Reklama

Reklama

Intacto

Trailer

Obsahy(1)

Každý má svůj osud. On jediný je nedotknutelný. Dokud se štěstí nestane příčinou jeho pádu. Mají dar okrádat jiné o štěstí a ještě na tom vydělat. Tomas přežil leteckou katastrofu, Federico zemětřesení, Sam vojnu a Monica dopravní nehodu. Tomas se živí zlodějinou, Federico je pojišťovací agent, Monica pracuje na policii a Sam pátrá po lidech, kteří mají tentýž dar jako on - štěstí. Svůj osud pak pokouší ve hře na život a na smrt. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (112)

BDMarty007 

všechny recenze uživatele

Hodně zajímavá ústřední myšlenka a počátek celého příběhu naznačují potenciál, který je ale nakonec nevyužit a nedotažen. Při prvním zhlédnutí silněji působí mysteriózní atmosféra a pár silných scén (běh lesem, jizva na hrudi policistky…), ale při druhém zhlédnutí je najednou vidět spousta nedostatků. Nezkušený režisér to prostě neutáhl. I tak je to ale film, který má tak zajímavou myšlenku a má několik tak silných scén, že jsem si jej pamatoval mnoho let a myslím, že nakonec stojí za vidění. ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Zdá se vám, že v životě nemáte štěstí? A jiní ho mají až zbytečně moc? Zapátrejte v paměti! Třeba se vás podezřele často dotýkali, někdy i nečekaně důvěrně objali. Max von Sydow, sám velice podezřelý muž tím neuvěřitelným štěstím na desítky nádherných a silných filmových rolí, vás očekává ve sklepení svého kasina. Ukáže vám, že není o co stát. On je totiž zatracený Bůh štěstěny. Má ten DAR. Stačí letmý dotyk a vaše štěstí přejde na něj. A s každým dalším člověkem, kterého zabije při ruské ruletě, je jeho štěstí ještě větší. Je nejšťastnějším člověkem na celém světě. A je sám. Vždycky byl. Už čeká v životě jen na jedno. Při každém dalším pohledu do hlavně revolveru doufá, že tentokrát už...  Intacto je trochu mysteriózní, hodně smutné a pro mne i velmi osobní.  [starý komentář zde]        ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Výborný a zaujímavý námet skazený priemerným, šedivým natočením a nudnou formou. Autori z potenciálu nevytrieskali ani desatinu z toho, čo mohli. Pripadá mi to, ako keby som odšťavil 10 kilo jabĺk, pár deci šťavy si nechal a zvyšok vylial do záchoda. Niekoľko výborných scén je zabalených do veľkej kopy vaty a hroznej nudy. Najviac mi v pamäti utkvela scénka behu v lese so zaviazanými očami proti stromom, zaujímavý nápad ako pokúšať šťastie :). Koniec sa snažil šokovať svojou pointou, ale o nič extra sa aj tak nejedná. Jednoznačne sklamanie. 60/100 ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Co je to štěstí? Muška jenom zlatá. Nikdo nikdy neví, na koho sedne. Kromě skupiny lidí, kteří jsou obdařeni až neuvěřitelným štěstím, a které jsou schopni získat s těch ostatních, obyčejných. A pravěká soutěž o to, kdo ho má největšího (to štěstí samozřejmě).. Kromě základní myšlenky, a naprosto dokonalé (mnohokrát zmiňované) scény běhání v lese (se zavázanými očima) jde o koncentrovanou nudu roztaženou do celého filmu. Nevím jestli jsem náhodou chvilkama neusnul, ale i kdyby, asi bych o nic závratného nepřišel, protože v celém filmu vlastně o nic (zajímavého) nejde.. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Zpočátku jsem byla z filmu zmatená jak polární motýl, ale jakmile jsem postupně pronikla do pravidel hry o štěstí a smůle, musím ocenit originalitu té myšlenky. Nicméně sledovat "Intacto" bylo jako dívat se na rozbitou vázu - sem tam vynikl nějaký hezký detail: Max von Sydow v roli "Žida", běh přes dálnici, běh lesem, ruská ruleta, ponurá atmosféra... Jenže jako celek to bylo roztříštěné, místy až chaotické (závěrečná přestřelka) a některé střepy působily zvlášť nepříjemně: třeba postavy se (až na Žida) dělily na ty, co mi byly ukradené, a na vyloženě nesympatické. Následkem toho jsem měla problémy dokoukat, protože mi bylo docela u prdele, jak to dopadne. A díky ztrátě pozornosti si nejsem ani úplně jistá, co měl ten konec znamenat, co se snažil básník říci. Nemám nejmenší zájem pustit si to kvůli pochopení znova. 59% ()

Galerie (32)

Zajímavosti (6)

  • Exteriéry filmu se natáčely na ostrově Tenerife v okolí sopky Pico del Teide. (Fjera)
  • Filmem se inspirovala pro svůj klip britská skupina Pendulum. (carott)
  • Scéna s létající strašilkou byla natočena pomocí pohybující se žárovky. (carott)

Související novinky

Hledá se režisér!

Hledá se režisér!

18.02.2011

Pro remake Vrány, komiksovou adaptaci Preacher a DiCapriovo finanční drama z Wall Street. Máte zájem? Bohužel, hollywoodská studia momentálně vyjednávají s poněkud zvučnějšími jmény ;-). Pojďme… (více)

Reklama

Reklama