Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bývalý agent CIA Jonathan Cold (Steven Seagal) se záhadně objevuje v hledáčku zpravodajské služby poté, co vysvobodil z vězení nebezpečného obchodníka se zbraněmi a chystá se pomoci skupině teroristů, kteří chtějí získat jadernou zbraň a použít ji při útoku na USA. Všichni si mysleli, že je Cold mrtvý, tak proč se tak najednou vynořil? A jak může být teroristům užitečný? CIA má celé spiknutí pod kontrolou až do chvíle, kdy ji teroristé oklamou a celá země je rázem bezbranná. Ve strhujícím závěru závisí bezpečí milionů lidí na tom, jestli se podaří najít odpověď na neřešitelnou otázku Na čí straně vlastně stojí Cold? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (93)

MM11 

všechny recenze uživatele

Bývalá akční jistota Steven Seagal v rukou Alexandra Gruzsynského. Jedná se o bezvýznamného kameramana, který má za sebou spolupráci v mnoha béčkových projektech. Seagal je v Černém úsvitu ještě tragičtější než kdy jindy, (d)efekty si mohli tvůrci klidně nechat a moralizující příběh.... to opravdu nevyšlo, páni scénáristé:-)) Velký hrdina logicky příliš nepředvede, ale i to málo Gruszynski nezvládl. Hold výpočty tentokrát nevyšli - Gruszynski je Polák, ročník 1950 a bývalý kameraman. Tytéž údaje má i Andrzej Bartkowiak, na něj však Gruszynski nemá, to je jisté. ()

Beky odpad!

všechny recenze uživatele

.....co kdybychom změnili slovo ,,odpad ,, v hodnocení na slovo segalovka!!!!....může mi někdo vysvětlit, proč je tak těžké natočit film ze sedmi souboji kde uvidíme aikido a Seagala ( i když je starej neznamená že na to přece nemá ) , a k tomu jednu honičku s auty a jeden výbuch a jednu dvě přestřelky a solidního záporáka a jednu pěknou ženskou a ne moc blbej scénář a ne nějakýho poláka ( zase poláka ) neznámýho na režiserské židli a co kdybychom vynechali všechny pokusy o digitální triky, a nějak pěkně solidně to natočili.....vždyť jeho filmy neměli nikdy velký rospočet, tak proč to nejde natočit jako dřív!!!!...tohle neni přece normální....jsem z toho fakt zhnusenej, dřív jsem ho měl rád, teď čekám kdy ho přestanu nenávidět!!! ()

Reklama

Acrobat odpad!

všechny recenze uživatele

To isté miesto v nudných záberoch. To isté miesto prerozprávané inak. Čierny úsvit však výchádza nad niekedy atletickým Števom. Počul som, že Spectre nemá epické momenty. Tu je pár. Netuším, či je vizitkou veľkoleposti ak sa hlavný hrdina dá zastupovať pri držaní zbrane. Opäť je stuntmam ten, čo je hrdinom, no tu je už volaný k postoju. Neatkívnemu. Len držať v ruke zbraň a všetka práca sa zvalí strihačovi, aby v rýchlom slede striedal Števov ksicht a nabudil dojem, že drží, páli, rozpráva, píše do notebooku. Kto je vlastne Cold? Chladná pustatina príbehu, dramaturgie a akčnosti, herectva, či prekvapenia. Nemožný mix prízemnej filmariny, ktorá nemôže baviť z rozumových, nie emočných dôvodov. Časy, kde Števo za Jamajčanom behal 5 minút čistého filmu sú od milénia dávno preč. Živorenie. (videné 07.04.2016, DajTo) ()

Deratizer 

všechny recenze uživatele

Film samotnej je tuctový akční film s tuctovým dějem, kterých je tuny a tuny, Seagalovy filmy se točí furt kolem toho samýho, bývalej agent....a dál už to každý zná. Bylo by to i na tři hvězdičky, ale aby mistr bojových umění prakticky ve filmu nic nepředvedl a bojové scény byly natočeny účelně tak, aby nebyly vidět detaily ,aby se náhodou Seagal nemusel zabývat nějakou složitější bojovou choreografií, nebo se náhodou nezapotil, tak to ať jdou s tímto do prdele. Od čeho tam ten Seagal je??? Lidi chtějí vidět jeho techniku, přehledný chvaty a souboje, ne film, kde Seagal nic nepředvede nebo to za něj milostivě dělá dablér a film těží jen z toho, že se tam objeví jeho osoba v hlavní roli. Není to tím že by na to neměl, ale asi je zatěžko se tím víc zabývat. Každý kritizuje Zabijáka, ale tam je aspoň něco vidět, např schopná bitka v baru. Seagal už na bojové umění zřejmě zanevřel a kdoví zda se tomu ještě vůbec věnuje alespoň rekreačně, podle všeho už je to pro něj minulost, jinak by v těch filmech něco předváděl a pracoval by na choreografii bojových scén. Takový mistr a nepředvede už jedinej detailní chvat. Je prostě poznat, že ho ty filmy ani netankujou a točí to jen pro obživu. ()

tom88 

všechny recenze uživatele

No, čo treba o tomto vedieť?....Nič. Je to ďalší úplne zbytočný film kde hrá bohom zabudnutý Steven Seagal. Dejovo je to veľmi chabé a tupé, hlavne ku koncu už nevedeli čím prekvapiť respektíve rozosmiať diváka. Akčné scény stoja za prt, až na jednu, ale tá aj tak nie je dotiahnutá a má nevyužitý potenciál. Počúvať Segalove trápne vtípky typu (nahoře je pár chlápkú, nejak se jim nechce žít) počas bitiek alebo prestreliek už asi tiež každého omrzelo. Herecky je to na príšernej úrovni a Segalko sa fakt zabudol biť. Asi nám chlapec stárne a kariéru má od roku 2001 za sebou. Jediná vec čo je na miernej úrovni je kamera a celkový vizuál, ale fakt je to len dostatočné v dnešnej dobe. Ale musím uznať, že Steven má vo filmotéke aj horšie filmy. 20% ()

Galerie (35)

Zajímavosti (3)

  • Steven Seagal (Jonathan Cold) sa nezúčastnil na natáčaní žiadnej bojovej scény, bol nahradený dvojníkom. (beso74)
  • Na začátku, když je záběr na obrněný transportér, má rumunskou poznávací značku. O pár chvil později, když přijíždí k bance, má tentýž transportér holandskou poznávačku. (Musak)
  • Film bol natočený za 30 dní, pričom Steven Seagal (Jonathan Cold) sa zúčastnil len 12. (beso74)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno