Reklama

Reklama

Elektroinženýr Al Fountain je na montáži v Tennessee. Je to velmi pedantický člověk, vnitřně osamělý. Není neoblíbený jen u svého okolí v práci, ale svým chorobným jednáním ničí i manželku Deb, které přesně na čas telefonuje, aby ji i syna kontroloval. Když pak ke svému překvapení zůstává opuštěn, zhroutí se celý jeho svět. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (77)

easaque 

všechny recenze uživatele

tady budu jeden z mála, kdo tuto vysoce hodnocenou komedii nebude chválit. Nevidím důvod, protože mi na ní nepřišlo nic světoborného a nezávislých filmů na podobné téma jsem už pár viděl. Pro mě to je průměrný film o životě a hledání jiného smyslu než práce - vyjetí ze zaběhnutých kolejí vždy zabere a když přidáme trochu jemného humoru a maličko mystiky, tak film je na světě. Ve výsledku mi přišel zbytečně utahaný a ne tak záživný a podnětný - pro mě to jsou slabé 3 hvězdy. [ PŘÍBĚH: 1 /// ATMOSFÉRA: 1 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: 2 /// ART: 1 /// STYL: 1 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

krypton22 

všechny recenze uživatele

Tenhle snímek reprezentuje všechno, co mám rád na filmech. Radost v očích Ala Fountaina, zakusujícího se do čerstvého rajčete, stejně jako nostalgie při pohledu na smutný osud kdysi životem kypícího lunaparku, to všechno v člověku vyvolá takový příval emocí a vzpomínek, že se po dojezdu závěrečných titulků možná (alespoň na chvíli) stane někým lepším. Bez legrace. ()

Reklama

junxi91 

všechny recenze uživatele

John Torturro v roli puntičkářského, přesného a pedantského šéfa elektroinženýra Ala Fountaina, který řídí montáže turbín Zeus a díky tomu, že nedopřeje svým montérům padla 15 minut před koncem směny, je oblíbený asi jako komár na nudapláži. Chlapi ho sice večer pozvou na pokera, což je podle něj "debilní hra", ale nakonec se za nimi přece jen vydá, ovšem si za dveřmi vyslechne, co si o něm doopravdy myslí. Také rád volá své ženě a synovi a jediné, co ho zajímá je, kolik je třeba 12x7, což syn neví a má jaksi problémy s násobilkou. V jednom okamžiku však Al vidí, jak se věci dějí obráceně a rozhodne se obrátit svůj život. Půjčí si auto a navštíví zábavní park ze svého dětství, ale 90. léta nejsou to samé co 70. léta a z atrakcí je jen hromada šrotu. Po cestě zpět potká zálesáka a svůj pravý opak Kida, který si našel svůj kus země, žije v otevřeném karavanu, osvobozuje zahradní jeleny a trpaslíky, a žije v souladu s přírodou, koupe se v skalní rokli a hlavně - nikdy nepracoval. Spolu se pak baví a zažívají venkovské dobrodružství, což jsem jim upřímně záviděl. Rajčatová válka na poli, rozjeté policejní auto, krádeže trpaslíků a čumění na wrestling. Kid ale taky není psychicky úplně v pohodě, je to takové nemehlo, že dostane přes držku a občas se začne vztekat a hysterčit kvůli drobnostem. Nakonec sbalí dvě holky u jezera a milý Al si dokonce střihne nevěru. Pět dní si tak užil mimo svůj spořádaný život a to mu otevřelo oči. Myslím si, že takovou proměnu by potřebovalo více lidí, ale Česko přece jen není Tennessee a taková zatopená rokle je v létě obsypána lidmi jako hovno mouchami, a na cizím pozemku si nelze jen tak vybudovat vlastní kemping plac. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Při sledování jsem si říkal, že tři hvězdičky a víc ani ťuk, ale právě díky rozvolněné a na první pohled neurčíté atmosféře jsem se rozhodl později zvýšit. Tento film se zkrátka musí v člověku rozležet, je to příjemné "indie", nachazející poetiku v obyčejnosti a jednoduchosti. Divák očekávající úderný a výmluvný děj je pak jako samotný Al Fountain - upjatý a úzkoprsý - je třeba se uvolnit a The Kid ve skvělém podání Sama Rockwella si k vám najde cestu. Krize středního věku je tedy zažehnána, resp. příjemně překonána a tak i když určitou naivitu snímku neodpouštím, mohu jej zařadit po bok (přesněji těsně za) známější Můj nejmilejší bar... 7/10 ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

John Torturro hraje šílenýho suchara, který svým podřízeným nedopřeje trochu zábavy ani pět minut před sirénou, plechovky s barvou musí lícovat a když už nemá koho buzerovat, zavolá domů a vycuká aspoň manželku a syna. Neni divu, že když dělníci z jeho party pořádají mejdan, on sedí v motelu sám a volá na sex po telefonu. Jednoho krásného dne ale potká chlápka, který jako kdyby si odskočil z komparsu na kovbojku, a který mu jeho "hodnoty" obrátí naruby. Al Fountain se začne chovat jako utržený ze řetězu a pod "vedením" svého nového přítele pozná, o čem je život. Parádní, u nás bohužel málo známý film (jako většina DiCillových) a první film, ve kterém jsem viděla (a žasla) Sama Rockwella. ()

Galerie (16)

Reklama

Reklama