Reklama

Reklama

Ellie Parker

Trailer

Obsahy(1)

Hollywood a slunná Kalifornie dodnes zůstávají snem mnoha začínajících herců a hereček, kteří právě sem přijíždějí dobýt svět zábavy a stát se filmovou hvězdou. Snímek Ellie Parkerová velmi realisticky a pravdivě zobrazuje osudy jednoho z adeptů herectví, kteří jsou ochotni pro naplnění svého snu učinit téměř cokoli. Film pobaví, ale také ukáže, že úspěch několika šťastných je vykoupen bezútěšným snažením mnoha jiných. Naomi Wattsová dokázala podat postavu Ellie Parkerové nejen s velkou dávkou realističnosti, ale i s komickou nadsázkou. (Febiofest)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (46)

blackJag 

všechny recenze uživatele

Musím se smát, když si vzpomenu, jak přebal láká na báječnou komedii z filmového prostředí s Naomi Wattsovou a Keanu Reevesem v hlavní roli. Směji se hlavně tomu "Keanu Reevesem v hlavní roli", protože ten je tam úhrnem tak půl minuty :-) a ještě to vypadá, že snad ani neví, že je se svou kapelou Dogstar vůbec snímán. Díky dokumentárnímu stylu tak nakonec vyznívá celý film, který si Wattsová a režisér Coffey (zároveň představitel Chrise - zmateného gaye) vyprodukovali jako hodně zvláštní domácí video jen tak pro radost. Třeba... nebo taky ne. V každém případě je zábavné sledovat etudy ze života začínající herečky, protože Wattsová bezesporu patří mezi ty lepší dneška, což děj filmu pokládá do zajímavého kontrastu. No, pro každého to věru není. 80% ()

Nathalie 

všechny recenze uživatele

Dnešní lekci na téma Jak chutná neúspěch uvádí Naomi Watts. Je možné být šťastný A současně být herec? Nezávislý snímek z loňského Febia téhle otázce neuhýbá a vypráví až dokumentárním způsobem o strastech jedné bezvýznamné herečky v jednom dni jejího života. Maluje obrazy ze života hmyzu, který přežívá se šváby po oprýskaných obydlích, odkud toužebně pokukuje po chodníku slávy a roli v jakémkoli podřadném filmu s dobrým cateringem. 70% ()

Reklama

Aelita 

všechny recenze uživatele

O lidech, kteří již ani nevědí, kdy jsou sami sebou, neboli každodennost + práce = starosti nižší a střední vrstvy Hollywoodu v moderním syrovém a surovém pseudodokumentárním podání, stejně vyprázdněném a povrchním jak život těch hvězd a hvězdiček, které zobrazují životy nás - socek, bláznů, sexuálních úchylů, narkomanů a jiných obyčejných normálních lidí. Ta vyzvracená zelená zmrzlina je docela dobrou metaforou mé spokojenosti s filmovým "mistrovstvím" tohoto filmu. Experimentální neznamená nutně dobrý - mnohem častěji to znamená triviální nudu a únavu, než duchaplné hledání nového. Umím si však představit, že někoho tento film nadchne hlubokým ponorem do filmové a herecké pravdy. Ale je to opravdu pravda nebo jen role, kterou film na sebe bere? Tento opus zřejmě natočili lidé, kteří se objevili v samotném závěru. Tohle já již nežeru. ()

Anglie 

všechny recenze uživatele

V kině už jsem se tak dlouho nezasmál - vskutku povedená komedie. Vyzdvihnu Rebeccu Riggs, která jako Sam je rozhodně nadprůměrná. Pěkné rockové písničky, hodně mi to připomnělo filmy C. Crowea. Předposlední scéna je zbytečně dlouhá a ne všem sedne ruční kamera, ale co - točilo se za pár babek (před postprodukcí rozpočet pouze 500 USD), život neúspěšné herečky popisuje opravdu věrohodně, tak přivřu oči, vždyť jde o Coffeyho první film. Povinnost pro všechny holky, které mají ambice být herečkami. ()

Endyis 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je velmi milé překvapení. Koupil jsem si tenhle film vlastně kvůli Naomi Watts. Když jsem viděl to DVD a označení komedie, čekal jsem nějakej americkej standart s narůžovělým odérem. Bohudík, že jsem se nenechal zmást a to jak vzhledem DVD, tak (jako velice často) víceméně nízkým hodnocením zde. Jedná se o skvělou komedii, která aplikuje mnou velmi oblíbené prvky - nekonveční experimentální styl(někdy jakoby lehce dokumentarní), minimalismus, nápady, herecký prostor a vyníkající herecký výkon Naomi Watts, která zde měla dostatečné místo pro svou exhibici a je také prostá všech typických kýčovitých komediálních prvků. Styl téhle komedie mi spíše přiapadal takový skandinávský. Je vidět, že když se chce, tak označení americká komedie, nemusí být vždy tisíckrát okoukanou přehlídkou tiscíců komediálních klišé (ovšem jak asi spousta místních diváků nejspíš upřednostňuje). Velmi slušný debut Scotta Corffeye, který se v mnohém isniroval (a vlastně nejen insiproval) u Lynche v MulhollandDrive, ale v žádném případě jej nerozkradl. 90% ()

Galerie (6)

Zajímavosti (6)

  • V čase 1:18:20, kdy Ellie (Naomi Watts) leze do odpadkového kontejneru, použije schůdky. V následující scéně, kdy projíždí kolem auto, už však na místě schůdky chybí. (SniperG1)

Reklama

Reklama