Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

NEXT je adaptací povídky Golden Man od jednoho z největších velikánů světové sci-fi literatury P.K. Dicka. Cris Johnston (N. Cage) je obdařen schopností vidět do budoucnosti a také určovat správný tok budoucího času. Novodobý mesiáš, který musí spasit lidstvo a především svou rodinu. Někdy to ale osud zařídí tak, že si musíte vybrat jedno, nebo druhé... Možná ale existuje ještě nějaká DALŠÍ... možnost. Každému, kdo si přečte jména tvůrců, musí být jasné, že nás letos na jaře čeká dokonalá akční podívaná se sílou bomby hromadného ničení. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (802)

Fr 

všechny recenze uživatele

Dokáže nahlížet do budoucnosti. A teď musí zachránit miliony životů..... Když to skončilo, byl jsem na rozpacích. Nechápu, proč nejsem v extázi. Prostě to nemělo atmosféru. Postavy nefungují - Cage ještě v akční linii ujde, ale ti ostatní ? J.Moore je divná a J.Biel kromě toho, že dobře vypadá, nemá co předvést. PŘÍBĚH: *** nemůžu se zbavit dojmu, že tohle měl být bomba film. Měl.../ HUMOR: ** jak je zvykem, občas se u podobných filmů najde prostor pro malý vtípek, někdy úsměv vyloudí i situace, která vtipná být neměla./ AKCE: **** - ale ano, určitě je tu několik zajímavých scén, jenž pobaví./ NAPĚTÍ: *** nefunguje vztah k postavám. Jak potom má fungovat dramatičnost situací? Přesto si myslím, že všichni vydrží až do konce. ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

aneb příklad toho, že ne vždy je csfd hodnocení směrodatné. Dnes neumírej byl mnohem horší film. A tohle velmi zajimavý projekt, který mně opravdu potěšil. Nick si opravuje reputaci po GR a přichází v roli člověka, který vidí do budoucnosti. Což Tamahori dokáže vyjádřit velmi pěkně a pro diváka chutně. Občas jsem se začínal dokonce ztrácet, naštěstí to nebylo příliš zamotané a dalo se to překousnout. Dobré herecké výkony, pěkná Biel a depresivní závěr dělají z tohoto filmu velmi hutný scifi thriller. Chápu, předloha je skoro úplně jiná, ale také mnohem víc nestrávitelná a divnější. Phillip K. Dick to měl ale taky mnohem jednodušší.. ()

Reklama

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Dickovina a pre potreby publika notne zbastardená. Tamahori si proste natočil ďalšieho sci-fi Bonda minimálne čo do veľkosti potenciálnej hrozby a neváhal pritom (okrem spomínanej mutácie predlohy) nasadiť Cagovi Hanksov tragický preliv z Da Vinciho Kódu. Škoda absentujúceho anithrdinu, škoda otravne poetických dialógov, škoda tej horúcej ihly. Potenciál na seriózne akčné sci-fi tu bol, len škoda, že film vo výsledku divákovi nedá ani o kúsok viac, ako dal trajler. 50% škoda. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Cris Johnson má vrodenú veľmi výnimočnú, zvláštnu schopnosť. Dokáže predvídať svoju vlastnú budúcnosť. Vie čo sa stane, skôr ako sa to stane. No vidí len udalosti, ktoré sa ho nejak bezprostredne týkajú a iba dve minúty dopredu. Moc zaujímavý námet na sci-fi snímok. Určite si skusím zohnať literárnu predlohu od P.K.Dicka. Tento film ma však nijak zvlášť neohúril. Dalo sa z toho vyždímať omnoho viacej ako len zopár nadupaných záberov. Scenár sa mi zdal akýsi nedotiahnutý, prázdny. Nicolas Cage odviedol očakávaný profesionálny výkon, Julianne Moore ako agentka FBI nič moc. Najviac ma potešila krásna Jessica Biel, ktorá svoju úlohu zvládla skvele. *** ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Nápad dobrej, ovšem zpracování už horší, respektive celej příběh je na pytel.. Ze začátku, kdy se schopnosti Cage používaj s rozmyslem, je to ještě dobrý, ale v závěru se z toho stane taková podivná Cageova exhibice jeho schopností a už se přestává stíhat a začíná to být nezvladatelný, až se kupí chyba na chybu a vznikne z toho takovej nemastnej, neslanej guláš. Krom toho Cage tady vypadá fakt děsně, něco jako Hanks v šifře. No prostě, kdyby si vzal nějaký zabordelený hadry, tak ho rovnou můžou strčit do nějaký uličky mezi krabice jako váguse. Ale myšlenka celýho filmu se mi fakt zamlouvala, fakt škoda toho zpracování ()

Galerie (58)

Zajímavosti (16)

  • Motel Cliffhanger je ve skutečnosti restaurace nacházející se blízko Crestlinu v Kalifornii, v San Bernardino Mountains. (ČSFD)
  • Náklady na výrobu byly přibližně 78 milionů amerických dolarů. (NIRO)
  • Ve scéně, kdy únosci přenášejí Liz (Jessica Biel) připoutanou ke kolečkovému křeslu s výbušninami na střechu, zapne jeden z teroristů na křesle mobil, přes který má být křeslo odpáleno. To by ale nemělo fungovat, neboť policie vypnula nad městem celou mobilní síť. (Brodyman)

Související novinky

Kazatelova dcera a prostitut

Kazatelova dcera a prostitut

23.02.2006

Představitelka rebelující dcery kazatele v kdysi nezdravě populárním seriálu 7th Heaven, herečka Jessica Biel, doplní Nicolase Cage a Julliane Moore v hvězdném obsazení sci-fi thrilleru NEXT.… (více)

Reklama

Reklama