Reklama

Reklama

Šestiraňák

(festivalový název)
  • Velká Británie Six Shooter

Obsahy(1)

Pan Donnelly má namířeno domů - vrací se z nemocnice, kde dal právě sbohem své zesnulé manželce. Když nastupuje do vlaku, ještě netuší, že to pro dnešek zdaleka nebyla jediná zneklidňující situace... (Richie666)

Recenze (143)

AnnaMae 

všechny recenze uživatele

Kratší předchůdce filmu In Bruges. Drsnej černohumornej styl, v kterém brutalita není samoúčelná, ale má své přesné místo. Děj je hodně vykonstruovaný, ale tak propracovaně a všechno do sebe tak hezky zapadne, že mu to nelze vyčítat. Stručné a přímé, žádná vata. Přirozeně znějící a přitom promyšlené dialogy v krásné irské angličtině. Výrazné postavy, které vypadají průměrně a obyčejně a zároveň jsou tak životné a charismatické. ****-***** ()

sanikope 

všechny recenze uživatele

Dnes som volal s mamou. Pred 3 týždňami som jej povedal že ju na mojej svadbe nechcem. Ona mi však dnes vraví komu každému povedala že už má nevestu a že aká škoda že nemohla na tú slávu prísť aj ona pretože malá chrípku. Jednoducho mi ľudia máme tendenciu si veci prikrášľovať. A inak to nie je ani s hlavnou postavou 6 Shooter. Každého sa snaží vidieť lepším ako v skutočnosti. A nakoniec na to doplatí chudák David. Alebo to bol Zemeckisov Roger? A čo keď už Alica nenájde tu svoju noru? ()

Reklama

SarumanKo 

všechny recenze uživatele

Nevšedná filmová poviedka na tému "všedný deň plný smrti". Silný tragikomický príbeh, brutálna akcia, humor černejší ako noc a excelentný Brendan Gleeson – vynikajúci kraťas Six Shooter obsahuje všetky tieto najcharakteristickejšie mcdonaghovské znaky a je dôkazom toho, že raz za čas dostane Oscara aj taký film, ktorý ma skutočné gule. "Oh, Jesus... What a fokin day!" (8/10) ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Zprvu jsem si říkal, že trochu zdlouhavé, pak že trochu okatě vykonstruované, ale nakonec jsem pochopil, že to je relativně malá daň pro vykreslení pointy a pro ten správný efekt v podání šokujícího britského humoru černějšího, než ta nejsilnější káva. Martin McDonagh ukazuje scenáristický i režisérský talent hned ve své filmové prvotině - zajímavé dialogy, sebevědomá kamera - a servíruje velmi vyjímečnou jednohubku, která utkví v paměti mnohem déle, než bývá u krátkometrážních snímků zvykem. 8/10 ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet £125,000║ Riadna tendencia nadávok, krvavé masakre, vypointovaný príbeh spojený z čiernym humorom, tak to je živná pôda pre čoraz známejší talent z Anglicka ako je Martin McDonagh.... fakt sila čo tvorí, veľká budúcnosť sa v ňom črtá. /80%/ ()

Galerie (4)

Zajímavosti (7)

  • Slovo fuck a jeho odvozeniny zazní 34x, což dělá jedno fuck za 1 minutu a 21 vteřin. (HellFire)
  • Martin McDonagh byl rovněž i producentem svého krátkometrážního snímku, za který byl oceněn Oscarem. (TheMaker)

Reklama

Reklama