Reklama

Reklama

Příšery útočí

  • Česko Útočné bestie (neoficiální název) (více)
Trailer

Příšerná mořská bouře změní námořní plavbu v krvavou noční můru. Neobydlený ostrov v Atlantiku se z útočiště pro ztroskotanou posádku brzy změní na ostrov hrůzy s útočícími příšerami požírajícími lidi zaživa. (SmART Video Film)

Recenze (26)

choze 

všechny recenze uživatele

Myslím že postačí, když řeknu, že jde o první a poslední film tandemu Michael Stanley (režie, produkce) a Robert A. Hutton (scénář, kamera) a že jej u nás distribuovala společnost SMART, specializovaná na ten nejtěžší amatérský odpad (KREV ZA KREV, TEMNÁ KOMORA). Nevím odkud na imdb vyčarovali tu údajnou 104 minutovou stopáž, protože to co se objevilo v našich videopůjčovnách pod názvem PŘÍŠERY ÚTOČÍ trvalo jen něco málo přes hodinu a už v pubertě, kdy jsem si ještě stavěl na piedestal Mastorakisova béčka, mi to přesto přišlo neúnosně dlouhé. Dnes to ale klasifikuji jako zapomenutý trashový klenot a radím nenechat si v žádném případě ujít. ()

LIVINGDEAD odpad!

všechny recenze uživatele

Hrůza.....pochybuji, že tento horror měl úspěch v 80-tých letech. Katastrofické herecké výkony, úděsné dialogy, .....a HORROR? To snad né? Creatury, byly rozkošné panenky, s velkými kukadly......občas někoho kously, ale to bylo vše.......Jediná dobrá scénka byla, když se žíznivý trosečník chtěl v potoku napít a místo vody tam byla kyselina. Takže se nám maličko rozpustil. Tohle bylo ale na celém filmu to jediné pozitivní :-) ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Bola to úplná hlúposť, čo si budeme nahovárať, že? :) Ale musím uznať, že to bolo až také naivné, až to bolo dobré. Vzhľad príšeriek fakt nemal chybu. Keď som videl tých škľabiacich sa vlasatých liliputánov s veľkými zubami a svietiacimi očami, tak sa jednoducho nedalo nezasmiať. Ale hodnotiť to ako seriózny horor, to asi nie. ()

helljahve 

všechny recenze uživatele

Aj napriek tým hrozným stvárnením príšer, skvelá záležitosť. Pozeranie filmu ubehlo ako voda, nenudil som sa, spokojnosť. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Deväť preživších pasažierov zo stroskotanej zaoceánskej výletnej lode Obelisk sa ocitne na neznámom ostrove niekde uprostred severného Pacifiku, kde musia čeliť útoku malých, agresívnych bytostí. Bola to dosť bieda. Brak! Chudobná produkcia, hlúpe dialógy, mizerný scenár, otrasní herci. No a tie príšery to bol snáď zlý vtip. Niečo tak naivne amatérske sa len tak veru nevidí. Bolo to doslova až groteskné. Trocha ma však zaujala zvláštna, zlovestne hypnotická, komponovaná hudba a náznaky gore. Starý, zabudnutý, prachom zapadaný, americký horror "Attack of the Beast Creatures" (Príšery útočia) ma i napriek krátkej minutáži, takmer unudil k smrti. * ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Poctivý trash s amatérskými výkony, otřesnými dialogy a příšerným dabingem. Pasažéři ze ztroskotané zaoceánské lodi přistanou se záchranným člunem na neznámém ostrově. A i když se nacházejí v severním Pacifiku, panuje na ostrově tropické podnebí. Příroda ostrova patří k největším kladům, jelikož prales je krásný. Škoda, že mizerná kamera ho neumí lépe zprostředkovat. Hned první setkání s kyselinovou řekou přinese své šťavnaté plody, anžto žíznivý trosečník se po osvěžení krásně krvavě roztéká. Přeživší se toulají po ostrově, hledají jídlo (těm bobulím bych fakt nevěřil), vodu a místo k přenocování. Jenže jsou tu příšery, co dokážou ohlodat člověka až na kost. Tedy ty příšery vypadají jako maňásci z Muppet Show, tudíž divákovi strach nenaženou. Nejhezčí útok je v noci, kdy potvůrkám svítí oči a nejsou vidět jejich legrační těla. A protože chování postav je hovadské, mrtví přibývají. K tomu ještě přibydou pasti a je otázka, zda někdo vůbec přežije. Moc rozumu nepobral ani John, a tak zatímco se loučí s umírajícím, pošle dvě mladé ženy na pobřeží. No, to byl tedy nápad poslat je samotné! Přes všechnu mizérii dám 3*, jelikož jsem se bavil, krev tekla, příroda krásná a vše rychle uběhlo. Jo a varhanní hudba neměla chybu. ()

