Reklama

Reklama

Šestiraňák

(festivalový název)
  • Velká Británie Six Shooter

Obsahy(1)

Pan Donnelly má namířeno domů - vrací se z nemocnice, kde dal právě sbohem své zesnulé manželce. Když nastupuje do vlaku, ještě netuší, že to pro dnešek zdaleka nebyla jediná zneklidňující situace... (Richie666)

Recenze (143)

dragosta 

všechny recenze uživatele

Tak toto mě naprosto minulo...Bylo to všechno možné, jen né komedie. Kdyby aspoň nějaké poselství když už..ale kde nic, tu nic..Jen řetězec morbidních událostí, kterým něco chybělo, aby se to mohlo nazývat černý humor. V Bruggách skvělé, ale Six Shooter? Zdá se, že člověk může natočit cokoli (nechci říkat sebevětší hovadinu) a vždy se někdo najde, kdo to kupodivu náležitě ocení. Myslím, že získání Oskara za toto dílko muselo překvapit i samotného McDonagha... ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Ja sa naopak tomu zisku Oscara dosť čudujem, aj keď podľa môjho by som mu dal ešte jedného. Takejto čiernej brutalite udeliť také ocenenie, to chce odvahu, ktorú akademici neraz strácajú. Rúaidhrí Conroy a jeho slovné ataky boli k zožaniu, čierny humor od začiatku do konca, králik hviezdil. Určite však tento úspech McDonagha nakopol k ďalším plodným napísaným stranám a hodinám za kamerou, čo je v jeho prípade perfektné rozhodnutie. Že by sa na ostrovoch zrodila ďalšia kapitola britského humoru s osobitým štýlom? No ja si to určite budem priať. 80%. ()

Reklama

Weirdman 

všechny recenze uživatele

Rozpoloženie človeka, ktorému sa všetko zosipalo na hlavu až v takom množstve, že si ju chce prevetrať kusom olova musí McDonagha veľmi fascinovať, keď o ňom natočil oba svoje filmy... A aký je Six Shooter? Drsnejší, brutálnejší, cynikejší a nekorektnejší ako celovečerák In Brugges... A taktiež ako film lepšie fungujúci... Avšak na mňa je to už priveľmi silný koncetrát ... Preto to nižšie hodnotenie... (▼) ()

JitkaCardova 

všechny recenze uživatele

Výjimečně bravurní kraťas, kde se McDonagh rovnou představí v plné síle, šarmu a parádě. Užijte si, jak i na takhle malé ploše dokáže zacvičit se svaly vaší morálky a protáhnout i tu vaši ochablou soustavu tak, že budete ještě týdny cítit při každém pohybu, jak byla zatuhlá, a divit se, do jakých nových poloh, ať už pohodlných nebo ne, ji dostal a kde všude ji zvládl provětrat. Není to zrovna jemnoruký masér, když se mu tedy vyloženě nechce se s vámi pomazlit, takže se připravte na chvílemi docela ostrý trénink. Ale garantuju vám, tenhle chlapík má život rád a srdce i mozek má na správném místě, a dobře prokrvené mu oba tyhle motůrky jedou na plné obrátky a vrní u toho blahem. Když mu dokážete přijít na chuť, čekají vás samé skvostné filmové (a dle všeho i divadelní) prožitky a vrnět blahem budete i vy, jako dobře protažené kočky, které po tomhle výcviku morální muskulatury už těžko něco zaskočí. *~ ()

AnnaMae 

všechny recenze uživatele

Kratší předchůdce filmu In Bruges. Drsnej černohumornej styl, v kterém brutalita není samoúčelná, ale má své přesné místo. Děj je hodně vykonstruovaný, ale tak propracovaně a všechno do sebe tak hezky zapadne, že mu to nelze vyčítat. Stručné a přímé, žádná vata. Přirozeně znějící a přitom promyšlené dialogy v krásné irské angličtině. Výrazné postavy, které vypadají průměrně a obyčejně a zároveň jsou tak životné a charismatické. ****-***** ()

Galerie (4)

Zajímavosti (7)

  • Slovo fuck a jeho odvozeniny zazní 34x, což dělá jedno fuck za 1 minutu a 21 vteřin. (HellFire)
  • Film se natáčel ve skutečném vlaku, a to za provozu. Povolení bylo vystaveno na dobu mezi osmou ranní a čtvrtou odpolední. (HellFire)

Reklama

Reklama