Reklama

Reklama

Petrohrad, 1860. Dôstojník vo výslužbe Jakovlev (Pjotr Fjodorov) je tajomný a neporaziteľný profesionálny duelant, ktorý za poplatok bojuje v zastúpení za tých, ktorí sú príliš slabí, netrénovaní alebo sa boja bojovať sami. Má však temné tajomstvo: mocný gróf Beklemišev (Vladimir Maškov) ho obvinil zo zločinu, ktorý nespáchal, odobral mu titul a poslal ho do vyhnanstva na smrť. Jakovlev však prežil. Vracia sa do Petrohradu pod novou identitou, aby sa pomstil. Zamiluje sa do mladej kňažnej Marfy (Julija Chlyninová). Aby zachránil túto lásku a pomstil sa, musí Jakovlev odhaliť svoju identitu a čeliť grófovi Beklemiševovi. (TV Markíza)

(více)

Videa (7)

Trailer 4

Recenze (32)

emma53 

všechny recenze uživatele

Pocitově je to pro mě jedničkový film. Myslím, že ruská kinematografie jede nahoru velkým tempem. Duely mrazivé, téměř hororové. Herecké výkony naprosto skvělé a kněžna to svojí krásou jen projasnila. Po tomto filmu mám pocit, že tam věčně lilo, čvachtalo se v blátě a všem to bylo jedno, atmosféra, kostýmy (hlavně žen), tam není co vytknout..........a Jakovlev by stál za hřích...... ()

verbal 

všechny recenze uživatele

V dobách, kdy Oněginem mlátila chándra, Oblomov na všechno jebal, Chlestakov kasíroval v Kocourkově úplatky a Pečorin zevloval po Kavkaze a znuděně píchal všechno, co mu píplo na radaru, byla pro ruské aristokratické degeneráty chest důležitější než délka jejich cara a chestné spory se řešily jediným možným způsobem. Prostě jste naleštili kulky, tasili bambitku a sveřepě požadovali satisfacku. A tehdy přijíždí do Leningradu neprůstřelný krutohustý profesionální ruský ruletář s pitbulovským prahem bolesti a začíná posílat popům jednoho děravého Pupuškina za druhým, avšak sovy nejsou zdaleka tím, čím se zdají být. Rusákům se opravdu povedlo krásně natočit a výborně zahrát asi nejlepší počin Sojuzmultfilmu za posledních pár let, vyvážený boršč se šťavnatými kousky romantismu, realismu, brutality a pičoidní dekadence počátku 19. století, ucelený a zajímavý manuál kokotích soubojů, navíc s vcelku kulantním a chytlavým příběhem, nad nímž by Lermontov bez zaváhání vášnivě vyprstil Gogola za vzrušeného potlesku Pikové dámy. ()

Reklama

kulyk 

všechny recenze uživatele

Zápory - doteď netuším, o co tomu Jakolvovy Kalmykovi šlo. Přinejmenším na začátku. Neboť to za pomstou vzal přes hodně švihlou odbočku. Též by mi zajímalo, proč se pořád objevuje v našrot stavu chrápající na pramici uprostřed pitěrského kanálu. Jestli jako vzpomíná na veselé topení u Eskymošů, nebo do nich furt padá cestou z hospody.... Klady - výprava jak z Godunova, na ruské poměry snesitelné množství proslovů i patetického čurákování, milce Nastěnek potěší Chlyniiny dvojky. Ok, dvou a půlky. Ale vrchol kinematografie bych z toho tedy nedělal. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Soubojová lahůdka z dob, kdy se ruská šlechta byla ochotná střílet za křivý pohled. Má to správnou dobovou atmosféru, duely jsou rozmanité a i když se leckdy jedná prakticky o jediný výstřel, mají větší koule než leckterá akčňárna a na úroveni jsou i herci, přičemž Maškov je padouch par excellence. Příběh sám o sobě je celkem průhledný, ale je ku prospěchu, že tvůrci se tím ani moc netají a navíc i po vcelku brzkém odhalení o co vlastně jde, divák pořád tápá, jak to celé dopadne, protože těch scénářů se nabízí hned několik. Výtka míří jen k několika málo hluchým místům a samozřejmě k tradičnímu ruskému rychlodabingu při německy mluvených pasážích. Na to si nikdy nezvyknu. Ale jinak je to další ruská pecka, která snese ty nejpřísnější měřítka. 85% ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Rusové se nepochybně zlepšují a především letos to jde vidět. Nejen, že si vybírají zajímavé projekty. Nedávný Viking je nejen vizuálně strhující, ale také se jedná o tématiku, která vychází jednou za 5 let a tenhle Duelista je také velmi originální žánrovkou, která nikde jinde není k pohledání. Dobová atmosféra je parádní,vizuál prvotřídní a jednotlivé duely mají šmrnc. Líbil se mi hlavní hrdina i záporák a byť se zde našlo pár hluchých pasáží občasná brutalita mi nedovolí jít pod 4*. Ivanové jen tak dál! 75% ()

Galerie (52)

Zajímavosti (4)

  • Dueljant (2016) je tretím ruským filmom natočeným vo formáte IMAX. (LUCVA)
  • Pre film bol skonštruovaný bicykel bez reťaze podľa vzoru z roku 1849. Bol prerobený tak, aby sa na ňom dalo jazdiť po naklonenej rovine do kruhu (na originálnom bicykli sa dá ísť len po rovine). Vladimir Maškov sa pre túto scénu na bicykli pripravoval asi dva mesiace. (LUCVA)
  • Niekoľko kočiarov priviezli z Nemecka, niekoľko špeciálne vyrobili pre natáčanie v Česku. (LUCVA)

Reklama

Reklama