Reklama

Reklama

Hrůzný přízrak

  • USA Twisted Nightmare

Dva roky poté, co přišel Matthew při velice podivném neštěstí o život, dostane skupina přátel, kteří si z něj ještě za jeho života tropili kruté žerty, záhadné pozvání. Matthewova smrt byla velice zvláštní a naprosto nevysvětlitelná, protože nějaká tajemná síla ho proměnila v planoucí lidskou pochodeň. Jeho tělo nebylo do dnešního dne nalezeno. Ve chvíli, kdy je parta opět pohromadě, dojde k řadě brutálních vražd - jeden po druhém umírají po rukami vyšinuté kreatury... (Bonton Home Video)

(více)

Recenze (22)

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Slabší camp slasher so zabijákom, vyzerajúcim ako obmedzenejšía (a to už je čo povedať...) varianta Leatherfacea, vydávajúcim prehnané zvuky, znejúce ako samec grizzlyho v čase párenia, nezaujímavými a nezapamätateľnými (najmä ženskými) postavami, ktorých jedinou úlohou je byť ďalším chodom na pomyselnom vyvražďovacom jedálníčku a miestami príšerným strihom. Tieto nedostatky čiastočne vynahradzuje slušná porcia gore, niekoľko mordov, ktoré sa aspoň pokúšajú byť ako-tak originálnymi a pár slečiniek, ktoré nemajú problém zo seba zhodiť handry... ()

LION-MR.T 

všechny recenze uživatele

Chápu něktrerá nízká hodnocení a zároveň ta vysoká hodnocení. Ono stodola a ten dům jakoby si vyfotili opravdu z PÁTEK 13.ÉHO ČÁST III (1982),ale to jsem ještě přežil,zas tak moc mi to nevadilo,sice ohořelý vrah z BURNINGU (1981) byl sice hodně poznat,ale narozdíl od svého předchůdce vypadá úplně jinak a působí jako skutečný přízrak,jako nějaké divoké zvíře a probodení dvou milenců skrz tak tohle je známá vražda z PÁTEK 13.ÉHO ČÁST 2 (1981). Film je skutečně natočen v roce 1982 takže inspirace zmiňovanými filmy je skutečně znát,ale taky nevím proč ho mohli lidé vidět až po pěti dlouhých letech. Tohle všechno popsal již choze,takže důvod k mému hodnocení. Vraždy jsou v o.k.,vrah taky,v kůlně se neděje tolki vražd,ale vadilo mě to,že vraždy nebyly časově vyvážené a ubírají se stejně jako o dost slabším MASAKR V ÚDOLÍ ODECHU (1989) až ke konci,ale tady jsou ješět dobře udělány. Hudba nepřináší nic moc nového,u mě možná bodovala ta atmosféra,tmy a mlhy. ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

-Já bych pro to kotě umřela!- Proč ne? A ani to nebude dlouho trvat. Klasický osmdesátkový slasher, který má vše, co si žánr žádá - děvečky se svlékají jak na běžícím pásu, sex je sice hodně soft, ale komu se poštěstí zemřít při sexu naráz i s partnerkou? a mrtvých dostatek. Pravda, některé mordy jsou záměrně ve tmě, jiné mimo kameru, ovšem směrem k závěru je už vidět ledacos - rozervané hrdlo, utržená hlava i pálení obličeje nad rozžhavenými kameny v sauně. A děvečky tu báječně ječí, vlastně nejen děvečky. Skvělá hudba! Dobrá atmosféra. Ocení sběratelé a skalní fandové. -Doufám, že jsi teď v pořádku, zlato.- Uááááá! ()

raimi 

všechny recenze uživatele

Peklo, totok ukoukat. Neskutečně nudnej a pomalej film, kde výraz slow burn získává nový, takřka zenový rozměr. Postavy neustále někam nesmyslně chodí a chodí, a pak chodí jiné postavy, aby se objevily další postavy, které zase někde chodí. Mistr v pomalém chození je asi devadesátiletý šerif, který by už potřeboval chodítko pro seniory, ale přesto jeho chůzi kamera srdnatě sleduje po nekonečně dlouhou dobu. Žádný smysl v chování postav jsem neobjevil, jejich jednání je stejně dementní jako jejich dialogy. Scény na sebe vůbec nenavazují, střih objevuje nové možnosti jak absolutně znepřehlednit dění na obrazovce, a výkonně mu v tom pomáhá kamera. Toporní neherci se snaží zdolat vrcholnou metu absolutního antiherectví, u toho se člověk aspoň pobaví. Asiat kulturista a macho knírač tenhle žebříček jasně vedou. Odhalování koziček musí být, a je na co koukat, ale z limbu to člověka už stejně neprobere. Jediná nápaditá scéna je dekapitace jedné postavy, kdy ještě stojící torzo prostřelí z pistole svou hlavu, která mu leží u nohou. To bylo vtipný. Jinak je to prostě moc dlouhý. Na to, že se tam skoro nic neděje, je 95 minut zbytečně moc. Hele, jako mám rád béčka, céčka i jinou abecedu, ale nesmím se nudit. Což se u tohohle filmu dělo skoro pořád. ()

Kosmik 1 

všechny recenze uživatele

Klasický, ale hlavně podprůměrný osmdesátkový slasher s typickými hororovými klišé a nudnými až trapnými dialogy. Bohužel těch negativních věcí se zde najde mnohem víc. Co by však mělo být pozitivum je počet smrtí, jelikož se nám tu sejde solidní partička teenagerů. Jenže to kvalitně pohnojí způsoby vyvražďování. Většina smrtí totiž působí strašně komicky a absurdně. Vraha (ikdyž víme od začátku kdo to je a proč vraždí) prakticky první hodinku téměř nezahlédneme (i přesto, že už pár lidí zabije) a i potom to není žádná velká sláva, jelikož vůbec nenahání strach. Závěr to pak celé nesmyslně zabije, k tomu nemám co víc dodat, snad nejhorší hororový závěr, který jsem měl možnost vidět. No jinak film nám zde nabídne typickou osmdesátkovou hudbu, styl oblékání a hára slečen, tak jak se to tenkrát slušelo a patřilo. Jediné menší pozitivum je pár odhalených dam, jejichž přednosti vůbec nevypadají špatně. :) Ještě, že tak, jinak by to bylo na odpad. 30% ()

Galerie (4)

Zajímavosti (2)

  • Film bol natočený už v roku 1982, do distribúcie však šiel až o 5 rokov neskôr. (beso74)

Reklama

Reklama