Reklama

Reklama

Bořiči mýtů

(pořad)
všechny plakáty
Ukázka z filmu 1

Série(15) / Epizody(268)

Obsahy(1)

Myslíte si, že když spadne chleba na zem namazanou stranou, že to není náhoda? Nebo že Vás může krabička s ubrousky položená pod zadním oknem automobilu při srážce zabít? To jsou jenom dva z mnoha případů různých pověr, předsudků i domnělých pravd, které se snaží duo bývalých expertů na filmové triky vyvrátit či potvrdit. Každý z dílů obsahuje rozuzlení tří více či méně známých mýtů v podání Adama Savage a Jamieho Hynemana. Tito dva pánové a jejich tým provádí pokusy do té doby, až si jsou jisti, zda může být mýtus "zbořen" nebo ne, což je častokrát hodně napínavé a zábavné. (in4mator)

(více)

Videa (2)

Ukázka z filmu 1

Recenze (256)

Fanucci 

všechny recenze uživatele

Zajímavý seriál...jen mi trochu vadí jak se snaží hl. protagonisté (hl. Adam Savage) zavděčit publiku a být vtipní. Je to někdy hodně na sílu a působí to vyloženě trapně...kdyby byli sami sebou a nesnažili se pořád vtipkovat (jako sarkastický Hyneman), působil by pořád mnohokrát daleko přirozeněji a příjemněji. 70% ()

mrclTV 

všechny recenze uživatele

Moja najobľúbenejšia šou na Discovery. Ponúka zábavu (moderátori a ich hlášky), zaujímavé otázky zo života a ich praktické riešenia a hľadanie dôvodov, prečo sa veci dejú...Osobne sa mi páčili viac prvé série, kde riešili skutočné mýty a dilemy, v poslednej dobe sa totiž obmedzili na výrobu diel zo všetkých možných a nemožných materiálov a na mýty, kde ide o to, akým spôsobom nechajú vybuchnúť auto/kamión/dom/lietadlo. Očividne im dochádzajú nápady, čo je škoda. Plus bolo aj pridanie mladej gardy a veľké množstvo špeciálnych epizód - špeciál o žralokoch, Bondovský špeciál alebo špeciál zo zákulisia a začiatkoch spoločnej práce a mnoho iných. Bohužial novšie časti majú trend klesania kvality a obávam sa budúcnosti...Ale nikdy nezabudnem na "zmiznutie" miešačky v kameňolome. ()

Reklama

diodoros 

všechny recenze uživatele

Zaujímavý seriál zo stanice Discovery o týme fyzikov preverujúcich rôzne mýty, príbehy a zážitky, či už novodobé alebo historické. Hoci kvalita niektorých mýtov (niekedy skúšajú veci, ktoré môžu byť využiteľné v praxi alebo sú aspoň zaujímavé, inokedy úplné hlúposti slúžiace pre zábavu amerického diváka) a celkových častí niekedy kolíše, ide o jeden z najlepších seriálov tejto stanice. ()

MCZ 

všechny recenze uživatele

Televizní pořad stanice Discovery čerpající z dost možná nevyčerpatelného námětu "mýty vs. realita". Ačkoli občas by se dalo o smysluplnosti zkoušek a testů některých mýtů pochybovat, nemění to nic na tom, že se jedná o pořad vtipný a zároveň zajímavý, poměr "hardcore-laik" je skvěle vyvážen; divák se základními znalostmi fyziky a jiných věd pořad pochopí a zároveň nebude mít pocit, že z něj někdo dělá blbce (i když...). Prima. 7/10 ()

bidja 

všechny recenze uživatele

Nápad dobrý, provední špatné. Míň sympatickou dvojici uvaděčů jsem ještě neviděl. Jeden jak Dopita s baretem a fousama, druhej jak Eric Clapton a do toho to neustálé debilní americké opakování, rekapitulace a co uvidíte, takže vám tu trochu řeknou za jeden díl 1000000x. Sestříhané to vyjde na 10 minut. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (30)

  • Hlavný predstavitelia Hyneman a Savage chodia často po amerických školách, kde rozprávajú o svojich pokusoch miestnym študentom. Zároveň nikdy nezabudnú upozorniť na nebezpečenstvo a vystríhať ich pred tým, aby podobné veci neskúšali doma. (Greenpeacak)
  • V relácii sa kladie veľký dôraz na to, aby sa výroba výbušnín a chemické látky, z ktorých sú zložené neobjavovali. Názvy maskujú rôznou terminológiou ako sirupovitá kvapalina alebo tmavý prášok. (Greenpeacak)
  • Anglickou verzi vypravuje Robin Banky. (ČSFD)

Reklama

Reklama