Reklama

Reklama

Dennis - postrach okolí

  • Česko Postrach Dennis (více)
Trailer

Obsahy(1)

Pohromou pro poklidné městečko je šestiletý chlapec Dennis. Obětí jeho dobře míněných nápadů se stává soused, starý pan Wilson, který prchá, jen zaslechne charakteristický zvuk Dennisova kola. Zatímco jsou jeho rodiče v práci, vydá se Dennis s kamarády na výpravu do okolí. Pan Wilson se připravuje na velkou oslavu - na deset vteřin má rozkvést vzácná orchidej. Večer Dennise hlídá dívka Polly, kterou navštíví její přítel. Chlapec se dostane z domu a neustále jejich schůzku ruší zvoněním. Odnese to, kdo jiný, pan Wilson, kterého Polly poleje vodou a posype moukou v domnění, že to zvonil on. Když pak nese ráno Dennis panu Wilsonovi psaníčko s omluvou, způsobí starému pánovi další nepříjemnosti. Dennisovi rodiče musí odjet na služební cestu a marně hledají někoho, kdo by syna pohlídal. Nakonec přemluví hodnou Martu, manželku pana Wilsona, který nakonec svolí a navíc ukáže Dennisovi svou sbírku mincí. Velmi brzy se však stane obětí dalších nehod a katastrof způsobených malým rošťákem. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (179)

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Dennis byl jedním z filmů, které nás v devadesátkách bavily. A já na něm objevil tehdy mi neznámého herce Waltera Matthaua. Ten stojí minimálně za půlkou úspěchu filmu. Osobně si myslím, že lze ocenit výkon dětského herce Masona Gambleho. Na dítě je to velmi přirozený výkon. A další půlku půlky se dělí právě dítě s Christopherem Lloydem. Zvláště jejich vzájemné scény jsou velmi vtipné. Z dnešního dospělého pohledu už je však patrné, že některé vtipy jsou hodně nahrané a nepřipadají mi tak vtipné, jako kdysi. Scénárista John Hughes se na podobné filmy specializuje. Kudrnatá holka, Trable prcka Binka či Beethoven. To jsou ještě ty známější, ale také průměrnější filmy. Velké úspěchy zaznamenal s Bláznivou dovolenou a pochopitelně oběma díly Sám doma. Od té doby už se mu ale příliš nedaří. Pořád je ale první díl dost vhodný na deštivé odpoledne nebo dopoledne jako zabavení dětí. Je to oddechovka, která se dá. ()

JADIM 

všechny recenze uživatele

Milá rodinná pohoda plná zábavných situácií, ktoré zabezpečuje blonďavý chlapec s nevinnou tvárou a nevinnými úmyslami, ale výsledok už tak nevinne nevyzerá a takto dokáže zabaviť celú rodinu. Postavy a niektoré situácie sú občas celkom predvídateľné, ale vždy vás zaujíma, ako sa to tomu Denisovi podarí. Na konci vykrádačka Sám doma, ktorá však dobre pobavila. Neomrzí ani po pár zhliadnutiach :) 7/10 (Videné v TV, SK dabing) ()

Reklama

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Dennis - postrach okolí je jedna z mých nejoblíbenějších komedií. Je plná Dennisových hlášek a komických scének, které Dennis provádí svému sousedovi panu Mitchellovi. Například když si Dennis hraje na doktora a střelí prakem aspirin sousedovi do pusy, zničí mu umělé zuby, střelí barvu do grilu nebo zlikviduje zahradní hostinu. Tak jak je samotný Dennis roztomilý dacan, tak spousta osob ve filmu mají své kouzlo. Znáte nějakého zahradníka, který obětuje čtyřicet let pro deset sekund krásy, jakým je Dennisův soused? Podobně ujetý je i zlodějíček v podání Christophera Lloyda, který se přitoulá do poklidného města. Další nezapomenutou osobou je neškodný, malý Dennisův kamarád, který šilhá. Dennis má i další povedené kamarády jako protivnou tlustou holku, která vnucuje, že v bojových pevnostech bývaly koberce a toalety pro vojákovy manželky. Nejlepší je stejně scénka, kdy nabídne jinému klukovi na políbení zadek své panenky a pak jej oslovuje "líbači prdelí". [8919. hodnocení, 169. komentář, 58%] ()

milous11 

všechny recenze uživatele

Pamatuji si když jsem viděl poprvé tenhle film ještě na VHS a hned se mi zalíbil, Dennis je klasické zlobivé dítko které neposedí a vymyýšlí kulišárny na své okolí, docela se v něm i vidím :-) a i po letech opravdu mě tenhle film dokáže rozesmát a hlavně zavzpomínat na dětství ... :-) nejvíc si pamatuji na scénu krmení toho zlodějíčka těma fazolemi :-D :-D když byly kapánek horkééé :-) ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Pohodová komédia s perfektným Mathauom o takom jednom zlobviém decku. Našťastie tá jeho neposlušnosť vychádza s čisto deckých princípov zvedavosti, neposednosti a nepoznania hraníc, vďaka čomu sú komické situácie naozaj zábavné. A pomyselný súboj deti vs. dospelí je oveľa uveriteľnejśí, ako napr. v "Ten kluk je postrach". A je tu ešte jeden pre mňa osobne veľmi silný moment, pri ktorom sa mi stiahlo hrdlo a, za ktorý si film zaslúži ešte jednu hviezdičku navyše. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (13)

  • Dům, ve kterém bydlel Denis (Mason Gamble), sídlí ve skutečnosti na adrese 1624 Ashland Avenue, Evanston, Illinois, USA. (ČSFD.cz)
  • Velká část natáčení probíhala v Evanstonu ve státě Indiana. Ve volném čase si pak herec Mason Gamble, představitel Denise, hrál s dětma z okolí. (Dlee)
  • Uspávanka, pri ktorej Denis (Mason Gamble) zaspí, je “Wynken, Blynken a Nod“ od autora Eugene Fieldsa. (vander19)

Reklama

Reklama