Reklama

Reklama

Visual Training

Krátkometrážní / Experimentální
Nizozemsko, 1969, 8 min

Recenze (11)

hanakonochi 

všechny recenze uživatele

Vždy keď sa v budúcnosti stretnem s Poslednou večerou Leonarda da Vinciho, pousmejem sa nad tým, že ja poznám ešte jednu Poslednú večeru. Fransa Zwartjesa. Vzhľadom na to, že sa jedná o silent film, dobrým hudobným tipom môže byť napríklad Nine inch nails a "Eraser" z albumu The Downward Spiral (známeho aj ako halo 8) "...taste you..." ()

pan Hnědý 

všechny recenze uživatele

Neskutečné. Dnes absolutně nedoceněné. Zwartjes je výjimečný tvůrce. Perfektní kamera, která jakoby hlavní postavu neustále pozorovala a otravovala v jeho praktikách. Démonický pohled hlavního představitele nahání hrůzu. Experimentál je žánr, který chybí velkým festivalům pro okrajový publikum, rozhodně byste mě našli v první řadě. ()

dwi 

všechny recenze uživatele

Surrealistický happening tohoto obskurního Holanďana představuje potemnělou směsici bizarních výjevů, které probíhají u jídelního stolu. Jeden muž a dvě skromně poodhalené ženy rozjíždějí doslovnou žranici, při níž se všelijaké suroviny rozmazávají a kydají na různé části těla. Fanatické grimasy aktérů jen dotvářejí psychopatičnost konečného dojmu. Zwartjes si mimoto hraje s kontrastem černobílého materiálu, který v souvislosti s neurotickou atmosférou navazuje na tradici německého expresionismu. ()

panjosef 

všechny recenze uživatele

Velice povedená záležitost na rozhraní tvorby Vídeňských akcionistů a německého expresionismu. Velice zneklidňující černobílá performance jednoho muže a dvou žen, která v sobě shrnuje sexualitu, smyslnost, výjimečnost, běžné denní konání, nejistotu a strach. Strach o to působivější, jelikož jeho hloubka se stupňuje s nevědomostí, zda je příčinou onoho strachu výjimečnost či všednost. Velice pocitové dílo s mnohými možnostmi interpretace. Skvěle podané, nádherně vizuálně zpracované a překrásně okrajové. U hodnocení nemám důvod váhat. 9/10 ()

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

No,kde by som začal..... Ide o dosť čudný bizár, to sa musí uznať. Na rok 1969 silne avant-gardný vizuál ktorý pripomína 20-30 roky, nám tu rozohráva nejakú čudesnú sexuálnu úchylku v ktorej hlavnú úlohu uspokojenia zohráva jedlo. Chlapík takto rozotrie nejaký pokrm a mlieko po dvoch sporo odetých ženách ktoré sú očividne viac pri tele. A potom už iba sedí a dumá, neviem si ani predstaviť nad čím.. Nič viac. Keby to malo aj zvuk, ide o nemí kúsok, určite by to takej extrémne čudnej snímke neuškodilo. ()

Reklama

Reklama