Reklama

Reklama

Joshovi je dvanáct a je vášnivým astronomem amatérem. Jednoho večera na nebi objeví rychle se přibližující malý meteorit, který nakonec skončí v jeho akváriu mezi rybičkami. To Josh ještě ale netuší, že tohle je jen začátek. Za několik dní totiž na Zemi přistává vesmírná raketa s mimozemskou posádkou, která má pomocí onoho meteoritu odčerpat všechnu pozemskou vodu, aby zachránila svojí planetu. Raketa vypadá z venku jako obyčejný pozemšťan (Eddie Murphy), ale ve skutečnosti je to ta nejdokonalejší mimozemská loď, jakou kdy svět spatřil. Její posádku tvoří stovka mrňavých astronautů a jeden stejně mrňavý kapitán Dave (Eddie Murphy). Po přistání se Dave musí naučit pořádně chodit, ale sotva se mu to podaří, srazí ho auto, které řídí Joshova potrhlá matka – malířka se sklonem zamilovávat se do opravdu podivných chlapíků. Zamiluje se i Dave a velmi rychle se přesvědčí o pohostinnosti naší planety. I ostatní členové posádky si brzy uvědomí, že by bylo strašné Zemi zničit, jenže druhému důstojníkovi pozemšťané k srdci zrovna nepřirostli, a tak nevidí důvod, proč naši planetu nevyužít k záchraně té vlastní. Zatímco druhý důstojník chystá převrat, Dave se musí vypořádat se dvěma všetečnými policisty, kteří na rozdíl od svých šéfů tuší, že tady by na ně mohl číhat kolosální objev.
Eddie Murphy se filmem Seznamte se s Davem vrací na pole dětského a rodinného filmu. Celý příběh se točí kolem jeho vztahu s malým Joshem a situací, které mohou nepřipraveného mimozemšťana na naší planetě zaskočit. Centrifuga, soutěž v pojídání hot dogů, sklenička alkoholu nebo třeba obyčejné semafory jsou pro Davea nepřekonatelné překážky. Eddie Murphy v těchto situacích ovšem exceluje ať už jako raketa nebo její kapitán. Film tak připomíná jeho herecké eskapády v divácky velmi úspěšných filmech, jako byla série o Doktoru Doolittlovi. Komedie Seznamte se s Davem je určená hlavně nejmladším divákům, jejichž vzorem může být malý Josh – bystrý školák, který to sice u spolužáků nemá zrovna lehké, ale dovede si stát za vlastním názorem. A nakonec je to on, kdo Daveovi a jeho posádce pomůže pochopit člověka jako stvoření s mnoha slabostmi i nezaměnitelnými přednostmi. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (226)

Rafik 

všechny recenze uživatele

líbilo: jak se Dave seznamoval s pohyby pozemšťanů a jejich návyky, herecký výkon Eddieho Murphyho tady nemuže být příliš kritizovaný, protože nehrál špatně, ne každý by ty pohyby zvládl takhle dobře, tuhle komedii prostě kritizovat nebudu, protože není moc důvodů a i když Murphy hraje v různejch propadlinách, tahle tam rozhodně nepatří; nelíbilo: Ten konec byl až takovej moc přehappyendovanej a trošku přehanej; výsledkem: je průměrně ohodnocená, ale rozhodně ne připitomělá či nudná ale naopak odlehčená komedie, přesně na čas, kdy potřebujete vypnout a pustit si něco nenáročného ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Ne, ne Murphy rozhodne nezaznamenal Kambek tymto filmom. Pominiem take veci ako umelohmotny interier lode, a musim konstatovat, ze humor ... nefunguje. Murphy po tlustoprdych filmoch komplet vyhasol a nema co ponuknut. Okrem Murphyho priserne prehravala aj Gabrielle Union /Od kolebky do hrobu s Dzetom Li/. 20 % ()

Reklama

Gore 

všechny recenze uživatele

Na Murphyovinu obstojné, nebylo tam ani moc dementního humoru a prdění s vylučováním ze všech možných otvorů jak je z posledních komedií Murphyho známé. Sice v místech, kde se měl člověk smát, vtip vyšuměl do prázdna, ale ubylo poly-postav ztvárněné Murphym, tak koukatelné to bylo i díky oběma představitelkám opačného pohlaví (Banks a Union) ()

Han-cock 

všechny recenze uživatele

Hi,hi,hi,hi,hi......konečne som videl človeka kakat peniaze. Panebože tie výraze tvári aké Eddie dáva sú perfektné. Ja osobne som sa konečne dobre pobavil na fajnovej komédii. Je to o niečom inom ako klasické teenagerské komédie nakoľko Eddie je PÁN komik sa s touto úlohou popasoval dosť, dosť, dosť dobre. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Bol som radsej dopredu pripraveny, ze od tejto sci-fi komedii nemozem nic velke ocakavat, aj ked mam Eddieho celkom rad, teda radsej v akcnych komediach typu BEVERLY HILLS COP (1984). Zoznamte sa s Davom je rodinna sci-fi blabolina, kde sa objavi par trapnych scen, hlavne by ludia reagovali v skutocnosti uplne inak pri stretnuti s takymto mimozemstanom, takze myslim si, ze sa tato komedia bude viac pacit detom, ako dospelym, ale celkom sa to dalo zniest, teda keby som mal 12 rokov, bavilo by ma to omnoho viac. Ku koncu dojde aj k nejakej tej vybusnej akcii, ktora bola celkom slusne natocena, ale je kratka, co je skoda, takze v celku je to u mna celkom slusny priemer. ________ Eddie Murphy - (Dave Ming Cheng / Kapitán) +++ Elizabeth Banks - (Gina Morrison) +++ Austyn Myers - (Josh Morrison) +++ Gabrielle Union - (Číslo 3 - Dôstojníčka) +++ Scott Caan - (Dôstojník Dooley) +++ Ed Helms - (Číslo 2) +++ Kevin Hart - (Číslo 17) +++ ()

Galerie (44)

Zajímavosti (2)

  • Zlaté maliny - nominace: nejhorší herec (E. Murphy), nejhorší filmový pár (E. Murphy v Eddiem Murphym). (Petr23)
  • Film se natáčel v Los Angeles a v Pasadeně v Kalifornii a na Manhattanu v New Yorku v USA. (rafix)

Reklama

Reklama