Myra Breckinridgeová

Myra Breckinridge

Komedie

USA, 1970, 91 min

Michael Sarne

Notně omšelá obskurnost, která by v polovině 60. let způsobila nemalý poprask. Na začátku 70's však byla společnost jinde a Myra Breckinridge vypadala jako zastydlý hipícký artefakt mimo čas a prostor. Přesto má ten film mnohé neopominutelné vklady - chlípného Johna Hustona, permanentně nadrženou Mae West (75 let!) a transsexuálního hrdinu s rozdvojenou osobností. Sledování je po většinu času na pokraji únosné meze, protože to je velice velice nevtipné a pouze divné. Následující výrok ze soudobé recenze to myslím vystihne dostatečně: "Komedie vtipná asi jako pedofilní zvrhlík."(28.6.2011)

Rozpočet $5miliónovTržby USA $3,000,000Tržby Celosvetovo $3,046,000(16.12.2009)

Návrat Mae Westové na velké plátno po celých 27 letech nemohl být lepší. Myra Breckinridge je taková odvážná čuňárna, že si Mae opravdu nemohla vybrat lépe. Je to geniální, aby ve filmu ze 70. zaznělo tolik respektu k filmové epoše 1935-1945. Radši ani nechci vědět, co si o tom myslela Laura Mulvey :D Leticia Van Allen zastínila veškerou americkou pornografii, ačkoli měla k dispozici takové kočky jako Raquel a Farrah. "Stanley, kolik je hodin?"(13.11.2010)

nechápu, jaktože na imdb má jen 37%.... vždyť je to dokonalé! škoda jen té vystřižené scény se stříknutím kravského mléka do oka, jak říkal Sarne:). Archivní seminář 2009 - 5*(26.4.2009)

Za tohle že Sarna nenáviděl Hollywood? Vždyť to bylo dokonalé! Ježiš a jak vtipné! Ty hlášky! A Myra i Myron si mě okamžitě získali. Jeden z nejlepších filmů na celém semináři (Deziluze z utopie)(25.4.2009)

13. 11. 2010(307.); že Myra byla dříve Myron, nevěřím(14.11.2010)

• zdeny99

Na tom filmu nebylo nic záživného, co by mne bavilo. Herecké výkony dobré, ale příběh nudil. Celkově horší průměr, který jsem nechtěl vypnout jen kvůli Raquel Welch, ale stejně jsem jej v polovině vypnul.(12.11.2010)

• farmnf

Vtipné po americku, čili debilní, vydržel jsem 19 minut. Bůh žehnej Járu Cimrmanovi, byl-li! 1* za hezkou RW.(10.4.2011)

• me_george

je to divná nuda(13.11.2010)

Zajímavý námět, pokulhávající zdvojení Myry-Myrona, některé scény zbytečné, jiné chybějí, chyba asi ve scénáři, rozuzlení překvapivé.(13.11.2010)

• Mr. Movie

Buď jsem to nepochopil a nebo to byla kravina co neměla žádný cíl. Změť rádoby zábavných dialogů mi asi vadila nejvíc. Několikrát jsem se zasmál, ale to je na 94 min sakra málo. BTW: přikláním se k tomu že to byla kravina:-:)(13.11.2010)

Ztřeštěnost plná explicitních citací klasických amerických filmů 30. a 40. let a povedených i méně povedených fórků. Famózní John Huston v (tak trochu) sebeparodické poloze versus neuvěřitelně přitažlivá Rachel Welch v dokonale padnoucích módních kreacích. Crazy komedie, která si nebere servítky a dělá si švandu ze všeho a ze všech.(2.2.2011)