Reklama

Reklama

Šestiraňák

(festivalový název)
  • Velká Británie Six Shooter

Obsahy(1)

Pan Donnelly má namířeno domů - vrací se z nemocnice, kde dal právě sbohem své zesnulé manželce. Když nastupuje do vlaku, ještě netuší, že to pro dnešek zdaleka nebyla jediná zneklidňující situace... (Richie666)

Recenze (143)

okkac 

všechny recenze uživatele

Po In Bruges mi oskarový McDonaghův kraťas přišel na velmi stejné úrovni. Takový jeden velký den blbec. Akorát nálepka komedie je trochu zavádějící. McDonaghův "humor", pokud se to tak dá nazvat je z oblasti velmi černých až morbidních, kde už se stírá hranice mezi humorem a vážnou věcí. A každý to pak může vidět jinak. Osobně mi ale tento styl velmi sedí a snad McDonagh po In Bruges ještě něco natočí. 8/10 ()

míšapes odpad!

všechny recenze uživatele

pozor, SPOILER! aha, takže si to zrekapitulujeme - chlápkovi umře žena (HA HA), po cestě domů se ve vlaku potká blbečka drzýho až za kopec a zralýho tak akorát na pěst (CHi CHi) a manželskej pár, kterej přišel o dítě (HA HA HA HA). pak už to ale nabírá obrátky, že to jeden skoro nestíhá sledovat - dialog u záchodků s frustrovaným prodavačem nápojů (CHA CHA), žena skočí z vlaku (CHA CHA CHA), z blbečka se vyklube vrah vlastní matky (HI HI HI) a je následně usmrcen při přestřelce s policií (CHE CHE), čehož ten chlápek využije a sebere mu pistoli (HE HE). doma pak zastřelí králíka - domácího mazlíka (CHA CHA CHA CHA), ale už ne sebe (MUHEHEHEHE). a to je celý. konec SPOILERU. ano, je to skutečně nejvtipnější film (minimálně) posledního desetiletí. s odstupem doplňuju - nebavilo mě na tom filmu vůbec nic - ani herci, ani kamera, ani střih (ten mi přišel obzvlášť debilní)a už vůbec ne obsah. úhrnem nudu, nuda, NUDA, ztracenej čas. ()

Reklama

Matty 

všechny recenze uživatele

Den, kdy zaspíte, z autobusu, kde vám asociální individuum vykašle do obličeje veletrh bacilů, vystoupíte rovnou do hluboké kaluže, v práci se čelně srazíte s blbou náladou většiny kolegů a šéfa (že by pondělí?) a po návratu domů zjistíte, že vám chcípla činčila, je v porovnání s tímto jenom takovým žoviálním šťouchnutím do žeber. Kombo smrt, sebevražda, vražda není samo o sobě zrovna vzpružovací, ale když k němu přidáte irského sociopata a jeho historku o krávě se zaraženými větry, nemusíte být zrovna matka, které zemřelo dítě, aby to s vámi zacloumalo, či spíše rovnou šlehlo. Martin McDonagh ovládá temnou stránku konverzačního humoru dokonale, není proto divu, že právě s ním servíruje svůj první krvavý steak. Oscara pochopitelně nedostal jenom za vršení zabijáckých vtípků, střet pana „antiživota“ a pana „skomírajícího“ nabízí celou řadu interpretací (některým jevům, třeba smrti, jsme nuceni jenom přihlížet), ale beze studu přiznávám, že mě nejvíc dostala strašlivě krutá a přitom absurdně komická scéna s indisponovaným králíkem. To bylo fakt úplně nejvíc! 90% Zajímavé komentáře: DaViD´82, genetique, Weirdman ()

WugWugs 

všechny recenze uživatele

Čiernohumorný kraťas s jednoduchou pointou, ktorý by sa hodil ako jedna kapitolka Knoflikářov. Nerozumiem, z čoho sa tu všetci vylievajú, Angličania cynizmom nadmieru oplývajú a toto je na nich vskutku priemerná záležitosť. Vybuchujúca krava ako vrchol? Naozaj? Nevideli ste Monty Pythona Zmysel života scénu v reštaurácii? Viete koľko je neúspešných pokusov o samovraždu? Odstreliť si časť hlavy a prežiť vo vegetatívnom stave nie je také neobvyklé. Odkaz na filmík https://www.youtube.com/watch?v=T9w9BJXeL4E Odkaz na Monty Python´s https://www.youtube.com/watch?v=GxRnenQYG7I ()

dANo 

všechny recenze uživatele

Čierny humor ako z veľkej knihy. Tento krátky film má skvelý scenár založený na fakte, že v jednoduchosti je krása... Ideálna stopáž príbehu nesmierne pomohla a tak sa ani nečudujem tomu Oscaru za krátky film. Scéna s kravou je síce drsná, ale tak som sa na nej dobre pobavil, ako dávno nie. A ten záver... :o)) ()

Galerie (4)

Zajímavosti (7)

  • Martin McDonagh byl rovněž i producentem svého krátkometrážního snímku, za který byl oceněn Oscarem. (TheMaker)
  • Film se natáčel ve skutečném vlaku, a to za provozu. Povolení bylo vystaveno na dobu mezi osmou ranní a čtvrtou odpolední. (HellFire)

Reklama

Reklama