Reklama

Reklama

Hrůzný přízrak

  • USA Twisted Nightmare

Dva roky poté, co přišel Matthew při velice podivném neštěstí o život, dostane skupina přátel, kteří si z něj ještě za jeho života tropili kruté žerty, záhadné pozvání. Matthewova smrt byla velice zvláštní a naprosto nevysvětlitelná, protože nějaká tajemná síla ho proměnila v planoucí lidskou pochodeň. Jeho tělo nebylo do dnešního dne nalezeno. Ve chvíli, kdy je parta opět pohromadě, dojde k řadě brutálních vražd - jeden po druhém umírají po rukami vyšinuté kreatury... (Bonton Home Video)

(více)

Recenze (22)

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Slušná kempařská vybíjená o skupině teenagerů, co si vyrazí na odlehlou farmu, aby si tu zalovila, popila a trochu spářila. V místní stodole se však probudí čisté zlo, aby si vybralo svou krvavou daň. Twisted Nightmare si do dneška pamatuju ze zaprášených regálů videopůjčoven, kde na sebe tenhle slasher upozorňoval skrze nádherný lákavý cover. S obsahem už to neni taková bomba, ale pořád je to obstojná záležitost s dusnou letní atmosférou, spoustou povedených vražd, několika obnaženými ňadry a jednou mladou dámou, které se během filmu asi 7x změní účes. Snímek byl nepochopitelně uzamčen v trezoru dlouhých pět let, než byl oficiálně uveden, a to zřejmě z důvodu nepřehlédnutelné podobnosti se třetím dílem Pátku třináctého. Komu to žíly netrhá a má rád 80-kové trashe, bude určitě spokojen. ()

choze odpad!

všechny recenze uživatele

Amatérský céčkový slasher natočený ve stejném roce a lokacích jako třetí PÁTEK TŘINÁCTÉHO (1982), do distribuce ale uvedený až o pět let později v roce 1987. Režisér, scenárista, kameraman a producent v jedné osobě Paul Hunt se s tím moc nemazal - z třetího Pátku si vypůjčil stodolu, do které půlka postav zabloudí a je zabita a kde se odehraje finální souboj, z o rok staršího Burning zase ohořelého vraha a ještě přihodil indiánský pohřebiště, na kterém je kemp v jeho filmu údajně postavený. Slušný body count (bohužel žádná zajímavá smrt) a také boobie count – kozy ukážou hned tři slečny a každá pro jistotu dvakrát. Jinak ale špatná kamera (hodně nezvládnutých, příliš tmavých nočních záběrů), mizerný střih, bizarní trashová hudba a dementní scénář působící dojmem, že vznikl až po natáčení. Zkrátka a dobře nudná, maximálně diletantská a nechtěně komická sračka, vezoucí se na krvavé vlně kempařských slasherů v první polovině 80. let, o třídu horší než pozdější Memorial Valley Massacre. Čtvrt hvězdičky za zasněné pronikavé oči a úchylný psychopatický úsměv Rhondy Gray. Jinak též známo jako Ancient Evil. Další slashit do mé sbírky. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

-Já bych pro to kotě umřela!- Proč ne? A ani to nebude dlouho trvat. Klasický osmdesátkový slasher, který má vše, co si žánr žádá - děvečky se svlékají jak na běžícím pásu, sex je sice hodně soft, ale komu se poštěstí zemřít při sexu naráz i s partnerkou? a mrtvých dostatek. Pravda, některé mordy jsou záměrně ve tmě, jiné mimo kameru, ovšem směrem k závěru je už vidět ledacos - rozervané hrdlo, utržená hlava i pálení obličeje nad rozžhavenými kameny v sauně. A děvečky tu báječně ječí, vlastně nejen děvečky. Skvělá hudba! Dobrá atmosféra. Ocení sběratelé a skalní fandové. -Doufám, že jsi teď v pořádku, zlato.- Uááááá! ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

Vraždící dům tu byl už hodněkrát. Vraždící stodola tu je poprvé. Škoda že do ní během natáčení evidentně nevstoupil režisér a scenárista v jedné osobě Paul Hunt. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Twisted Nightmare je 80kovým Camp slasherem kterej se může pyšnit celkem vysokým bodycountem. Na staré slasher kulty se to sice nechytá ale milovníci obdobných starých kousků by zklamáni být neměli. 3hvězdy. ()

