Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Brooke a Gary se do sebe zamilovali a koupili si byt, ve kterém chtěli žít šťastně až do smrti. Mohli by, kdyby se záhy nezačali nenávidět. Záminkou pro ukončení jejich společného života se stala jedna z mnoha banálních partnerských hádek. Problémem je, že nádherný byt, který si pořídili, patří oběma a ani jeden se z něj nechce vystěhovat. Když jejich hádky dosáhnou vrcholu, přítel jim doporučí, aby byt prodali. Uplyne pár měsíců po rozchodu a oba se náhodou setkají na ulici. Vymění si pár zdvořilostních frází a opět se rozcházejí. Jejich pohledy se střetávají a lehké úsměvy v jejich tvářích hovoří za vše - vzájemná náklonnost ještě nevyprchala. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (363)

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Jakoby někdo vzal Válku Roseových, důkladně ji povařil, pak sáček vytáhl, usušil, znovu položil do šálku, zalil vlažnou vodou a tuhle břečku servíroval nejméně oblíbené tetičce na rodinné oslavě. ___ Nemá to ani zdaleka krutou - ba přímo smrtící - ironii rozpadajícího se vztahu jako Roseovi. Jedním z mnoha důvodů, proč to zmiňovanému vzoru s velmi podobnou zápletkou nesahá ani po chodidla, je, že ústřední dvojice tohohle odvaru se chová jako pubertální spratci. Oba jsou frackovitě rozmazlení, takže divák nemá komu fandit._____ Ubohé pokusy o vtip z první poloviny filmu ustoupí v té druhé půlce přiboudlému melodramatu. /8. 6. 12./ ()

Damiel 

všechny recenze uživatele

Říkat filmu o partnerském rozchodu romantická komedie, už to je tak trochu postaveno na hlavu. Pokud se dva rozcházejí, může to komedie skutečně být, ale romantika? Spíše než jako romantická komedie by se film dal zařadit do škatulky drama s komediálními prvky. To pokud by režisér v některých vtipných scénách méně tlačil na pilu a postavám (zejména těm vedlejším) dodal více hloubky. Film stojí hlavně na vzájemných naschválech, které si Gary s Brooke provádějí; jejich kvalita hodně osciluje, od vyloženě dobrých až po ty, které diváka uvádějí do rozpaků. Vaughn má poměrně velké charisma, tak jeho „party“ patří k těm lepším, horší je to ale s Aniston. Pozice romantické holky jí moc nejde, a nemastná neslaná je i v poloze uhádané fúrie na rozchodu. ()

Reklama

Lateef 

všechny recenze uživatele

Co se dá čekat od romantické komedie, jenž svůj děj jednoduše vlepí do svého názvu a ve které hraje Cole Hauser(tenhle týpek se začíná stávat symbolem slabého průměru)?? Máme co dělat s další klasickou, klišovitou a melancholickou pohádkou s emočním finále a závěrečným happy-endem?? Přiznám se, že jsem nečekal nic jiného a to i přesto, že herec s iniciály VV je šoumen každým coulem a většina jeho filmových postav nenudí. I Jenniffer Aniston je zárukou celkem nenáročné a pohodové zábavy a navíc si podobnou roli vyzkoušela s Jimem Carreym....Nicméně mýliti se je lidské a dopředu říkám, že ačkoliv jsem se hrozil příliš dlouhé(alespoň na žánr romantická komedie) stopáže, film plynul svižně bez jediného výraznějšího zaváhání, nenudil a co víc, působil mnohem reálněji než cokoliv jiného. Po úvodních titulcích následuje dlouhá scéna, kterou možná mnozí muži velmi dobře znají, je suprově zahraná a jediným problémem je to, že titulky nestíhají kulometnou mluvu Vince Vaughna. Laťku, kterou tahle scéna nastavila, ve filmu už nic nepřekoná, a přestože v několika místech má snímek tendenci ke klišovitosti spadat, pořád je to jiné kafe. A je to především tím, jaký vztah si mezi sebou Vince a Jennifer ve filmu vytvořili....Možná Gary Grobowskimu v duchu nadáváte, jaký že to je zabedněnec, ale přemýšlejte - není to alespoň trochu reálné?? Svoji roli zahrál Vince Vaughn velice přesvědčivě, stejně tak Jennifer Aniston. A ačkoliv se to jmenuje Rozchod!, čekáte happy-end?? K určitým nápravám chování dojde, ale není přeci jenom pozdě?? Právě finální pasáž dodává filmu šmrnc a nazvěte mě třeba melancholickým strejdou od vedle, ale stejně vybírám políčko se čtyřmi hvězdami...52 miliónů dolarů(rozpočet)/203 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) ()

Ridick 

všechny recenze uživatele

uplne priemerna komedia lakajuca ludi na jenifer aniston a vince vaughna, avsak vince je jednoznacne lepsi (hoci im to obom sekne ako dvojici), anistonova je len pekna a to je pre mna velmi malo. napad o rochode a naslednom boji o byt bol pretaveny len do podpriemeru a vedel by som si to predstavit aj v lepsom prevedeni, viac vtipkov atd., no ale film je jednoznacne len o nalakani ludi, takze dilo se nekona, nuda jo. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Já chci, abys chtěl umýt nádobí." Já bych taky chtěl, abych chtěl umýt nádobí, aby se mi líbil balet a abych dokázal poděkovat svý ženě za to, že mi organizuje volnej čas. Nicméně mám podezření, že se to nikdy nestane. Jsem totiž stejnej trouba jako Gary. Oproti tomu Brooke je krásná, má jasnej plán a mně jí bylo líto. Zejména když zoufale volala, že chce jenom jednu věc, což znamená uklidit, umýt, hýčkat, nemlaskat, vydělávat, souhlasit, venčit, holit se, neprdět, podpořit, vonět, bavit, opravit a mít rád maminku. Moc jsem při tom trpěl, protože jsem si to taky zažil. A dívat se na svůj životní horor bylo opravdový utrpení. Takže hvězdu za parádního Johnny O, protože takovej kámoš fakt potěší. ()

Galerie (79)

Zajímavosti (10)

  • Jennifer Aniston a Vince Vaughn získali na Teen Choice Awards cenu za Nejlepší chemii mezi herci. (imro)
  • Ve filmu se objeví rodiče Vince Vaugha, maminka ztvárnila turistku a tatínek otce postavy Jennifer Aniston. (imro)
  • Původní závěr se nelíbil divákům na testovací projekci, a tak herci museli zpět před kameru. Podle zákulisních informací snímek nakonec nekončí příliš odlišně, jen se přepsalo několik scén. (imro)

Reklama

Reklama