Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Královský syn Hal Tara uvěří, že panovník země byl zavražděn rukou odvěkých nepřátel říše, a vydává se tragickou smrt otce pomstít. Postupně si však uvědomuje, že pravda je složitější, než si představoval, a že odlišit dobro od zla může být nesnadný úkol... Originální animovaný snímek, nápaditě propojující rámec klasické pohádky s prvky hrdinského eposu, hamletovské tragédie, tolkienovských ság, japonských anime i moderních sci-fi. (Atypfilm)

(více)

Recenze (144)

gogo76 

všechny recenze uživatele

Dosť netradične spracovaný bábkový príbeh. Nič podobné som doteraz nevidel, hoci má niečo málo spoločné s Burtonovou Mŕtvou nevestou. Veľmi dobre tvorcovia vyriešili smrť, kde v podstate jednoducho, ale i originálne stačí pretnúť bábke ovládacie nite. To je najväčší rozdiel medzi bábkovými filmami , ktoré som videl doteraz a týmto, ktorý sa ovládacie nite nesnažil schovať, ale použil ich neoddeliteľnú súčasť príbehu. Dobrá atmosféra i hudba. 70%. ()

mm13 

všechny recenze uživatele

Ešte, ešte!! ...jednoduchý príbeh? Skôr jednoduchý divák - domýšľavý, pohŕdajúci, otupený. Myslí si že rozumie dramatickému umeniu, ale nedoceňuje čistotu, ktorú tento príbeh spolu s formou akou je spracovaný prinášajú. Nepozlátené, bez ornamentov, čačiek, sračiek, vyleštené a vyhladené na maximum, mieria priamo do srdca dospelého diváka, priamo do jeho stredu, aby mu v zmätku dnešných dní pripomenuli pár nespochybniteľných právd, aké možno nájsť len rozprávkach. V dobrých rozprávkach! (plus ten nápad že bábky sú fakt bábky... ja som si to všetko vrchovato užíval) ()

Reklama

Mahalik 

všechny recenze uživatele

Pro mě nejsou Strings jen ódou na marionety. Pro mě jsou hlavně dílem neskutečně originálním, překračujícím veškeré dosavadní možnosti, co se týče loutkového divadla i filmu (Špejbl a Hurvínek sucks!). Klarlund si s tím neskutečně vyhrál a pro člověka, který má v oblibě fantasy a jiný serepetičky (mezi něž se hrdě počítám) je to naprostá slast, které se máloco vyrovná. A co na tom, že děj je tenoulinkej jako pavučina, ta originalita prostě predčí vše. P.S. Jan Přeučil má u mě neuvěřitelný respekt.... ()

sharky 

všechny recenze uživatele

neviděl jsem mnoho dánských filmů, ale asi s tím brzo něco udělám, jestli jsou ty další jen z poloviny tak dobré, tak za to stojí. Strings neboli Nitky jsou nádherná pohádka s dokonale vymyšlenou loutkovou mythologií, úchvatnou vizuální stránkou a parádním 5.1 mixem. Trey a Parker se ještě mají co učit, protplétání nitek v tomhle filmu, bylo o dost nepší než jejich Kamasútra:) ()

kocik1 

všechny recenze uživatele

Šmik! Je to jenom mžik, někdo ti ufikne provázek a je z tebe mrtvola. Zapojení vodících provázků do hry považuji za originální, neotřelý nápad, za který tleskám. Příběh sám je vcelku triviální a pošmurný, jak už to na severu bývá, ale měla jsem problém se napojit na jeho emocionální vlnu. Navíc si myslím, že pošmurnost bude vadit dětem, trivialita dospělým. Takže sotva průměr. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (3)

  • Anders Rønnow Klarlund chtěl vytvořit film o terorismu a reakci USA na události z 11. září. Nakonec se však rozhodl odvyprávět příběh jako pohádku, čímž získal snímek svou konečnou podobu. (Ajka1)
  • Snímek je označován za světově první „zcela jednotný loutkový celovečerní film“. (Ajka1)
  • Čeští animátoři odmítli pracovat na filmu poté, co jim bylo sděleno, kolik by museli vyrobit loutek. (Ajka1)

Reklama

Reklama