LION-MR.T 

všechny recenze uživatele

Chápu něktrerá nízká hodnocení a zároveň ta vysoká hodnocení. Ono stodola a ten dům jakoby si vyfotili opravdu z PÁTEK 13.ÉHO ČÁST III (1982),ale to jsem ještě přežil,zas tak moc mi to nevadilo,sice ohořelý vrah z BURNINGU (1981) byl sice hodně poznat,ale narozdíl od svého předchůdce vypadá úplně jinak a působí jako skutečný přízrak,jako nějaké divoké zvíře a probodení dvou milenců skrz tak tohle je známá vražda z PÁTEK 13.ÉHO ČÁST 2 (1981). Film je skutečně natočen v roce 1982 takže inspirace zmiňovanými filmy je skutečně znát,ale taky nevím proč ho mohli lidé vidět až po pěti dlouhých letech. Tohle všechno popsal již choze,takže důvod k mému hodnocení. Vraždy jsou v o.k.,vrah taky,v kůlně se neděje tolki vražd,ale vadilo mě to,že vraždy nebyly časově vyvážené a ubírají se stejně jako o dost slabším MASAKR V ÚDOLÍ ODECHU (1989) až ke konci,ale tady jsou ješět dobře udělány. Hudba nepřináší nic moc nového,u mě možná bodovala ta atmosféra,tmy a mlhy. ()

VenDulin85 odpad!

všechny recenze uživatele

První horor, u kterého jsem se nebála, protože to byla taková slabota, že jsem se skoro musela usmívat.. Takových filmů ať už moc nevidím, protože to je jednak ztráta času, druhak bych nabyla dojmu, že nálepka "horor" je film, u kterého se nebojím. Ke komentáři uživatele Eraserhead "Nebýt těch několika odhalených dámských hrudníků...", haha, to teda byly hrudníky, myslím, že pokud bych měla shrnout hodnocení filmu, tak asi takto: film je stejně kvalitní, jako dámské hrudníky v něm viděné. Punktum. ()

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Slabší camp slasher so zabijákom, vyzerajúcim ako obmedzenejšía (a to už je čo povedať...) varianta Leatherfacea, vydávajúcim prehnané zvuky, znejúce ako samec grizzlyho v čase párenia, nezaujímavými a nezapamätateľnými (najmä ženskými) postavami, ktorých jedinou úlohou je byť ďalším chodom na pomyselnom vyvražďovacom jedálníčku a miestami príšerným strihom. Tieto nedostatky čiastočne vynahradzuje slušná porcia gore, niekoľko mordov, ktoré sa aspoň pokúšajú byť ako-tak originálnymi a pár slečiniek, ktoré nemajú problém zo seba zhodiť handry... ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Pri pozeraní tohto filmu má napadli dva filmy , ktoré sú niečím podobne tomuto. Prvý bol Texaský masaker motorovou pílou a to kvoli killerovi, ktorý sa a to hlavne v tmavých scénach podobal na Leatherface . Druhý bol zas jeden z najlepších slasherov, ktoré poznám a to The Burning a to zas pre zápletku o zhorenom nebožtíkovi a jeho pomste. Film je strašne tuctový a aj keď už bolo natočených päť dielov najslávnejšieho camp hororu o Jasonovi Voorheeseovi a jeho matke, tak tento film si z neho nič zaujímavé neberie. Atmosféra by tu mohla byť, keby sa všetko podstatné neodohrávalo v úplnej tme a aj vraždy boli mimo záber či ako som už povedal v úplnej tme. Je fakt, že tu boli sympatické postavy a aj herečky sa často vyzliekli, ale tá hravosť z iných slasherov mi tu strašne chýbala. Tento killer išiel hned na vec a aj keď boli počuť vreskoty, tak efekt skoro žiadny. Dávam slabé 3* a to hlavne preto, že film nenudí a rýchlo ubieha. ()

raimi 

všechny recenze uživatele

Peklo, totok ukoukat. Neskutečně nudnej a pomalej film, kde výraz slow burn získává nový, takřka zenový rozměr. Postavy neustále někam nesmyslně chodí a chodí, a pak chodí jiné postavy, aby se objevily další postavy, které zase někde chodí. Mistr v pomalém chození je asi devadesátiletý šerif, který by už potřeboval chodítko pro seniory, ale přesto jeho chůzi kamera srdnatě sleduje po nekonečně dlouhou dobu. Žádný smysl v chování postav jsem neobjevil, jejich jednání je stejně dementní jako jejich dialogy. Scény na sebe vůbec nenavazují, střih objevuje nové možnosti jak absolutně znepřehlednit dění na obrazovce, a výkonně mu v tom pomáhá kamera. Toporní neherci se snaží zdolat vrcholnou metu absolutního antiherectví, u toho se člověk aspoň pobaví. Asiat kulturista a macho knírač tenhle žebříček jasně vedou. Odhalování koziček musí být, a je na co koukat, ale z limbu to člověka už stejně neprobere. Jediná nápaditá scéna je dekapitace jedné postavy, kdy ještě stojící torzo prostřelí z pistole svou hlavu, která mu leží u nohou. To bylo vtipný. Jinak je to prostě moc dlouhý. Na to, že se tam skoro nic neděje, je 95 minut zbytečně moc. Hele, jako mám rád béčka, céčka i jinou abecedu, ale nesmím se nudit. Což se u tohohle filmu dělo skoro pořád. ()