panjosef 

všechny recenze uživatele

No potvůrky pravda jsou trochu jak kdyby je dělala Tofa Semily, n.p., ale jinak se film odehrává v úžasné přírodě a má skvělý hudební doprovod po celou dobu děje. Když k tomu připočítám scénu s rituálním shromážděním potvor u sochy na vrcholu hory a noční přepadení s páry svítících očí, tak ty čtyři hvězdy dám, z důvodu nějaké nevysvětlitelné sympatie tohoto brakového díla. ()

HellFire odpad!

všechny recenze uživatele

Co k tomu napsat. Banda lidí ze ztroskotané lodi pobíhá po lese a štáb na ně hází umělohmotné panenky (ano, ony "příšery") koupené někde v hračkářství. Neskutečná ztráta času. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Již v útlém dětství jsem si rád četl Gulliverovy cesty a nejvíc mě bavila jeho „návštěva“ ostrova Liliput, kde se stal zajatcem jeho malinkých obyvatel. No a přiznám se, že hned po prvním shlédnutí potvor, které se tu objeví, jsem si na to vzpomněl. Samozřejmě že to nemá s tímhle filmem nic společného, ale to jen tak na okraj. Tenhle céčkový film se dá v klidu označit za hororový brak nejtěžšího kalibru, ale já se u něj svým způsobem i pobavil. Již úvodní scéna se ztroskotáním lodi a následnou záchranou několika trosečníků napoví, že nebudeme sledovat žádné veledílo. Špatná kvalita obrazu a kamery celkově je prvním impulsem zatratit tento kousek již v samém počátku. I následující děj-potažmo napsaný scénář v mnohých vyvolá kroutění hlavou, kdeže se mohl vzít podobný ostrov v Atlantiku. No vem to čert, logiku zde raději nehledat ( a to myslím v celém filmu). Neznámý ostrov však rozhodně není žádným rájem na zemi o čemž se přesvědčí postavy již během několika prvních minut. Překvapení v podobě žíravého jezera je asi tím nejlepším, co je zde k vidění. Jakmile se totiž na scéně objeví malí obyvatelé tohoto ostrova, započne masová nevole. Směšně vypadající kreatury nikomu hrůzu nenaženou, ale mě docela pobavili. Svým způsobem útoku jsem si hned vzpomněl na vesmírné Critters (nechci v žádném případě srovnávat). Diváci si však žádnou velkolepou show neužijí, protože jsou svědky pouze jakéhosi skoku maňáska, který kouše-škrábe ostošest. Ani se moc nedivím, že to mnohé znechutilo, ale mě to svou trapností spíš rozesmálo. Nic jiného se totiž ani nedá dělat, pokud si nechcete poškodit krční páteř neustálým kroutěním hlavou, jak tohle mohl myslet vůbec někdo vážně. Herecké výkony si Oscara určitě nezasloužili, ale rozhodně mi vadili méně, než otřesný český dabing. Jinak já měl možnost vidět pouze 82.minutovou stopáž a nedokážu si ani ve snu představit, že to v originále mělo 104.minut. Přes všechny zápory a že jich bylo požehnaně tomu dám průměrných 50%, protože větší chujovinu jsem už dlouho neviděl. Vážně jsem se u toho celkem nasmál a kupodivu ani moc nenudil…. ()

Karamanlis odpad!

