Reklama

Reklama

Obávaný bojovník

  • Hongkong Huo Yuan Jia (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Huo Yuan Jia (Jet Li) se už jako mladý chlapec snaží dosáhnout otcových kvalit v bojovém umění WuShu a dále dělat čest svému rodu. Jeho cílem je být nejlepší, což se mu po několika letech a spoustě soubojů podaří. Jeho pověst mistra bojových umění se šíří, ale roste i jeho pýcha. Poté, co v souboji zabije svého soupeře, krevní msta dopadne na celou jeho rodinu. Po této tragédii na sedm let zmizí, aby objevil pravý smysl boje. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (405)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Film jde v tradičních stopách Hong Kongských filmů a můj nejoblíbenější WuShu bojovník posledních let Jet Li ukazuje proč je stále hvězdou. Jeho kreace a bojové umění je perfektní a jeho proměná, na které prakticky film stojí, je bezchybná. Z arogantního pomstichtivého fracka k hrdinovy národa, který je symbolem pro všechny okolo. Pokud opravdu existuje o 40 minut delší verze moc se na ni těším a doufám, že přibudou některé další roviny, který příběh hrdiny národa nabízí. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Příběh o cestě k procitnutí, zmoudření a pochopení pravých principů WuShu. Skutečnost, že je snímek inspirován skutečným příběhem, zvyšuje jeho výpovědní hodnotu a dodává na hloubce. Bojové scény jsou mistrně zpracovány, choreografie je dechberoucí, ovšem často jsou zápasy příliš zdlouhavé, což je ovšem typické pro většinu asijských filmů. První půlka filmu je poměrně zdlouhavá, ovšem poté, co odejde hlavní hrdina na venkov, nabere snímek na obrátkách a stává se velmi záživným a emotivním. Nedostatky: 1) Ve scéně, kdy se mladý Huo porve s chlapcem, si můžeme všimnout, že má řadu šrámů na obličeji a modřinu pod okem. Nejvýraznější tržná rána je na jeho pravé tváři. Když však přijde domů a otec mu uloží trest, při jeho vykonávání již nemá po šrámu ani památky. 2) V souboji, při kterém Huo svého protivníka z konkurenční školy zabije, je jeho soupeř poraněn na hlavě - řezná rána. Když je však mrtvé tělo vystaveno, není po tomto zranění ani stopa. ()

Reklama

Okara 

všechny recenze uživatele

Na film jsem se těšil už jen z důvodu, že zde hraje Jet Li, o kterém slyším samou chválu. Ale film si mě naprosto dostal. Úchvatný kontrast první a druhé poloviny, který je poznat i z tak dokonale natočených a uvěřitelných zápasů. Nějakou kýčovitost nebo nevíra v herecký výkon Lia, kterou vyčítám z komentářů, jsem vůbec nezaznamenal a ani nechci, chci, aby ve mě film zanechal takový dojem, jaký zanechal. 90% ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Nech vás neodradí ďalší "čínsky príbeh" bojovníka. Ronnymu Yu som po neslávnej versusovke moc neveril a bál som sa, že Jetovi pribije klinec do rakvy. No opak je pravdou a ak by mal Jet Li zavŕšiť svoju akčnú hviezdnu cestu práve týmto dychvyrážajúcim filmovým príbehom so skvelými bojovými scénami, bolo by to naozaj dôstojné. Všetko stojí na dokonalej choreografii, výbornej práci kamery, hudbe a krásnych farbách s tradičným poetickým nádychom. 90%. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Spousta nápadité a dobře natočené akce, moc pěkná kamera, svou roli zjevně užívající si Jet Li, bohužel scénář tomu trochu podráží nohy (i když je podle skutečnosti, celý příběh vyznívá velmi klišovitě). Je taky dost poznat, že se opravdu hodně stříhalo (kam se poděla Michelle Yeoh?), těžko ale říct, jestli by delší stopáž pomohla. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (20)

  • Nathan Jones (Hercules O'Brien) počas natáčania škaredo spadol a takmer si vybil niekoľko zubov. Lekárske ošetrenie však odmietol a pokračoval v nakrúcaní. (m.a.t.o.)
  • Anthony De Longis (španielsky šermiar) daroval Jetovi Li pravý španielsky meč deň po skončení natáčania. (m.a.t.o.)
  • Nathan Jones, s cieľom udržať si svoju postavu, konzumuje šesť jedál denne, pije minerálku po litroch a robí 150 klikov vždy, keď má na to príležitosť. (m.a.t.o.)

Související novinky

Tygr a drak pokračuje

Tygr a drak pokračuje

27.01.2013

Film, který definitivně proslavil Anga Lee, získal čtyři Oscary (nejlepší cizojazyční film, výprava, kamera a hudba) a stal se (podle znalců žánru neprávem) prvním kung-fu filmem s duší a mozkem, se… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno