Reklama

Reklama

Je rok 1987 a nesmělá mladá žena se v přímořském městě setkává s dívkou, která se umí bavit. Vzniká mezi nimi pouto, které jako by neomezovaly zákony času a prostoru. (Netflix)

Recenze (148)

palmovylist 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Velmi zajímavé zamyšlení na téma posmrtného života, stáří a dožívání. Provedení samotné mě osobně neurazilo ale ani vyloženě nenadchlo. Závěr přináší několik dalších zajímavých myšlenek, ale závěrečné rozuzlení je již méně překvapivé. Na Black Mirror se mi ale líbí, že i když mě díl samotný třeba totálně nenadchne, tak myšlenka, se kterou přichází, se mi skoro vždycky v hlavě udrží pěkně dlouho, za to smekám!....60% ()

Esgalnor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Výborný, strhující, odlišný. Skvěle dotažený originální námět, který táhnou především úžasný herecký výkony hlavních představitelek a výborně napsaný postavy. Jen v popisku je celkem solidní spoiler, který člověka v půlce může ochudit o to překvápko. Epizoda je oproti všemu ostatnímu z BM strašně jiná, ale možná se to po vší tý depresi hodí. A konec byl vynikající. ()

Reklama

Martrix 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nejdřív trochu nijaká lesbická romance, pak smutná, nostalgická pasáž, kterou to mohlo a snad i mělo být ukončeno. Jenže přišel trochu nadbytečný závěr...jakoby se tvůrci zalekli nechat diváka v depresích. Tím se maličko zpronevěřili konceptu Black Mirror, protože tentokrát jsou technologie víc pomocníkem a evolucí, než hrozbou. Ale rád jim to odpustím. Realita je depresivní už tak dost. ()

Nykrous 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Masterpiece. To jak se to ze začátku zdá jako obyčejný příběh, u kterého se tak nevinně objevují věci, kterým nerozumím a pomalu to graduje až do fáze, kdy se celý příběh převrací vzhůru nohama a přelíná se to s mým postupným uvědoměním všech nesrovnalostí a maličkostí, na které se odkazovalo předtím, je fakt neskutečné. Následná katarze po plném pochopení a euforické finále jen upevnily mé pocity z celého díla. 10/10 ()

luboss822 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ak by som spravil rebríček najlepších epizód zo všetkých seriálov, ktoré som videl (a možno aj nevidel), San Junipero by zrejme bezkonkurenčne obsadilo prvú priečku a strčilo do vrecka hocijakú časť Game of Thrones či iného výborného seriálu. Bezkonkurenčne najlepší diel celého Black Mirror. EDIT: Naprosto zaslúžená cena Emmy, za ktorú som nesmierne rád. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (15)

  • San Junipero (alebo Svätý Juniper) bol mníchom na začiatku 13. storočia. Jedným z najznámejších príbehov o ňom je Legenda o prasacích nožičkách. Pri návšteve chudobného muža, ktorý bol chorý, sa Juniper spýtal, či by mohol pre neho vykonať nejakú službu. Muž povedal Juniperovi, že túži po jedle z prasacích nôh, a tak Juniper s radosťou išiel nejaké nájsť, aby mu ich mohol pripraviť. Juniper bol známy tým, že pomáhal umierajúcim tým, že im v posledných dňoch splnil ich želania. (Arsenal83)
  • V úvode epizódy je plagát ku kultovému upírskemu filmu z 80. rokov Stratení chlapci (1987), kde je skupina upírov posadnutá myšlienkou nesmrteľnosti. (Arsenal83)

Reklama

Reklama