Reklama

Reklama

Bořiči mýtů

(pořad)
všechny plakáty
Ukázka z filmu 1

Série(15) / Epizody(268)

Obsahy(1)

Myslíte si, že když spadne chleba na zem namazanou stranou, že to není náhoda? Nebo že Vás může krabička s ubrousky položená pod zadním oknem automobilu při srážce zabít? To jsou jenom dva z mnoha případů různých pověr, předsudků i domnělých pravd, které se snaží duo bývalých expertů na filmové triky vyvrátit či potvrdit. Každý z dílů obsahuje rozuzlení tří více či méně známých mýtů v podání Adama Savage a Jamieho Hynemana. Tito dva pánové a jejich tým provádí pokusy do té doby, až si jsou jisti, zda může být mýtus "zbořen" nebo ne, což je častokrát hodně napínavé a zábavné. (in4mator)

(více)

Videa (2)

Ukázka z filmu 1

Recenze (256)

Meev 

všechny recenze uživatele

Jestli si dobře vzpomínám, tak mě bavila asi jen jedna epizoda, ostatní mi připadaly o ničem. Nápad hezký, ale špatné zpracování ubíjí lehkosti a plynutosti. Herci mi taky nejsou moc sympatičtí. Vlastně mě to vůbec nezaujalo a myslím, že by se jednotlivé nápady na epizodu měli lépe promýšlet, protože někdy tam byly fakt nezajímavé blbosti. Ale co já vím, tak hodně lidí to baví, také to je asi jen můj názor. 25-30%. ()

boni 

všechny recenze uživatele

Asi každý si při sledování většiny převážně akčních filmů říká s až železnou pravidelností, že tohle je přeci blbost, že tohle by nemohl přežít, že tady to odporuje veškerým zákonům fyziky i logiky a mnoho dalšího. Bořiči mýtů nám tyto domněnky jen potvrzují, ale bohužel to je pořad, který trpí velkou nevyrovnaností, co se týče kvality. Občas vás to opravdu zaujme, ale velmi často boří nějaký mýtus, který je vám úplně fuk, a navíc to ještě podají maximálně nezajímavým způsobem. Přitom to je věc úplně flagrantní, která by stačila "odbýt" krátkou depeší. Takže prostě průměr, rozhodně bych to nevydržel sledovat nějakou delší dobu. ()

Reklama

ESNYR 

všechny recenze uživatele

Na tyhle týpky jsem narazil vlastně náhodou. Moc se na TV nedívám, takže mi mnoho věcí uniká. Teď jsem narazil na Bořiče mýtů na jednom on-line kanále a jsem nadšený. Tohle je sranda, která by měla být součástí každé vyučovací osnovy. To co tahle parta dělá je vlastně praktická ukázka toho, jak funguje všechna ta věda, které mnoho lidí nerozumí. Výborný vědecký pořad. ()

jane1106 

všechny recenze uživatele

Zajímavý a většinou i poučný koncept, který si jistě užijí nejen příznivci fyzikálních, popř. jiných přírodních věd. Bavič Adam, suchar Jamie + mladší generace Tori, Kari a Grant neznají žádnou překážku a jsou ochotni nastavit i vlastní kůži, aby dokázali nebo naopak vyvrátili mýty založené na slavných filmových scénách nebo ty, které kolují mezi lidmi odnepaměti. ()

Franta 

všechny recenze uživatele

Vcelku zábavný seriál, který údajně vyvrací mýty. Postup, jakým se moderátoři snaží ověřovat mýty rozhodně není vědecký. Většinou je tím postupem nacpat medvídka želatinou a nechat ho vybouchnout. Je však velmi zábavný a to je přesně to, o co v seriálu jde. Nejlepší je pořad ze začátku, protože poté již není co ověřovat a jedná se o nezáživné hlouposti. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (30)

  • V máji 2013 vyzval aktivista Darryl Cherney tvorcov, aby sa pokúsili preukázať oficiálnu verziu kauzy, ktorá sa stala 24.5.1990. Vtedy mu v aute vybuchla rúrová bomba a jeho a spolusediacu Judi Bari vážne zranila. Aj keď boli zbavení všetkých obvinení a Cherney vysúdil 4,4 milióna amerických dolárov, FBI stále trvá na svojom, že nešlo o atentát, ale že bomba bola ich. (whack)
  • Aj napriek tomu, že predstavitelia sú profesionáli v experimentoch, musia požiadať o vládne povolenie a pomoc iných odborníkov. Niektoré činnosti majú samozrejme zakázané. (Greenpeacak)

Reklama

Reklama