všechny recenze uživatele

Jazierko plné kyseliny, útočiaci moduritoví panáčikovia s očami ako pingpongové loptičky a výukový model kostry s otváracou lebkou, ktorý má predstavovať ľudskú mŕtvolu - to sú činitele tvrdo atakujúce brakovú dominanciu päťdesiatkových úletov režisérov Eda D. Wooda Jr. a Phila Tuckera. Tvorcovia Attack of the Beast Creatures sa ani neunúvajú otvárací zárez na lebke nejakým spôsobm zaretušovať, práve naopak - v závere si záber na šklebiaceho sa snehobieleho kostlivca vo flashbacku s chuťou zopakujú. Počiatočná veľmi sľubná gore scénka s chlapom, ktorý sa ide ovlažiť do kyseliny, následkom čoho sa mu v priebehu pár sekún rozleptá a rozpadne tvár v tomto maraste pôsobí akoby bola z úplne inej dimenzie a vôbec nepatrila k tomutu filmu. Kto nevidel, ťažko uverí... ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Béčkový názov, Cečková réžia a herecké výkony, Déčkové trikové prevedenie ( taká amaterina sa len tak ľahko nevidí, všetky prachy na špeciálne efekty asi zhltla scéna rozpustenia ksichtu v kyseline ) a syntetická hudba, ktorá si v niektorých prípadoch zaslúži napasovať do niečoho kvalitnejšieho. ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Nezáživný horor o ztroskotancích někde na ostově a jakých si panenek co je vraždí. Já to spíš proklinbal, tak že mě to moc neoslovilo, možná druhá projekce (bude-li někdy vůbec) ()

Mol 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejhorších filmů, co byl kdy natočen. Triky nulové, prostředí hrozné, příšerky příšerné a herci? Radši ani nemluvit. Tak špatný, až to bylo skoro dobrý. ()

Luk80 

všechny recenze uživatele

Takové fajne červené vlasaté potvory. A jak hýbali ručičkami :-) Má to své dlouhodobé kouzlo, které zřejmě nelze jen tak překazit. Když jsem den po shlédnutí tohoto dílá vyprávěl jeho děj kámošce, tak jsem si uvědomil, jak je to vlastně skvělé až praštěné. Kyselina, kostry z umělé hmoty, rituální scéna před sochou ( patrně před jejich bohem ) a ten nezapomenutelný dabing. Škoda, že ti tvůrci už nenatočili další věci. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Tohle kdysi určitě běželo na Nově a hádám možná hned na začátku vysílání, protože jsem to viděl ještě jako dítě. Tehdy to byl pekelně strašidelný film a dneska? No podle hodnocení a odpadů jsem čekal další trash, čemuž by odpovídali opravdu příšerné efekty trpaslíků a celková lacinost. Ale světe div se, Příšery útočí jsou docela napínavý horor. Skupina lidí ztroskotaných na ostrově, stupňující se útoky nějakých trpaslíků, v závěru docela slušná ruční kamera i hudba a ve výsledku solidní boj o přežití. A ti trpaslíci útočící ze všech stran nakonec vzbuzovali i přes to jak vypadali docela respekt. Být v tom více peněz, mohla to být dnes klasika, takhle se jedná jen o slušné béčko. ()

TERRORDROME odpad!

všechny recenze uživatele

Stroskotanci na dákom ostrove sa stretnú s tlupou mäsožravých bábkových pygmejov s účesmi ala Kelly Family. Tento "hororový skvost" bol nepochybne taký lacný až to bolí, jedinou rekvizitou v celom filme ( okrem pygmejských bábok ) je čln na ktorom stroskotanci v úvode priplávajú k ostrovu a jedna umelohmotná kostra, zrejme čórnutá z nejakej školy. Okrem toho už len les a nič než les po ktorom sa môžu hrdinovia špacírovať koľko im len pľuzgiere na nohách dovolia. Súboje s hračkárskymi pygmejmi prebiehajú v tzv. Lugosiovskom štýle, teda hrdinovia zápasia s nehybnými bábkami ktoré po nich hádže tým "špeciálnych efektov". Keď ale členovia pygmejfamily behajú trávou sú celkom srandovný. Hromada nudy, šmotkania sa lesom, nejaké utekanie a zo dve zaujímavejšie scény, konkrétne chlap čo sa okúpe v kyseline z rozplizne sa mu ksicht a potom to ako sa pygmejovia modlia k drevenej soche. Maximálny trash s minimálnou mierou zábavnosti. ()

Teardown 

všechny recenze uživatele

Děj je stejně primitivní jako celý film a to včetně hereckých výkonů a hlavně těch malých rádoby kreatur, jejichž postavičky připomínají klona ropáka, panenky barbie a nepatrně i Haryho Šoumena:) Na rok 1985 se jedná o opravdovou bídu v poli masek a efektů. Přitom scéna s mírně kyselou vodou vypadala naprosto skvěle! ()

Reklama

Reklama