Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Děj tohoto třídílného filmu je zasazen doprostřed Bermudského trojúhelníku. Skupinu rozličných profesionálů svede v tomto třídílném filmu dohromady pátrání po jedné z největších záhad. Miliardář Eric Benirall přijde nečekaně přijde o několik nákladních lodí i s posádkou a chce znát odpovědi. Sestaví tým expertů na různé obory včetně skeptického novináře Howarda Thomase, odporníka na oceánologii Emily Pattersonovou, vědeckého inženýra Bruce Gellara (Michael Rogers) a psychoanalytika Stana Lathema. S příslibem neomezených prostředků má tento nesourodý tým šanci, která se naskytne jen jednou za život - vyřešit jednu z nejzáhadnějších světových hádanek, záhadu Bermudského trojúhelníku. Poté, co nad Trojúhelníkem zmizí tryskové letadlo, se každému z Benirallova týmu začnou dít podivné věci. Když se o jejich vyšetřování začne zajímat vláda, tým zjišťuje, že stojí před něčím mnohem nebezpečnějším, než mohli tušit. Z výzkumné mise se bleskově stává zběsilá jízda v srdci Bermudského trojúhelníku… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (118)

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Čakal som oveľa viac. Hlavným problémom je rozťahanosť deja, ktorá často hraničí s nudou a zákonite nepomáhajú ani fádne dialógy a slabšie vizuálne efekty. Na televízny projekt pomerne kvalitná herecká zostava však zachraňuje čo sa dá a príležitostne sa objaví aj náznak mysteriózna. Prečo však len príležitostne? A s každým dielom ide kvalita neustále nadol a korunu všetkému nasadí hlúpy záver . Áno, cítil som sa oklamaný... ()

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Nadějně rozjeté dílo, ze kterého postupem času a dílů vznikalo rozčarování až zklamání. To co se jevilo, jako velmi chytře rozvinutý příběh, se měnilo v nepochopitelně překombinované vyprávění s trochu rozpačitým důvodem i rozuzlením celé zápletky. Záhada bermudského trojúhelníku je tedy důsledkem pozoruhodného a tragického filadelfského experimentu. Ale ať toto, nebo i nově vyvíjená zbraň, využívající superhmotu, je jen lacinou klišovitou zápletkou, kterou korunuje nadšený pokus hrdinů o odvrácení konce světa. Čtyřlístek podivných osob novinář Howard Thomas (Eric Stoltz), oceánoložka Emily Patterson (Catherine Bell), senzibil Stan Lathem (Bruce Davison) a vědec-dobrodruh Bruce Geller (Michael E. Rodgers) se vydávají na štědře ohodnocenou výpravu. Odhalení skutečného důvodu je pro ně jen otázkou času, nadšeně a odvážně se vrhají do záchrany světa. Po nezdaru dostávají druhou šanci, aby vše korunovali velkým vítězstvím, odhalením a odstraněním záhady a zachováním života na Zemi. Z dalších rolí: pracovník Greenpeace Meeno Paloma (Lou Diamond Phillips), psychicky ovlivněný záhadou, rejdař Eric Benerall (Sam Neill), mecenáš odhalení záhady, Meenova manželka Helen (Lisa Brenner), nešťastná z psychického vývoje svého muže, Benerallův asistent Aron Ackerman (John Sloan), koordinátor výzkumu záhady, náměstek ministra obrany Doug Weist (Barrie Ingham), pamětník dávného experimentu, fyzik v penzi Karl Sheedy (Marius Weyers), objevitel výskytu superhmoty, a Howardova bývalá manželka Sally (Shannon Esrechowitz). Zajímavě rozjeté, ale zahubené svým vývojem i výsledkem. Jediné co stojí za to, je háv mystického tajemna a halucinogenní stavy postav. Ach ten závěr... nefalšovaná hrůza ke koukání! ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

Craig R. Baxley má televízne mini-série o dĺžke aspoň troch hodín rád (viď. kingovky 257-minútová BÚRKA STOROČIA a o tri minúty kratší DOM V RUŽIACH) a záhada Bermudského trojuholníka neprestáva fascinovať napriek (či skôr vďaka) desiatkam teórií, od vedeckých až po detinské (elektromagnetizmus, Rusi, mimozemšťania, Atlantída, z minútu na minútu sa meniace počasie, cestovanie v čase, výmysel, piráti, extrémne silné spodné morské prúdy, extrémne silné vzdušné turbulencie, tajné experimenty vlády USA, gigantické megachobotnice). Už úvodné titulky však naznačia, že tentokrát to mohla byť takmer „Udalosť televíznej obrazovky“, pretože sa na nej ako producenti a scenáristi podieľali Dean Devlin (producent hitov Rolanda Emmericha) a Bryan Singer (NADANÝ ŽIAK, „Dr. House“). A je to vidieť. Zohnali nielen vnímavé herecké obsadenie (Neill, Stoltz, Catherine Bell, Davison a hlavne môj obľúbený Lou Diamond Phillips), ale aj nemalý rozpočet. Výsledku dominuje znepokojivá atmosféra a inteligentný scenár (Kolumbus). Ale ku koncu už to nejako stagnuje, či čo. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 6/10 Děj 6/10 Hudba 8/10 Efekty 8/10/// +mysteriózní atmosféra, na TV film výborné zpracování, hudba -hodně roztahaný děj, potenciál byl nevyužit/// Rozhodně to mělo mnohem větší potenciál. I tak je to ale zajímavý a napínavý snímek s mnoha pěknými vyzuálními scénami. Škoda jen, když už se na to člověk tak dlouho dívá, že z toho v závěru nevyleze něco velkolepějšího. Navíc jsem se hlavně ve třetí části v ději a v pojmech trošku ztrácel. Prostě jsem nechápal co se děje a o čem se to tam mluví. Prostor na vysvětlení měli./// Celkem 67%/// ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Potenciálem nabitá trilogie, která i díky slušnému televiznímu obsazení není žádnou trapností na poli sci-fi. Příběh není zrovna nejlogičtější a fyzikálně možný, ale přesto jde o zajímavou možnost, která působí originálně a dovoluje k několika velmi efektivním záběrům (jízda auta po mostě, který mizí...). Výsledný dojem je trochu zkažen snahou překombinovat příběh, který mohl být i trochu jednoduší a přehlednější. Stále se nemohu zbavit dojmu, že některé postavy(např. ta hraná LD Phillipsem) jsou zbytečné a protahují děj. Pro milovníky sci-fi rozhodně jisté minimálně jedno shlédnutí, ale jinak nic úžasného. Škoda, televizní projekty poslední doby mají alespoň snahu, snad příště se snaha změní ve zlato. ()

Galerie (65)

Zajímavosti (5)

  • V mnoha scénách můžeme v pozadí zpozorovat hory a skály. Florida má ovšem nejnižší maximální výšku ze všech států USA. (fiLLthe3DD)
  • Filmu byla udělena cena Saturn v kategorii nejlepší televizní prezentace. (Terva)
  • Výkonný producent Dean Devlin uvedl, že v minisérii je přibližně 800 záběrů s digitálními efekty a že o jejich výrobu se postaral stejný tým, který pracoval už na Dni nezávislosti (1996). (fiLLthe3DD)

Reklama

Reklama