Reklama

Reklama

Bořiči mýtů

(pořad)
všechny plakáty
Ukázka z filmu 1

Série(15) / Epizody(268)

Obsahy(1)

Myslíte si, že když spadne chleba na zem namazanou stranou, že to není náhoda? Nebo že Vás může krabička s ubrousky položená pod zadním oknem automobilu při srážce zabít? To jsou jenom dva z mnoha případů různých pověr, předsudků i domnělých pravd, které se snaží duo bývalých expertů na filmové triky vyvrátit či potvrdit. Každý z dílů obsahuje rozuzlení tří více či méně známých mýtů v podání Adama Savage a Jamieho Hynemana. Tito dva pánové a jejich tým provádí pokusy do té doby, až si jsou jisti, zda může být mýtus "zbořen" nebo ne, což je častokrát hodně napínavé a zábavné. (in4mator)

(více)

Videa (2)

Ukázka z filmu 1

Recenze (256)

Germanotta 

všechny recenze uživatele

Stará dobrá klasika. Ani neviete čo všetko sa naučíte ked si pozriete čo i len jeden diel Myth Busters. Ani jeden krát som sa nenudila, Jamie a Adam sú skvelá dvojka ktorým to na obrazovkách neksutočne sadne. Najradšej mám časti, v ktorých sa snažia vyhodiť do vzduchu niečo veľké (Napríklad 200 litrový boiler bol fakt šupa). Veľmi sa mi páči ako sa snažia zboriť mýty, ktoré my využívame každý deň a ani nemáme poňatia, že sme tak trochu oklamaní. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Tak to je opravdu absolutně zábavná hovadina, u které se divím skoro pořád. Naprosto úžasná dvojice moderátorů, super námět a nej´šílenější hovadina co znám. A to všechno jsou klady. A zápory snad asi ani nejsou, ale ty mýty jsou zatím opravdu velice zajímavé... Ohromně mě to baví a doporučuju bláznům všech kategorií. A nebojte se, dost se i poučíte a zjistíte, čím můžete strašit kamarády! Co myslíte, zabije vás mince shozená z Empire State Buildingu? 80%. ()

Reklama

gemi 

všechny recenze uživatele

Mythbusters jsem objevil někdy v roce 2014 a začal sjíždět seriál od první série. Děkuju za nádherných 5 let, během kterých jsem s protagonisty absolvoval test stovek mýtů a sledoval je stárnout (Jamie nebo Kari vypadá skoro stejně, ale na takovém Adamovi zub času hodně zapracoval). Poslední dva díly (největší boom v historii MB a Reunion) byly emocionální bomba, velmi dojímavé. Bylo to těžké, loučit se po těch letech s touto neskutečně sympatickou partou. DĚKUJU! ()

boni 

všechny recenze uživatele

Asi každý si při sledování většiny převážně akčních filmů říká s až železnou pravidelností, že tohle je přeci blbost, že tohle by nemohl přežít, že tady to odporuje veškerým zákonům fyziky i logiky a mnoho dalšího. Bořiči mýtů nám tyto domněnky jen potvrzují, ale bohužel to je pořad, který trpí velkou nevyrovnaností, co se týče kvality. Občas vás to opravdu zaujme, ale velmi často boří nějaký mýtus, který je vám úplně fuk, a navíc to ještě podají maximálně nezajímavým způsobem. Přitom to je věc úplně flagrantní, která by stačila "odbýt" krátkou depeší. Takže prostě průměr, rozhodně bych to nevydržel sledovat nějakou delší dobu. ()

Figu 

všechny recenze uživatele

Kdysi při jedné devítidenní dovolené jsme každý ráno snídali s Adamem a Jamiem a já žasl. Při poznávání něčeho tak chytrýho, zajímavýho, inteligentního a vzdělávajícího, ty snídaně dostaly najednou úplně jinej náboj a chutnaly líp! Celýmu jejich týmu je třeba závidět jejich životy! Denně něco zkoumat a nad něčím bádat, to svědčí nejen o radosti člověka ze života, ale především o jejich neuvěřitelným vzdělání! Jo a taky o prachách, ale každopádně to umí prodat. 85% ()

Galerie (7)

Zajímavosti (30)

  • Během 10 let a 187 epizod bylo otestováno celkem 833 mýtů. Bylo provedeno 2 510 experimentů, 792 explozí, zničilo se 146 automobilů, spotřebovalo 30 632 metrů lepící pásky a použilo se 13,5 tuny trhavin. 194 mýtů bylo potvrzeno, 461 vyvráceno a 178 bylo uznáno za možné. (Ruuzha)
  • Jamie Hyneman a Grant Imahara jsou bývalými konkurenty z pořadu BattleBots. (ČSFD)
  • Aj napriek tomu, že predstavitelia sú profesionáli v experimentoch, musia požiadať o vládne povolenie a pomoc iných odborníkov. Niektoré činnosti majú samozrejme zakázané. (Greenpeacak)

Reklama

Reklama