Reklama

Reklama

Jason je znovu zpátky a má už svoji legendární hokejovou masku. Tentokrát, ale nebude fyzická likvidace jednotlivých ubožáků rušící Jasonův klid až tak jednoduchá jako v díle předchozím. Kempaři totiž nejsou jenom nějací, i veverkou k smrti vystrašení studentíci, ale dosti otrlý členové motocyklového gangu. Jason se tedy bude muset hodně snažit, aby popostrčil čísla svého "bodycountu" o nějakou tu cifru směrem vzhůru. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (261)

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Hmm....Jason dostane ,nebo se spíš proseká k masce a série tak začíná čerpat více z Jasonovy osobnosti=Problém je ale v tom,že Jason je vlastně retardovaný/mentálně zaostalý jedinec-tozn.,že i série se zde začímá chytat prvky vážné retardace....Předchozí dva díly čerpaly z tísnivé atmosféry,z napínání diváka,z voaiérského sledování obětí z poza houští,z užívání klasického ,děsivého "ČI-HA-HA"hudebního motivu v ten správný okamžik..a jako kontrast k Jasonovským krvavým hrátkám-bezstarosně mládežnické chvilky........Zde je jaksi všechno jinak=Hlavní "hrdinka"má něják pocuchané nervy už od začátku,,Filmaři nás zahlcujou hloupýma a planýma lekačkama,,děsivý hudební motiv se oběvuje u každého bezvýznamnějšího vrznutí dveří,,typické voaierské záběry kamery jsou prakticky fuč-místo toho nám herci pořád něco nesmyslně strkají na detail před kameru.....2/3 filmu Jason páchá vcelku fušerské a nudné vraždy za bílého dne jen v polostínu stodoly-snímaný od krku dolů......Na konci druhé třetiny ale nasadí masku a děj začne mít dokonce i nějáký spád-vraždy jsou působivější a nápaditější a divák je jaksi schopen přivřít oči nad neuvěřitelně prkennými výkony herců.............Posledních cca 10 minut je ale už za hranicema logiky,zdravého rozumu či mentální svéprávnosti..Jakási nutkavá snaha tvůrců-za každou cenu zopakovat konec z předchozích dílů bez jakéhokoliv dějového,logického nebo i uměleckého důvodu-spláchla veškeré pozitiva třetí třetiny zpět na úroveň totálního braku......................Potenciál to má,Jason má masku,pár momentů se vydařilo a zbytek je nemastné neslané cosi....solidních 50% ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Kromě toho, že to v mnoha případech a scénách zcela nepokrytě vykrádá a kopíruje hlavně druhej a trochu první díl (a někdy takřka zcela vteřinu po vteřině) a tak jsem měl dost často deja vu, to je ještě navíc hodně slabé a dost nuda. Sice se dozvíme, kterak Jason k hokejové masce přišel a posledních 10-15 minut docela ujde, ale jsem docela zklamanej. Akorát mě začíná bavit zjišťovat, co všechno je Jason schopnej přežít.... ()

Reklama

fcreading 

všechny recenze uživatele

Na začiatku tu máme zábery z dvojky potom sa dej presunie na teenegerov, ktorý sa rozhodli že pôjdu na farmu u krištálového jazera a so sebou vezú aj dvoch hyppíkou. Cestou ich bude varovať bezdomovec, že to jazero je prekliate ale nepočúvnu ho a tak sa zomelú vraždy ktoré im pripraví Jason. Brutálna scénka sa mi páčila jedna, keď Jason vystrelil šíp dievčaťu du oka 80 percent. ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Prvá polovica je tak nudná, že nezaspať pri nej je umenie...Neskôr sa divákovi dostane aspoň aká-taká atmosféra s pár vychytávkami (harpúna). Aspoň nejakým pozitívom je posledných 30 minút kde sa Miner snaží rýchlo dobehnúť, to čo mu ušlo v predchádzajúcej hodine a celom druhom diely. Okrem toho, že Jason konečne nasadí svoju kultovú masku, ani tretí diel nevybočuje z radu celej série... ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Vraždy Jasona boli veľmi zábavné, partia hrdinov oproti iným častiam zo série pomerne nesympatická, ale ich bizarné úmrtia (chodenie po rukách -> spozorovanie vraha hlavou dole -> bum úder medzi nohy) som si možno preto o niečo viac užíval. A konečne som sa dozvedel, odkiaľ má Jason svoju legendárnu masku. ()

Galerie (136)

Zajímavosti (29)

  • Jediný díl série, kde žádná z postav nezmíní jméno Jason. (Chatterer)
  • Na speciálních efektech původně pracoval slavný Stan Winston. Jasonův (Richard Brooker) vzhled se ale producentům moc nelíbil, a proto Jasonův obličej před nasazením masky není moc zabírán. Existuje ale několik fotografií Jasonova původního vzhledu i se samotným Winstonem v maskérně, kde ho nanáší na herce Richarda Brookera. Winston byl nahrazen jiným maskérem a Jasonův nový a finální vzhled bez masky je ukázán až na konci filmu ve stodole. To byl také možná jeden z důvodů, proč do filmu nebyla zařazena finální snová vize, v níž odmaskovaný Jason usekne Chris (Dana Kimmell) hlavu. Ve filmu ale přesto Jasonův původní obličej vidět je. Přibližně v jedenácté minutě, kdy prodavač krmí rybičky, se objeví za tmavým sklem Jasonova postava bez masky. Nejde jí vidět do tváře, ale jedná se o jediný záběr s původním Jasonovým vzhledem. Jasonův původní makeup se údajně leskl na 3D kamerách a špatně se nasvěcoval. (LION-MR.T)
  • Když si Debbie (Tracie Savage) prohlíží časopis Fangoria, tak narazí na článek o Tomu Savinim, který se podílel na maskérských efektech v několika dílech Pátku třináctého. (Chatterer)

Reklama

Reklama