-) Dále také milovníci Foglara, jelikož film ukazuje v plné kráse kouzlo bezstarostného dětství, o kterém tak rád psával Jestřáb Jaroslav Foglar. ()

LencaN 

všechny recenze uživatele

Walter Matthau byl grandiózní. Ty jeho žvýkačkové zoubky nezapomenu. Nebýt jeho, nebyl by film vůbec tak dobrý. On je tahounem všeho. Ano, ostatní obsazení je taky fajn, hlavně rodiče. Malý blonďatý Dennis taky hraje dobře. Ale Matthau je prostě klasa. K tomu se přidalo pár opravdu dobrých vtípků. Mám pocit, že čím jsem starší, tím víc dokážu ocenit filmy pro děti. Zvláštní. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Nech si zvyká. Má krátke nohy a škúli - sklamanie bude jeho celoživotným údelom.“ Každým ďalším pozretím sa na tento film hnevám čoraz menej. Hoci je to evidentná krádež SÁM DOMA 1 - 2 (vo filme dokonca hrá Devin Ratray alias Buzz!), v konečnom dôsledku to príliš neprekáža. Je pravda, že malý Mason Gamble nie je Macaulay Culkin a Christopher Lloyd (NÁVRAT DO BUDÚCNOSTI) nie je Joe Pesci (dokonca ani Daniel Stern). No atmosféra je príjemná, dobrák Walter Matthau je ako pán Wilson rozkošný a nechýbajú vtipné okamihy. S prižmúrenými očami (a po skúsenosti s hroznou dvojkou) 3*. V tej dobe boli skrátka v móde rodinné bláznivé komédie s deťmi. Niektoré prepadli, iné boli hity, žiadny z nich síce nedosiahol takého závratného úspechu, ako prvé dva diely s Kevinom, ale konkrétne Postrach Dennis celosvetovo trhol 117 miliónov, čo bola paráda. Preto je nepochopiteľné, že dvojka sa dostavila až o 5 rokov neskôr a prišla s komplet novým kastingom. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (13)

  • Vo Veľkej Británií bežal film v kinách pod jednoduchším názvom Dennis, a to z dôvodu, aby si ho ľudia nesplietli s kresleným seriálom s identickým názvom z 50. rokov. (vander19)
  • Uspávanka, pri ktorej Denis (Mason Gamble) zaspí, je “Wynken, Blynken a Nod“ od autora Eugene Fieldsa. (vander19)
  • Během natáčení Masonu Gambleovi vypadly 2 mléčné zuby, díky čemuž musel nosit zuby falešné. (Dlee)

Reklama

Reklama