foto

Ed Helms

  • nar. 24.1.1974 (42 let)
    Atlanta, Georgia, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Edward Paul Helms se narodil a byl vychován v Atlantě, kde absolvoval the Westminster School v roce 1992. Navštěvoval Oberlin College a také strávil jeden semestr na výměnném pobytu v New York University's Tisch School of Film, kde studoval filmovou teorii a technoligii. Po promoci začal Ed svojí kariéru jako spisovatel a herec ve skupině New York City sketch comedy. Helms souběžně pracoval jako filmový editor v postprodukčním zařízení v New Yorku.

Ed natočil hodně televizních filmů a seriálů z nichž ten nejznámější byl KANCL (The Office). Ve filmové tvorbě Ed zazářil ve filmu PAŘBA VE VEGAS, předtím se objevil i v menších rolích např. v NOC V MUZEU 2, ZAHULÍME, UVIDÍME 2 a mnoha dalších. Během natáčení PAŘBY VE VEGAS Ed zapůsobil na Toma Brokowa. Ve stejném roce si Ed zahrál v THE GOODS: LIVE HARD, SELL HARD.

Ed vyvíjí, společně s Juddem Apatowem, film A WHOLE NEW HUGH pro Universal Pictures, ve kterém by si měl Helms zahrát a zároveň by měl být spoluautorem s Jakem Fleisherem a Ianem Bergerem.

Ed hraje na kytaru, banjo a piáno. Mimo jiné napsal a nazpíval píseň "Stu's Song" z filmu PAŘBA VE VEGAS.

Ondra "oondra" Kolenský

Herecká filmografie

2017 Captain Underpants
Let It Snow
The One Percent (TV seriál)
2016 Bastards
2015 Bláznivá dovolená
The Muppets (TV seriál)
Trable o Vánocích
2014 Kdo si vezme Barryho?
Šofér
They Came Together
2013 Kroll Show (TV seriál)
Millerovi na tripu
Pařba na třetí
Tiny Commando (TV seriál)
2012 First Look: Ultimate Teaser Trailer
Lorax
The Mindy Project (TV seriál)
2011 Cedar Rapids
High Road
Jeff, který žije s mámou
NTSF:SD:SUV (TV seriál)
Office: The Girl Next Door, The (TV seriál)
Pařba v Bangkoku
Wilfred (TV seriál)
2010 Funny or Die uvádí... (TV seriál)
2009 Kšeftáři
Monstra vs. Vetřelci
Noc v muzeu 2
Office: Blackmail, The (TV seriál)
Office: Subtle Sexuality, The (TV seriál)
Pařba ve Vegas
Smell of Success, The
2008 Childrens' Hospital (TV seriál)
Office: The Outburst, The (TV seriál)
Poloprofesionál
Seznamte se s Davem
Upright Citizens Brigade: Asssscat (TV film)
Zahulíme, uvidíme 2
Zvláštní škola
2007 Božský Evan
Neuvěřitelný život rockera Coxe
2006 I'll Believe You
Malý zázrak
2005 Kancl (TV seriál)
Sunday Pants (TV seriál)
Zombie-American
2004 Blackballed: The Bobby Dukes Story
Cheap Seats: Without Ron Parker (TV seriál)
2003 Arrested Development (TV seriál)

Dokumentární

2014 Lennon or McCartney - a.z.

TV pořady

2014 V divočině s Bearem Gryllsem (TV pořad)
2014 MTV Movie Awards (TV pořad)
2012 Comedy Bang! Bang! (TV pořad)
2012 Film Independent Spirit Awards, The (TV pořad)
2011 Teen Choice 2011 (TV pořad)
63. Emmy Awards (TV pořad)
2010 Conan (TV pořad)
Zlatý Glóbus 2010 (TV pořad)
62. Emmy Awards (TV pořad)
2009 2009 MTV Movie Awards (TV pořad)
2007 Xposé (TV pořad)
2002 Comedy Central Presents: The N.Y. Friars Club Roast of Chevy Chase (TV pořad)
1997 Premium Blend (TV pořad)
1996 The Daily Show (TV pořad)
1993 Noční show Conana O'Briena (TV pořad)
1992 Noční Show Jaye Lenoe (TV pořad)
1975 Saturday Night Live (TV pořad)

Scenáristická filmografie

2013 Tiny Commando (TV seriál)

Fanoušci tvůrce

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace