Reklama

Reklama

Šestiraňák

(festivalový název)
  • Velká Británie Six Shooter

Obsahy(1)

Pan Donnelly má namířeno domů - vrací se z nemocnice, kde dal právě sbohem své zesnulé manželce. Když nastupuje do vlaku, ještě netuší, že to pro dnešek zdaleka nebyla jediná zneklidňující situace... (Richie666)

Recenze (143)

Weirdman 

všechny recenze uživatele

Rozpoloženie človeka, ktorému sa všetko zosipalo na hlavu až v takom množstve, že si ju chce prevetrať kusom olova musí McDonagha veľmi fascinovať, keď o ňom natočil oba svoje filmy... A aký je Six Shooter? Drsnejší, brutálnejší, cynikejší a nekorektnejší ako celovečerák In Brugges... A taktiež ako film lepšie fungujúci... Avšak na mňa je to už priveľmi silný koncetrát ... Preto to nižšie hodnotenie... (▼) ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Ja sa naopak tomu zisku Oscara dosť čudujem, aj keď podľa môjho by som mu dal ešte jedného. Takejto čiernej brutalite udeliť také ocenenie, to chce odvahu, ktorú akademici neraz strácajú. Rúaidhrí Conroy a jeho slovné ataky boli k zožaniu, čierny humor od začiatku do konca, králik hviezdil. Určite však tento úspech McDonagha nakopol k ďalším plodným napísaným stranám a hodinám za kamerou, čo je v jeho prípade perfektné rozhodnutie. Že by sa na ostrovoch zrodila ďalšia kapitola britského humoru s osobitým štýlom? No ja si to určite budem priať. 80%. ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet £125,000║ Riadna tendencia nadávok, krvavé masakre, vypointovaný príbeh spojený z čiernym humorom, tak to je živná pôda pre čoraz známejší talent z Anglicka ako je Martin McDonagh.... fakt sila čo tvorí, veľká budúcnosť sa v ňom črtá. /80%/ ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Den, kdy zaspíte, z autobusu, kde vám asociální individuum vykašle do obličeje veletrh bacilů, vystoupíte rovnou do hluboké kaluže, v práci se čelně srazíte s blbou náladou většiny kolegů a šéfa (že by pondělí?) a po návratu domů zjistíte, že vám chcípla činčila, je v porovnání s tímto jenom takovým žoviálním šťouchnutím do žeber. Kombo smrt, sebevražda, vražda není samo o sobě zrovna vzpružovací, ale když k němu přidáte irského sociopata a jeho historku o krávě se zaraženými větry, nemusíte být zrovna matka, které zemřelo dítě, aby to s vámi zacloumalo, či spíše rovnou šlehlo. Martin McDonagh ovládá temnou stránku konverzačního humoru dokonale, není proto divu, že právě s ním servíruje svůj první krvavý steak. Oscara pochopitelně nedostal jenom za vršení zabijáckých vtípků, střet pana „antiživota“ a pana „skomírajícího“ nabízí celou řadu interpretací (některým jevům, třeba smrti, jsme nuceni jenom přihlížet), ale beze studu přiznávám, že mě nejvíc dostala strašlivě krutá a přitom absurdně komická scéna s indisponovaným králíkem. To bylo fakt úplně nejvíc! 90% Zajímavé komentáře: DaViD´82, genetique, Weirdman ()

gogos 

všechny recenze uživatele

Syrový, mrazivě chladný a brutálně vtipný kraťas. Takhle nakombinovat film dokáže snad jenom Ir. McDonagh už v tomto kraťasu naznačil, že se v něm ukrývá obří potenciál a úžasná tvůrčí schopnost. Jen doufám, že současnou frekvenci jeden film za 4 roky autor trochu zrychlí. Gleeson se tradičně ukazuje ve výborné světle kdo mě neskutečně překvapil je mladík Conroy. Six Shooter ukrývá v necelé půlhodině to, co nedokáže odvyprávět většina dlouhometrážních bijáků. Nemůžu jinak než za 5*! ()

Galerie (4)

Zajímavosti (7)

  • Martin McDonagh byl rovněž i producentem svého krátkometrážního snímku, za který byl oceněn Oscarem. (TheMaker)
  • Slovo fuck a jeho odvozeniny zazní 34x, což dělá jedno fuck za 1 minutu a 21 vteřin. (HellFire)

Reklama

Reklama