topi 

všechny recenze uživatele

Ultra béčko, které vykrádá Friday the 13th nebo The burning. Oproti zmíněným slasherům však nemá nic z oné kempové vybíjené a atmosféry. Špatný střih, nevýrazné mordy a dementní chování postav i dialogy. Hrůza děs a běs! Trash as fuck!! ()

Gorehound 

všechny recenze uživatele

Nedocenený nadprirodzený slasher v skvelom prostredí farmy(tuším, že som čítal, že použitej aj v peckoidnom Piatku trinásteho 3), solídne zamaskovaným boogeymanom, krásne skrytom v tme, zopár solidnými kills a cheesy postavami, ale aj to k tomu občas patrí. Aj backstory ujde. Má to ten hrejivý 80s feeling, spojený so spomienkami na kultovú českú VHSku. Rád si to zasa pozriem znovu. ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Další z vyvraždovaček, tentokrát na táboře, sice na to , že tam mizí jeden po druhém, tak nikomu není moc divný, že někdo chybí. Přesto, vraždy jsou slušný a je jich poměrně dost., děj je laciný ,ale co chtít od tohodle filmu, kde jde jen o to potrestat pár lidí co se mají škraloup.... ()

Kosmik 1 

všechny recenze uživatele

Klasický, ale hlavně podprůměrný osmdesátkový slasher s typickými hororovými klišé a nudnými až trapnými dialogy. Bohužel těch negativních věcí se zde najde mnohem víc. Co by však mělo být pozitivum je počet smrtí, jelikož se nám tu sejde solidní partička teenagerů. Jenže to kvalitně pohnojí způsoby vyvražďování. Většina smrtí totiž působí strašně komicky a absurdně. Vraha (ikdyž víme od začátku kdo to je a proč vraždí) prakticky první hodinku téměř nezahlédneme (i přesto, že už pár lidí zabije) a i potom to není žádná velká sláva, jelikož vůbec nenahání strach. Závěr to pak celé nesmyslně zabije, k tomu nemám co víc dodat, snad nejhorší hororový závěr, který jsem měl možnost vidět. No jinak film nám zde nabídne typickou osmdesátkovou hudbu, styl oblékání a hára slečen, tak jak se to tenkrát slušelo a patřilo. Jediné menší pozitivum je pár odhalených dam, jejichž přednosti vůbec nevypadají špatně. :) Ještě, že tak, jinak by to bylo na odpad. 30% ()

Han22 odpad!

všechny recenze uživatele

Další příšerný slasher, já už ani nevím co k tomu psát, protože je to naprosto všechno na jedno brdo. Debilní postavy, příšerná nuda, vrah a většina vražd jsou utopený v naprosté tmě, většina smrtí pokud jsou vidět jsou naprosto absurdní včetně oné osudné tragédie před 2 lety. Všechno podstatné napsal choze, za mě jen nekompromisní odpad. ()

Eraserhead 

všechny recenze uživatele

Fuj! Atmosféra nikde, vraždy slaboučký, vrah neni vůbec cool a celý je to hrozná nuda. Nebýt těch několika odhalených dámských hrudníků, byl by to odpad jak sviňa. ()

prometheusXX 

všechny recenze uživatele

Strašne lacný amatersky slasher.po 45minutach som to radšej stopol. to sa nedalo.z 80tych rokov je vela dobrych slasherov,ale toto nie. za mna 30%,viac nie ()

Pepi74 

všechny recenze uživatele

Ale jo, ňadra, smrt, ňadra, smrt..... A tak dále, ani jsem ve výsledku nevěděl kolik jich do toho kempu dojelo. A též připomínka, že bývaly doby, kdy se muž objevil ve společnosti v obtažených minikraťáskách a nikomu to nebylo divný :o))) ()

Reklama

Reklama