Reklama

Reklama

Obávaný bojovník

  • Hongkong Huo Yuan Jia (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Huo Yuan Jia (Jet Li) se už jako mladý chlapec snaží dosáhnout otcových kvalit v bojovém umění WuShu a dále dělat čest svému rodu. Jeho cílem je být nejlepší, což se mu po několika letech a spoustě soubojů podaří. Jeho pověst mistra bojových umění se šíří, ale roste i jeho pýcha. Poté, co v souboji zabije svého soupeře, krevní msta dopadne na celou jeho rodinu. Po této tragédii na sedm let zmizí, aby objevil pravý smysl boje. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (405)

Kaka 

všechny recenze uživatele

Tradičně nudná východní báchorka s charaktery plochými jak Holadnsko. Souboje jsou strhující, hutné a až nezvykle dobře vypadající - tzn. uvěřitelné. Srážení mečů zní ostře, opravdově, všechny údery stejně tak. Jet Li má kvalitní fyzickou kondici a je obdivuhodné kolik síly dokáže při jeho vzrůstu vyprudukovat. Jako přehlídka východních bojových stylů relativně záživný a rychle ubíhající film. Jako plnohodnotný příběh v podstatě nulové. Nicméně nad některými akčními kousky nelze nekroutit hlavou. Pokud byl tohle hlavní záměr tvůrců, pak je vše v pořádku. ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

Celkem solidní čínský film. Asijské akční filmy moc nemusím, nedokážou se přizpůsobit realitě a ukazují sci-fi létání po obloze, vrhání dýk kilometr daleko, nebo rozbíjení skal pěstí. Nikdy jsem nepochopil komu jsou takové filmy určeny. Alespoň já při takových fantasmagoriích zvedám oči v sloup, natož abych oceňoval "bojovou" scénu ve vzduchu . Raději si vychutnám méně pompézní filmy, které ukazují umění boje v reálné podobě. Obávaný bojovník to z velké části dokázal a možná proto se mi líbil. Rovněž si párkrát vybral svojí chvilku a popřel všechny fyzikální zákony, ale rozhodně to nebylo tak markantní, jako v jiných podobných filmech. Boj, hlavní prvek filmu, jsem si vychutnal. Příběh už mě tolik nebral, režisér nedokázal pracovat s emocema, zvlášť u suchého asijského publika se divím, že trochu víc nepřeháněl. Proto všechny scény, které mají pracovat se smutkem, úzkostí, zoufalostí nebo radostí, neobstály. Občas se mi zdálo, že vidím skrytou čínsko-komunistickou propagandu, určenou pro čínské publikum, což se mi moc nelíbilo, každopádně jsem se mohl plést. 70% 28.01. 2010 ()

Reklama

klerik 

všechny recenze uživatele

Kde začať? Asi tam, že som rád, že aj mladšiu generáciu oslovujú martial arts filmy. Preto som celkom rád, že z filmov ako ONG-BAK a Fearles sa stávajú filmy s červeným štvorčekom... Ale ja si nemôžem pomôcť a v tomto filme nevidím nič zázračné. Všetko tu už bolo a kto má aspoň trochu prehľad v tomto žánri, musí zírať koľko obohraného klišé sa do jedného filmu vmestí. Áno, na technickej stránke a prevedení bitiek cítiť, že je rok začínajúci dvojkou, ale zvyšok je hlboko v 70-tych rokoch (36 KOMNÁT ŠAOLINU). Do svojho profilu som kedysi napísal, že som vyrastal na filmoch typu "Moje kung-fu je lepšie ako tvoje" a toto je presne ten druh filmu, len prišiel až po skutočných klasikách. Skeptický som nielen kvôli značnej nude z filmu, ale aj preto, že aj v novej ére sa objavili podobné a podstate lepšie pocty žánru: DRUNKEN MASTER 2, ONCE UPON A TIME IN CHINA 5 či FIST OF LEGEND. Jednoducho povedané, zaznávaná Legenda o červenom drakovi (New Legend of Shaolin) nebola ako celok o nič horšia... ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Fillm stoji aj pada s Jetom li. Ako kung-fu je to VINIKAJUCE. Ale herecky vykon Jeta-li veru neohromi. V arene mu jeho vyrazovy repertoar uplne vystaci, ale pri prejavovani silnejsich emocii je skor smiesny. Najhorsie boli radoby dojimave sceny jeho premeny v onej dedinke a uplne najhorsia, doslova humorna scena bola, ked ho jedna slecna holila v potoku. Ale ako som napisal, fanusikovia akcie si pridu na svoje. Jeta-Li mam celkom rad, ale toto bolo nanho trosku privelke susto. 7/10 ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Jedním slovem úchvatné. Výborně zfilmovaný příběh o Huo Yuan Jiovi, který poté co našel pravé hodnoty života, se rozhodl bojovat za svoji čest a za svůj národ a stal se národním hrdinou. Jet Li zdaleka nepatří do starého železa, naopak poslední dobou točí jeden lepší film než druhý. Škoda jen, že Michelle Yeoh není k vidění častěji. Ačkní scény jsou jedny z nejlepší jaké jsem nejen poslední dobou viděl (naprosto dokonale secvičená choreografie). Vím, že Fearless není úplně dokonalý snímek, ale svým zpracováním a dokonalou atmosférou mě totálně ohromil a už pět minut po zkouknutí můžu říci, že jsem to rozhodně neviděl naposledy. P.S. Brzy si musím sehnat Director's cut, snímek se prý rozrůstá do té správné šířky........ ()

Galerie (57)

Zajímavosti (20)

  • Jet Li (Huo Yianjia) používa tieto zbrane: Jian (čínsky rovný meč), Sanjiegun (trojdielna tyč), Dao (čínsky široký meč) a Qiang (čínska kopija). (m.a.t.o.)
  • Anthony De Longis a Jet Li zlomili počas natáčania šermiarskeho súboja šesť mečov. (m.a.t.o.)
  • Nathan Jones, s cieľom udržať si svoju postavu, konzumuje šesť jedál denne, pije minerálku po litroch a robí 150 klikov vždy, keď má na to príležitosť. (m.a.t.o.)

Související novinky

Tygr a drak pokračuje

Tygr a drak pokračuje

27.01.2013

Film, který definitivně proslavil Anga Lee, získal čtyři Oscary (nejlepší cizojazyční film, výprava, kamera a hudba) a stal se (podle znalců žánru neprávem) prvním kung-fu filmem s duší a mozkem, se… (více)

Reklama

Reklama