Reklama

Reklama

Šestiraňák

(festivalový název)
  • Velká Británie Six Shooter

Obsahy(1)

Pan Donnelly má namířeno domů - vrací se z nemocnice, kde dal právě sbohem své zesnulé manželce. Když nastupuje do vlaku, ještě netuší, že to pro dnešek zdaleka nebyla jediná zneklidňující situace... (Richie666)

Recenze (143)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Martin McDonagh prostě dokáže zaujmout, ať už je to krátký film nebo dlouhý. Tady si chvíli říkáte, o čem to vlastně bude, co se z toho může vyvrbit dobrého, ale pak jen až do konce zíráte na to, co se tu děje. A je to opět herecky i scenáristicky skvělé, navíc je to sakra drsné, ale přitom pořád niterné, emotivní. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Na papíře dozajista pecka, na filmovém páse jsou dojmy trochu rozpačitější. Přijde mi to celé naprosto ukrutně vykonstruované a nezachrání to ani skvělí herci, ani McDonaghova osobitá režie, která sice táhne černým humorem, ale bohužel si nechává i tu půlhodinovou absurditu upadnout do přehnaně ‚fuckující‘ rutiny. ()

Reklama

dragosta 

všechny recenze uživatele

Tak toto mě naprosto minulo...Bylo to všechno možné, jen né komedie. Kdyby aspoň nějaké poselství když už..ale kde nic, tu nic..Jen řetězec morbidních událostí, kterým něco chybělo, aby se to mohlo nazývat černý humor. V Bruggách skvělé, ale Six Shooter? Zdá se, že člověk může natočit cokoli (nechci říkat sebevětší hovadinu) a vždy se někdo najde, kdo to kupodivu náležitě ocení. Myslím, že získání Oskara za toto dílko muselo překvapit i samotného McDonagha... ()

HellsAngel 

všechny recenze uživatele

Prvý filmový zárez jedného z najlepších dramatikov súčastnosti je plný pre neho natoľko typického čierneho humoru, trefných a chytľavých dialógov štylizovaných v krátkych, no opakujúcich sa vetných sekvenciách a brutálne eskalujúceho finále. Bravúrne natočené, využívajúc autorové bohaté divadelné skúsenosti. Ozaj výnimočne si Akadémia zaslúži pochvalu, za udelenie Oscara takto netypickému dielku. ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Nářez sahající do výšin takřka kurevských s černočerným vtipem atakujícím hranice Mléčné Dráhy. To že je McDonagh übertalentovanej tvůrce jsem zjistil až letos na filmovém čsfd víkendu díky jeho celovečerním vBruggování, což je film mající jeden z trumfů úplně stejný, jako Six Shooter - geniální Brendan Gleeson (který se tímto stal plnohodnotným kandidátem do mé osobní herecké topky a Mifune Toširó už brousí katanu v pokusu poslední pozici obhájit). Na minimálním prostoru jednoho vlakového vagonu (pravda, ještě nemocniční začátek a hlavně kravská ohrada) se tu rozehrává záležitost neskutečně dobře propojující černočerný humor s naprosto vážnými scénami a to všechno rámuje sebranka podivných existencí, díky kterým se zdá, že co irčan, to jeté hovado, co chlastá před jedenáctou a zdraví ovce. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (7)

  • Martin McDonagh byl rovněž i producentem svého krátkometrážního snímku, za který byl oceněn Oscarem. (TheMaker)
  • Film se natáčel ve skutečném vlaku, a to za provozu. Povolení bylo vystaveno na dobu mezi osmou ranní a čtvrtou odpolední. (HellFire)

Reklama

Reklama