foto

Jason Butler Harner

  • nar. 9.10.1970 (45 let)
    Elmira, New York, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Charismatický Jason Thomas Butler Harner se narodil 9. října roku 1970 v malém městečku Elmira ve státě New Yorku, USA. Když mu bylo sedm let, jeho rodiče se rozvedli. Vždy měl blíže k rodině Butlerů – matčina strana. S ní se také odstěhoval do města Alexandria ve státě Virginia. Už na střední se věnoval dramatickému kroužku, jehož byl později i prezidentem. V 17 letech zde úspěšně absolvoval T.C. Williams High school a začal si přivydělávat jako uvaděč v Eisenhowerově divadle ve Washingtonu. O 4 roky později, tedy v roce 1992, úspěšně složil státnice na Virginia Commonwealth University a získal tak titul bakaláře. Bylo mu 22 let a jeho oborem bylo výtvarné umění ve filmu. Na chvíli se stal učněm v divadle v Louisville. To mu ale moc dlouho nevydrželo a tak se přestěhoval do New Yorku, kde ve 26 letech získal titul Master of fine arts (obdoba našeho Mgr.).  Následně začal pravidelně hrát pravidelně v divadle, televizních seriálech, filmech a věnuje se tomuto odvětví až dodnes. V roce 2010 debutoval v divadle v Londýně, což přispělo k jeho popularitě. Režíroval následně několik her, audio knih a audio divadel.

Do roku 2006 působil převážně v divadle a občas se mihl v jednom či pár dílech místních seriálů. Filmový debut přišel v roce 2006 ve filmu GOOD SHEPHERD (Kauza CIA), kde hrál úředníka. Další vedlejší roli měl v celovečerním snímku NEXT 2007.

Prvním úspěšným snímkem, který ho posunul opět o krok vpřed se stal snímek Clinta Eastwooda – CHANGELING 2008. Dále se objevil ve filmech Únos vlaku 1 2 3 a Poslední gigolo.V roce 2011 zaznamenala jeho filmografie zvrat v podobě snímku KILL THE IRISHMAN (Sejmout zabijáka).

Poslední jeho známou rolí je asistenta ředitele věznice v populárním seriálu ALCATRAZ, ten byl však pro jeho údajnou malou sledovanost zrušen.

Miki8888

Herecká filmografie

2016 Colony (TV seriál)
2015 Hacker
The Family Fang
2014 NON-STOP
2013 Černá listina (TV seriál)
Ray Donovan (TV seriál)
2012 Alcatraz (TV seriál)
Newsroom (TV seriál)
2011 Green, The
Letters from the Big Man
Sejmout zabijáka
Ve jménu vlasti (TV seriál)
2010 Poslední gigolo
2009 Possible Side Effects (TV film)
Únos vlaku 1 2 3
2008 Hranice nemožného (TV seriál)
John Adams (TV seriál)
New Orleans, Mon Amour
Výměna
2007 Next
2006 Kauza CIA
2005 Closer (TV seriál)
2004 Nylon
2003 Hope & Faith (TV seriál)
2002 Garmento
2001 Zákon a pořádek: Zločinné úmysly (TV seriál)
3 Little Wolfs, The
2000 Trifling with Fate
1999 Zákon a pořádek: Útvar pro zvláštní oběti (TV seriál)
1990 Právo a pořádek (TV seriál)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace