Reklama

Reklama

Pod horou

(seriál)
Rodinný / Thriller / Sci-Fi
Nový Zéland, 1982, 3 h 13 min (Minutáž: 24–25 min)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Malé poklidné městečko uprostřed ničeho není zase až tak poklidné.......Pod horou /jak již napovídá název sám/ se skrývá tajemné cosi. Cosi jako světélkující sliz se plazí temnými útrobami a napadá vše,co mu přijde pod ruku. Není to však obyčejná hmota. Tato věc přišla z hvězd a nezaměňujme to s filmem Sliz od Chucka Russella, prosím. Co se děje pod horou vlastně nikdo neví,ale dvěma dětem Theovi a Rachel se chování lidí ve městě zdá čím dál podivnější......Pustí se do pátrání na vlastní pěst a poslézé získávájí podporu místního podivína.

Seriál plný fantaskna,tajemství a nevysvětlitelných úkazů je spíše pro mladší diváky. Kdo jej ale vídával na obrazovkách čt v 90.letech jako já, nedá na něj dopustit ani dnes. (Korbitch)

(více)

Recenze (39)

SeanLSD 

všechny recenze uživatele

Toto je ďalšia srdcovka z najzapadlejších kútov labyrintu pamäte, ktorú som kedysi v dávnych časoch videl viackrát a odvtedy sa po nej zľahla zem. Nespomínam si, a vlastne som si tým asi celkom istý, že by ma odvtedy niekedy niečo vydesilo viac a zasialo do mojej duše silnejší dojem a trvalejší tieň znepokojenia, zvlášť do tej miery, že si ho pamätám dodnes. A čo viac - bol to strach nie umŕtvujúci, ako keď som prvýkrát videl kúsky zo skutočných hororov, ale vzrušujúci, do posledného miestečka ma zapĺňajúci predstavami o tajomstvách nekonečných vesmírov a záhadách bez hraníc skrytých priamo za rohom. ()

petero 

všechny recenze uživatele

Tak toto rozhodne splnilo žáner rodinný sci-fi thriller. Strašne som sa pri tom bál, hlavne keď si to lesom šinuli nejaké mimozemské kôpky hnoja s nepríjemným zvukom, alebo čo to bolo. Škoda že si z toho veľa nepamätám, ale príbeh a atmosféru na vystrašenie detí to rozhodne malo dobrú. Spolu s THE PEANUT BUTTER SOLUTION je to to najstrašnejšie a najpôsobivejšie čo sa mi v detstve vrylo do pamäti. ()

Kirman 

všechny recenze uživatele

Už ani nevím v rámci kterého pořadu pro děti byl tento seriál vysílán, snad Magion nebo Vega. Jak už jsem psal v jiném komentáři, film Dům plný strachu a seriál Pod horou jsou takové "hrůzy dětství" v tom dobrém slova smyslu. Cosi sliznatého se sune v tunelu...volání Theo, Rachel. Kolik jen nočních můr se mi zdálo, jak se na sebe dívám shora a vidím, že jdu tunelem a v dálce proti mě se sune "to něco" - není kam uhnout a zpátky to také nejde... A ještě jedna vzpomínka, je odpoledne roku 199?, na sídlišti se v jednom panelákovém okně objeví hlava a křičí na mého kamaráda: "Tak už poběž, dávají ti ten dětskej horor!". ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Jak už tu někdo psal, tohle je vedle "The peanut butter solution" další záležitost, která mi z dětství zůstala v paměti jen v útržcích jako něco strašně disturbing a až dodneška se mi to nedařilo dohledat (nutno říct, že jsem do vzpomínání zapojil snad tucet dalších lidí z nichž jen jeden to byl schopen vydolovat). Hrozně mě to bavilo a hrozně jsem se bál.. Dneska bych to už asi neocenil ale tenkrát to pro mě byla velká věc a určitě to mělo nějáký dopad na mé další filmové směřování. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (1)

  • Natáčení scén z farmy a buše probíhalo poblíž Silverdale, severně od Aucklandu v Mt. Pleasant, historické mléčné farmě a usedlosti v Pine Valley Road. (sator)

Reklama

Reklama