Reklama

Reklama

Fullmetal Alchemist

(seriál)
  • Česko Fullmetal Alchemist - hledání kamene mudrců (více)
Trailer
Japonsko, (2003–2004), 21 h 15 min (Minutáž: 25 min)

Předloha:

Hiromu Arakawa (komiks)

Hrají:

Rie Kugimija, Romi Paku, Hóko Kuwašima, Džun'iči Suwabe, Nana Mizuki, Fumiko Orikasa, Hidejuki Tanaka, Kazuko Sugijama, Kotono Micuiši, Takehito Kojasu (více)
(další profese)

Epizody(51)

Bratři Edward a Alphonse použijí alchymii, aby oživili svou matku, ale spustí tím chemickou reakci, která roztrhá jejich těla. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (120)

sheen 

všechny recenze uživatele

Po dvou týdnech sledování můžu konečně napsat mé pocity ohledně celého seriálu. Spolu s Berserkem je to pro mne naprostá topka. Témata, které se tam probírají, rozhodnutí, kterým musejí čelit..nečekal bych, že animovaný seriál půjde až tak...Bylo to prostě super, bratři Elricové si mne získali a už nyní se těším na remake z 2009. ()

TomX2 

všechny recenze uživatele

Fullmetal Alchemist sa mi zapáčil natoľko, že som si ho pozrel za necelé tri dni a aj po rokoch si myslím, že zaslúžene patrí k tomu najlepšiemu, čo môže japonská animovaná produkcia ponúknuť. V tomto prípade sa jedná o epochálny počin, o ktorom by sa malo rozprávať v superlatívoch. Musím uznať, že ma to naozaj bavilo. Je tu mix rôznych žánrov a každá, hoc len bezvýznamná, časť z nich je prepracovaná veľmi dôstojne a na úrovni. Je len veľmi málo filmov a seriálov, pri ktorých sa s mojím telom takto zahrávali emócie a plne som si to užíval. V jednom momente sa smejem, z ďalšieho mi beží mraz po chrbte, v inom som naštvaný a v ďalšom sa cítim smutno, no ani v jedinom sa nenudím - to je skrátka záruka kvality. Vypisovať sa o chybách snáď ani nemá zmysel; sú tu a nie je ich málo, ale sú to tie chyby, ktoré sú takmer všade inde a pri tejto záležitosti ich ani nevnímame. Písať o pozitívnych stránkach filmu je snáď ešte zbytočnejšie; či už sa jedná o hudbu, charaktery, príbeh apod., to všetko je prinajhoršom výborné. Brotherhood je ale aj navzdory tomu lepší. ()

Reklama

Starletka 

všechny recenze uživatele

Nemůžu říct, že by se mi to vyloženě nelíbilo, ale nic světoborného to nebylo. Ano, najdou se zajímavé i vtipné momenty, má to hlavu a patu, ale většina epizod je natahovaných a nudných a posledních zhruba 10 dílů je úplný výsměch. To jsem si až říkala, jestli to tvůrci opravdu myslí vážně. Aspoň postavy jsou propracované, animace pěkná, i soundtrack se dobře poslouchá. Ale na to, že je tohle anime vychvalováno až do nebes, jsem čekala víc. Snad bude Brotherhood lepší. 7/10 (normálně bych dala 4*, ale vzhledem ke zdejšímu hodnocení jdu níž) ()

Vavča 

všechny recenze uživatele

Výrazně originální dílo svými postavami, příběhem, prostředím, i přesto, že je zde zastoupeno více žánrů, nemlátí se navzájem, funguje to skvěle. Příběh je silně návykový, gradující konec se pobedl, nenapdá mě nic na oc bych si mohl stěžovat. Jen poznámka chystá se nová adaptace, neboť ato série nebyla podle děje mangy, půjčila si postavy, prostředí a některé jiné propriety. ()

DHDV 

všechny recenze uživatele

Tento anime seriál má silný a propracovaný příběh. Každá postava má svou minulost a charakter. Maximum kladů, a minimum záporů co se týče příběhu a ztvárnění grafiky (má své kouzlo) . Pokud to budete poctivě sledovat, nebudete litovat. Budou muset v budocnu vynaložit opravdu velkou snahu, aby překonaly FMA. Pro mě srdeční záležitost... ()

Galerie (28)

Zajímavosti (10)

  • Nápis, který má v tomto seriálu Eduard vyrytý na vnitřní straně svých kapesních hodinek, zní "Don't forget 3. Oct. 10", ale u remaku seriálu Fullmetal alchemist: Brotherhood (od r. 2009) i u mangy, která byla použita jako předloha pro natočení obou seriálů, se objevuje nápis "Don't forget 3. Oct. 11". (Hannibal92)
  • Bratři Elricové jsou ve skutečnosti namluveni ženskými dabérkami - Edwarda namluvila Romi Park, Alphonse zase Rie Kugimiya. (Hromino)
  • Homunculové jsou pojmenováni jako sedm smrtelných hříchů (Pýcha, Závist, Chtíč, Obžerství, Chamtivost, Lenost a Hněv). (Komprimus)

Reklama

Reklama