Reklama

Reklama

Ukradený diamant

  • USA The Hot Rock (více)

Obsahy(1)

Zkušený lupič John Dortmunder je právě propuštěn z vězení. Už před věznicí na něj čeká jeho švagr Kelp s nabídkou báječného kšeftu: na zakázku jednoho afrického státu mají z brooklynského muzea ukrást vzácný saharský diamant, který má pro Afričany velkou kultovní cenu. John a Kelp se spojí s dalšími dvěma kumpány Murchem a Greenbergem a připraví si pečlivý plán. Při akci je Greenberg chycen, těsně před tím však stačí diamant spolknout. Zbytek bandy tedy připravuje nový plán na osvobození Greenberga z věznice. To se jim podaří, Greenberg však u sebe diamant už nemá, těsně před převozem do věznice jej ukryl na policejní stanici. Za pomoci vrtulníku a výbušnin je tedy připravena třetí akce, přepadení policejní stanice. Ale diamant už v cele není! O jeho úkrytu se dozvěděl Greenbergův otec a uložil jej v bance. Nezbývá tedy, než naplánovat vyloupení banky (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (70)

nash. 

všechny recenze uživatele

Příjemně odlehčená zlodějská komedie o tom kolikrát je třeba uloupit jeden velký smaragd, aby byl opravdu uloupený. S humorem, který je postavený na tom, co se děje, aniž by si potřeboval vypomáhat velkými gagy, hláškami nebo třeskutě komickými dialogy. Yates si tu po několika úspěšných dramatech vyzkoušel komedii a Redford nakročil k typu postav, které později vytvářel poměrně často (Slídilové, Tři dny Kondora). Pobaví pokud zvládáte tempo a vzhled filmů raných sedmdesátek. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Ukradený diamant je skvělý film, který díky svým nápadům a neustále na sebe navazujícím akcím neztrácí tempo a nenudí. Člověk by si řekl, že teď už se to musí povést a jak říká v jedné komedii František Filipovský: „...zas už něco“. Pak přijde další plán. Co by se tentokrát mohlo pokazit? Jenže ono se vždycky něco pokazí a tak zůstává divák v napětí, kdy to konečně vyjde a přijde ten brilantní plán bez obtíží. I díky výbornému obsazení jsem se skvěle bavil. ()

Reklama

PlayEasy 

všechny recenze uživatele

Výsledky z ostatních webů: IMDb - 6,8/10 | Rotten Tomatoes: Tomatometer - 64%, Audience Score - 67% | FDb.cz - 65% | Velmi dobrá zamotaná krimi-komedie s ne pouze jednou loupeží, ale přímo čtyřmi! Skvělé obsazení, kterému vévodí náš oblíbenec Robert, který film navíc tahá do úplně jiného levelu a jde poznat, že scénář připravil mistr Goldman. Holt vtipná 70's klasička s jednou opravdu nadčasovou "vrtulníkovou scénou" a spousty zábavy a akce k tomu. Milé překvapení, které se z paměti jen tak nevypaří. 75% ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Robert Redford ve zlodějském filmu, který svým tématem jakoby navazoval na snímek ´The Italian Job´ (1969), jen s poněkud odlišným průběhem. Redford si v podstatě zahrál stejnou roli, jakou měl Michael Caine ve zmíněném filmu a to profesně i charakterově. Oba propuštění z věznice a hned jsou naverbováni do plánované loupeže. Jen pro změnu nejde o sumu peněz, ale o diamant. Snímek tak hbitě doplňuje předešlé zlodějské filmy už od doby uvedení snímku ´Dannyho jedenáctka´ (1960). Rozdílem jen je, že partě chlapíků akce nejde zase až tak hladce, jak jinak bývá obvyklé. Navíc je více  ozvláštněn humorem a hlavně nadsázkou. Třeba zhypnotizování chlapa, pracujícího v bance u bezpečnostních schránek, v jedoucím výtahu pomocí blikajících čísel dle pater, aby později otevřel jednu důležitou bezpečnostní schránku, se jen tak nevidí. Scénář je zpracovaný dobře a natočený dle standardů své doby. Filmový zážitek tak přivádí i dnes. Lokací je použito více než dost, aniž by to opustilo New York, kde se příběh odehrává. K tomu naprosto živá atmosféra, a po celou stopáž věrně udržovaná zajímavost. Jestli je to předvídatelné? Na dnešní dobu určitě. Kromě toho, co se jim zase kde co stane či nepovede. Ne, vyloženě o komedii se nejedná. Celý koncept je brán vážně, stejně jako výše vzpomínaný snímek starší. Jen mají zlodějíčci větší diváckou sympatii ve výstřednější zápletce s patřičným napětím a humorem. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Len čo Johna Dortmundera prepustia z väzenia, ihneď ho kontaktuje jeho švagor a starý kumpán Kelp. Začne ho nahovárať, aby sa zúčastnil na lúpeži vzácneho diamantu. John túto ponuku prijme. Vypracujú premyslený plán a vyrazia do akcie. Vniknú do múzea a zmocnia sa diamantu. Lenže všetko sa to náhle poriadne skomplikuje. Tento film je priemerná zlodejská krimi komédia. Je to dosť zdĺhavé a také akési nemasné neslané. Redford je frajer. Aj natočené je to celkom obstojne, ale očakával som, že sa pri tomto snímku viac pobavím. *** ()

Galerie (38)

Zajímavosti (3)

  • V pasáži kdy ústřední čtveřice prolétá helikoptérou New Yorkem je vidět finišující stavební práce na jižní budově dnes již neexistujícího WTC (World Trade Center) známého jako "dvojčata". (rawboy)
  • Snímek byl natočen na motivy stejnojmenného románu, který napsal Donald E. Westlake. (Terva)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno