Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Animovaný

Oblíbené filmy (10)

Vykoupení z věznice Shawshank

Vykoupení z věznice Shawshank (1994)

Efektivně vložený čas stráveným shlédnutím tohoto dnes už nesmrtelně zapsaného do všech databází o filmech. Tim Robbins v životně nejlepší roli, kterou vyzdvihl především o chlup lepší Morgan Freeman. Film si zaslouží první místo jako si Red zaslouží odpuštění a klidný konec zbývající části života. Nedokážu napsat a popsat všechno, ale dokážu zařvat: "Vítězem se stává ....

Forrest Gump

Forrest Gump (1994)

Nejnadanější chlápek, který je stějně nadaný jako tento film. Zkrátka a dobře Tom Hanks dokáže všechno a ani Chuck Norris nemá šanci upřít talent bezpochyby nejlepšího herce. Nejlepší životopis, který jsem kdy viděl. Od té doby vyhledávám lavičky a čekám až si ke mě přisedne a bude mi vyprávět. Zatím čekám zbytečně, ale já věřím, že jednou...

Zelená míle

Zelená míle (1999)

Ukazuje, že svět není jenom černo-bílý. Ukazuje pravdu, která se právě projeví na tom zvláštím místě, kde už není pro "čekající" cesta zpátky. Ukazuje, že i ten nejnabušenější člověk na světě může mít strach. Ukazuje další podstatné a důležité věcí, ale ta hlavní je, že svět si tvoříme sami a dokud budeme vychovávat další generace jako dnes a včera - bude stále nespravedlivý.

Ti druzí

Ti druzí (2001)

Ani bych nevěřil kolik lidí věří na duchy, ale čemu věřím je, že pokud viděli tento film nemůžu jim argumentovat. Přesvědčivé herecké výkonny. Nádherná Nicole. Jedna jediná hlavní lokace - dům a okolí. Hodně ojedinělí jev v žánru hororů, co se tíče netrapnosti. Málo takových, ale stačí to k oživení mystiky a hororu. Jenom se divím, že tak hezký kousek nepatří do top 200. Zvláštní a škodlivé

Intacto

Intacto (2001)

Osvěžující občerstvení 25.12.2004. Jeden z mála filmů, který zůstal neporušeně zakódován v paměti až do mého zaregistrování na těchto webových stránkách. - Každý někdy přemýšlel o své vyjímečnosti na tomto světě a já byl zcela pohlcen tímto někdy uvolněnějším dějem, který mi dával čas přemýšlet o každém kroku hlavních postav. Film není jenom o štěští, ale je také o obyčejnosti člověka, který ať má štěští sebe větší, může být nahrazen někým, kdo o to nikdy nestál být na vrcholu pomyslného žebříčku.

Svět podle Prota

Svět podle Prota (2001)

Miluji filmy, které donutí svého diváka přemýšlet i o sobě. Hlavní hrdina dokáže přesvědčit o své výjimečnosti a nechává odhadovat další jeho kroky. Konec filmu je tak zvláštní, že jsem se kvůli němu pohádal s kamarádem. Každý vidí Prota v jiném odrazu slunečního spektra. Takže ať už umíš cestovat paprskem světla nebo ne, tenhle film není jenom pro K-Pexana. Jasných *****

Počátek

Počátek (2010)

Veliké překvapení pro někoho jako já. Myslel jsem si, že tenhle žánr dosáhl už svého vrcholu. Samozřejmě jsem slyšel samou chválu, ale já na takové hromadné hálo nevěřím dokud nevidím. Šel jsem se tedy podívat a předem jsem se bál, že budu zklamán tím velkým očekáváním. Nebyl. Dokonce věřím, že jednou něco podobného v naší mysli bude možné. Konec Matrixu přichází Počátek.

Klepání na nebeskou bránu

Klepání na nebeskou bránu (1997)

Tento snímek mi byl mnohokrát doporučován jedním profesorem, a proto jsem se mu vyhýbal. Udělal jsem chybu a dodnes se jí snažím odčinit. Zařazuji film do top 10. Můj nejoblíbenější snímek o smrti,kdy smrt přestala být tím strašákem ohrožující lidi. Choval jsem se jako Abdul (hloupý a spokojený). Kdybych měl doporučit film, který dokáže změnit pohled a názor na smrtelnost, tak mám jasno a dal bych šest *.

Rain Man

Rain Man (1988)

Pan Hoffman dovedl Cruise k pravému filmovému zlatu. Film staví na silném vztahu bratra s bratrem. Nejlepší film o autismu. Líbí se mi přetváření neuvěřitelně sobeckého člověka na někoho, kdo je schopný své city probudit a zjistí svou otevřenost, kterou tím získá a posléze se díví, jak mohl doteď povrchně a naprázdno žít.

Zakletý v čase

Zakletý v čase (2009)

Pospojované a mozaikové filmy řadím na vrchol fantazie scénaristů. Kdybych měl s nějakým filmem srovnávat, tak např. Mr. Nobody nezanechal ten dojem "dotažení do konce všech dějevých linek". Veliké překvapení. Původně jsem čekal tuctovou romantiku, ale dnes se nebojím prosadit si svůj názor. Top 10 roku 2009.