Reklama

Reklama

Šestiraňák

(festivalový název)
  • Velká Británie Six Shooter

Obsahy(1)

Pan Donnelly má namířeno domů - vrací se z nemocnice, kde dal právě sbohem své zesnulé manželce. Když nastupuje do vlaku, ještě netuší, že to pro dnešek zdaleka nebyla jediná zneklidňující situace... (Richie666)

Recenze (143)

dragosta 

všechny recenze uživatele

Tak toto mě naprosto minulo...Bylo to všechno možné, jen né komedie. Kdyby aspoň nějaké poselství když už..ale kde nic, tu nic..Jen řetězec morbidních událostí, kterým něco chybělo, aby se to mohlo nazývat černý humor. V Bruggách skvělé, ale Six Shooter? Zdá se, že člověk může natočit cokoli (nechci říkat sebevětší hovadinu) a vždy se někdo najde, kdo to kupodivu náležitě ocení. Myslím, že získání Oskara za toto dílko muselo překvapit i samotného McDonagha... ()

Lupes 

všechny recenze uživatele

Sprostý kecy náctiletých spratků nepovažuji za humorné a nepomůže ani to, že se to celé nalakuje tzv. na černo. Snažím se i pochopit, že se někdo popadá za břicho při historce o vybuchlé krávě - ostatně švandu z "hovínka" mají už předškoláci, a ne všichni holt dojdou na střední. Nicméně objevovat v podobných kecech filosofická životní moudra je natolik smutné, že mne zdejší komentáře spolu se zjištěním, že autor je údajně současným nejhranějším dramatikem po Shakespearovi, uvrhly do hluboké deprese. Uznávám, Brendan Gleeson hraje skvěle a má fakt blbej den :), stejně blbej den má nakonec i pan králík (o jeho herectví raději mluvit nebudu), a díky těmhle dvěma smutným hrdinům je to jedna*. ()

Reklama

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Six Shooter je takový malý krátkometrážní zázrak. Tento držitel Oscara ve vás probudí neodolatelnou touhu jen tak sednout na vlak (no jen považte - dobrovolně sednout do vlaku vypraveného ČD) a jet. Martin McDonagh potvrzuje, že Irové jsou tak trochu šáhlí raplové. Ovšem úžasně vtipní. A třeba cestou zahlédnete i nějaké ty ovce či aspoň zjistíte proč se vyplatí mít při sobě šroubovák a zapalovač (aneb MacGyver hadr). Přesto mě McDonagh překvapil. Že je vtipný jako málokdo, to už dávno vím z jeho inscenací, ale že k tomu nepřidal "to navíc" mě docela mrzí. ()

AnnaMae 

všechny recenze uživatele

Kratší předchůdce filmu In Bruges. Drsnej černohumornej styl, v kterém brutalita není samoúčelná, ale má své přesné místo. Děj je hodně vykonstruovaný, ale tak propracovaně a všechno do sebe tak hezky zapadne, že mu to nelze vyčítat. Stručné a přímé, žádná vata. Přirozeně znějící a přitom promyšlené dialogy v krásné irské angličtině. Výrazné postavy, které vypadají průměrně a obyčejně a zároveň jsou tak životné a charismatické. ****-***** ()

Earl10 

všechny recenze uživatele

Osobitý snímek napěchovaný černým humorem a všudypřítomnou smrtí. Na můj vkus až přespříliš utahané s nevyrovnaným tempem. Některé pasáže opravdu zaujmou, ale bohužel jsou pravidelně prokládány těmi nudnějším. A tak se jedná o rozdrobený a malinko přeceňovaný film. Herecké výkony na úrovni. Bohužel nějaké šokující vypointování se nedostaví a tak film pádá do vod průměru. Ovšem s tou výjimkou, že je tak "divný", že po nějakou dobu utkví v hlavě a to zaslouhou McDonagha, který má svůj originální rukopis a podivně atraktivní pohled na svět. Každopádně zajímavý zářez! P.S. Historka o krávě se zaraženými větry krásně definuje celý film. Nafouklý a nekompaktní! [60%] ()

Galerie (4)

Zajímavosti (7)

  • Martin McDonagh byl rovněž i producentem svého krátkometrážního snímku, za který byl oceněn Oscarem. (TheMaker)
  • Slovo fuck a jeho odvozeniny zazní 34x, což dělá jedno fuck za 1 minutu a 21 vteřin. (HellFire)

Reklama

Reklama