Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Přišel zpoza těch nejvzdálenějších hvězd, aby vás zavedl do světa těch nejúžasnějších snů... Král popu Michael Jackson (1958–2009) v roce 1988 zmapoval svou bezmála pětadvacetiletou hudební kariéru v částečně klipové retrospektivní koláži filmu Moonwalker, fantaskním muzikálu plném speciálních efektů a animace, v němž on osobně, obdařený magickými schopnostmi, musí zachránit malou Katie před drogovým bossem Mr. Bigem v podání Joea Pesciho. Tomuto ději však předchází samotná přehlídka klipů, která začíná záznamem živého vystoupení písně "Man In The Mirror" z jeho nejnovějšího alba "Bad". Vzápětí se poté vrací ke svým počátkům, kdy od svých pěti let vystupoval se skupinou Jackson 5, připomíná také své hity z nejprodávanějšího alba historie "Thriller" z roku 1982 a končí klipy z alba "Bad", které následně provázejí i zbytek filmu. V něm bezesporu nejvíc dominuje propracované tanečně–hudební číslo "Smooth Criminal". (Česká televize)

(více)

Recenze (113)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Film, ktorý nemá zmysel. Esencia osemdesiatkového gýču a patosu. Otázka je, či to považovať za chybu. To medzi klipami, čiže dej, je nuda, pri hudbe sa zamyslíte nad tým, ako je obdivuhodné skladať hudbu pre všetkých bez inteligenčného rozdielu. Hviezda navyše za ňu, avšak hneď škrtnutá za pavúky. Som proste arachnofobik. Btw pochopíme, prečo obsadil Scorsese Pesciho do Mafiánov :) ()

Drsnababca 

všechny recenze uživatele

Film, a nic mu nechybí. Co k tomu dodat. Ten film má postě dobré písně, děj, a vtipné momenty. Herecké výkony Michaela Jacksona a Joe Pesciho naprosto suprové. Otázkou jenom je, jestli je ten film určen pouze pro fanoušky Michaela Jacksona, i osoby, kteří nejsou fanoušci Michaela Jacksona. To se liší názor od názoru. Každý člověk se liší názory a zálibami. Předpokládám ale, že člověk co není fanouškem Michaela Jacksona, si ten film vůbec nepustí. ()

Reklama

subic 

všechny recenze uživatele

Takže údajná česká premiéra po 35 letech na ČT Art v srpnu 2023. Jak už bylo řečeno v M.I.B. Michael Jackson prostě je mimozemšťan, o tom žádná. Takže se v klidu usaď a jede jeden osmdesátkový klip za druhým proložený animovanými paparazzi a něco ještě navíc, říká si Frankie Lideo, drogy a pavouci. Jen si říkám, kdyby ten dokument vznikl později, vznikl by vůbec? A jaký by byl... Takže naštěstí je to tak, jak to je. ()

petr.al 

všechny recenze uživatele

Pro skalní fanoušky Michaela Jacksona není ,,Moonwalker" Bad. Stejně tak i nejednomu mrňousovi radostí srdce zaplesá. Pokud však budete očekávat nějakou hlubší sondu pod Michaelovu pokožku, naleznete pouze vyumělkované scény s dětmi, cirkusácké padouchy, papundeklové studiové kulisy a to vše dohromady spíchnuté horkou chirurgickou nití, která drží pevně asi jako nos krále popu. Naštěstí jsou jednotlivé švy zakončovány notoricky známými klipy. 2,4* jen a pouze za muziku. P.S. Malý drsňáci tančící v metru jsou fakt dost dobří. ()

G_I_S_M_O 

všechny recenze uživatele

Na jednu stranu to s filmem nemá skoro nic společného, scénář naprostá zhovadilost, Michael Jackson jako král popu, letadlo, auto, terminátor, tohle všechno film zahrnuje :D A věřte nebo ne, i přes tu absurditu, na které je tento snímek stavěn to docela funguje, mně se to prostě jistým způsobem líbilo :) ()

Galerie (6)

Zajímavosti (13)

  • Michael Jackson původně chtěl, aby šel film v Americe do kin, ale kvůli problémům s rozpočtem skončil rovnou na videokazetách. (Morien)
  • Ve stejném roce byla vydána jediná zpěvákova autobiografie pod názvem „Moonwalk“. (Roman.Ticka)

Reklama

Reklama