Reklama

Reklama

Diane Arbus: Příběh jedné obsese

  • Česko Kožich: Imaginární portrét Diane Arbusové (více)
Trailer

Nicole Kidman a Robert Downey, Jr. předvádějí „pozoruhodné“ (Kenneth Turan, Los Angeles Times) herecké výkony v tomto smyšleném portrétu slavné fotografky Diany Arbus. Z okna svého bytu zahlédne osamělá žena v domácnosti Diane Arbus (Kidman) maskovanou postavu záhadného nového souseda (Downey, Jr.). Přitahována neodolatelnou zvědavostí se rozhodne získat jeho fotografii za každou cenu. Vstoupí do jeho bytu a tím se nevědomky vydá na cestu k umění, která jí byla souzena. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (134)

Almásy 

všechny recenze uživatele

viem si predstavit ze tento film deli na dva tabory, styl akym je natoceny, to nevonia kazdemu a treba si na to zvyknut. a hlavne treba o Diane Arbus aspon nieco vediet, lebo inac to budete brat ako pribeh pofidernej zeny ktora mala rada chlpy. shainberg s ohromnou genialitou dokazal vykreslit vsetky motivy Arbusovej prace a tie motivy metaforickym sposobom spojit do ,,An Imaginary portrait of diane arbus" . lepsiu herecku nez Nicole Kidman si na to ani nemohol vybrat a skladam hold pred tym ze niekto o tak vynimocnej fotografke akou bola Arbus natocil film a ze americka zenska fotografia uz nie je len Annie Leibovitz. za to som nesmierne vdacny a taktiez za nadherne dojimavy absurdistan, ktory hovori, ako parleruje Cocteau ,, o tej tajomnej sile ktora taha tvorcov tvorit". ocenujem aj, ked uz som sa pristavil pri cocteauovi, ze maska downey jr. je velmi podobna Zvieratu z Krasky a zvierata. hudba je genialna. ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Překrásně divný film o touhách ukrytých v některých z nás. Přiznám se že jméno režiséra jsem si přečetl až po závěrečných titulcích, a pak se pro mě mnohé vysvětlilo. Stevena Shainberga si vysoce cením kvůli jeho Sekrerářce a příběh Diane Arbus je jí v mnohém podobný. Je stejně vizuálně klidný, čistý, spořádaný, decentní, navenek dokonalý, ale uvnitř je bouřící, zmatený, hříšný, chlípný a podmanivý. Zásluhu na tom má nejen skvělá kamera a hudba, ale především perfektní Nicole Kidman a Robert Downey Jr. Ti dva hrají jako o život, hlavně prvně jmenovaná předvádí hereckou extratřídu. Pevně doufám že tímto filmem režisér neřekl poslední slovo, protože zatím platí co snímek, to vybroušený šperk. ()

Reklama

uiu 

všechny recenze uživatele

Film vůbec nesplnil moje očekávání. Nic proti, ale mezi hlavní dvojicí to vůbec nejiskřilo a vlastně vůbec nevím, čím ji muž s vlčí chorobou tak přitahoval (kromě toho, že měla podivnou úchylku ohledně chlupů a nahoty). Chybí typické charisma Downeyho postav (ono taky hrát 3/4 filmu bez mimiky skoro není herectví) a ani Nicole Kidman nepředvádí zrovna herectví, z kterého bych byla unešená. Diváka nenechá nahlédnout pod svou slupku a působí jen jako ulítlá úchylná uťáplá žena v domácnosti, která konečně našla smysl života ve scházení se s divnými lidmi. Film pak působí jen jako nějaké fetiš porno a přitom se z toho dalo vykřesat mnohem mnohem víc, už jen klasický vztah kráska a zvíře. Co je k sobě přitahovalo? Kdy si uvědomila, že miluje jaký je uvnitř a následně že miluje i to, jak vypadá? A co naopak chlupáče přitahovalo na ženušce z přízemí? Film si snaží hrát na šokující zpověď plnou sexu, nahoty a rebelství proti zaběhlému společenskému kodexu, ale myslím, že právě v tomto případě měli sáhnout po jemné a intimní tónině dvou lidí, kteří se každý z vlastních důvodů skrývají před světem, bylo jim ubližováno a osud jim zkřížil cesty, aby zjistili, že na světě existuje člověk, který jim rozumí. Naprosto promarněný námět... ()

Billie777 

všechny recenze uživatele

Jsem vážně taková romantička a citlivka, když jsem na konci filmu plakala? Zřejmě ano. Ale já mám tyhle filmy ráda. Na tento film jsem se rozhodla podívat z toho důvodu, že mám ráda Diane Arbus a její fotografie, které jsou úžasné a dále mě ke shlédnutí nalákalo herecké obsazení snímku - Nicole Kidman, kterou mám čím tím radši a Robert Downey Jr., kterého můžu vidět snad furt. Sice je tu většinu dobu téměř k nepoznání ale myslím, že ty jeho výrazné oči ho nakonec krásně prozradily. Nicole Kidman je opravdu půvabná a moc sympatická osoba a její postavě jsem fandila, jak se z "podržtašky" postupně měnila a postavila se na vlastní nohy s fotoaparátem v rukách. Krásný, dojemný film s krásnou atmosférou a tak hezky, decetně pojatý a to se mi strašně líbilo. ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Obskurně stylový, šarmantní, surreálně mystifikantní milostný(?) příběh, který se sice obsahem páně S.S. "Sekretářce" ( http://www.csfd.cz/film/21368-sekretarka/ ) nevyrovná, leč formou ji ku potěše milců všeho bizarního předčí... Výtečně ryze hollywoodsky vymyšleno, odehráno, natočeno, vyrobeno... Ach a ta hebká srst... ;o) . . . Takže >v rámci žánru< jednoznačně za pět... - - - - - (Poprvé viděno 6.2.2012 na >obssnové tv< , hodnocení 1033., komentář zde jako čtyřiasedmdesátý - 6.2.2012) ()

Galerie (11)

Zajímavosti (11)

  • Film sa natáčal v Jersey City (New Jersey, USA) a New Yorku (New York, USA). Film sa natáčal od mája 2005 do júla 2005. (Arsenal83)
  • Životopisný film o Diane Arbus chcela natočiť spoločnosť MGM už v roku 1984. Hlavnú rolu mala hrať Diane Keaton. Z projektu zišlo. (Arsenal83)
  • Vo filme sa nezobrazujú žiadne obrázky od samotnej Arbusovej, pretože to zamietli majitelia jej práv. (Arsenal83)

Reklama

Reklama