Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dva muži na dvou stranách zákona – jeden cíl... Jsou jistá pravidla, která by se neměla porušovat. Jedním z nich určitě je, že policie by se neměla spolčovat se zločinci. Šéf amerického protinarkotického úřadu v Paříži si však zřejmě myslí něco jiného, nebo je přesvědčen, že účel světí prostředky. Lidé jistého velkého bosse, obchodujícího s drogami, totiž právě zabili jeho kolegu. A on ví, že běžnými úředními postupy na tohoto „řádného občana“ nemůže, přitom je ovšem odhodlán společnost této škodné jednou provždy zbavit. Sáhne tedy k řešení v policejní praxi ne tak zcela běžnému. V hlavních rolích dvě hvězdy stříbrného plátna: Anthony Quinn a Michael Caine. (Česká televize)

(více)

Recenze (37)

mortak 

všechny recenze uživatele

Na jednu stranu obyčejné béčko s dost špatnou režií, podivnou hudbou, a zmateným střihem, na druhou stranu Caine s Quinnem dokázali dát jednoduchému scénáři punc něčeho lepšího a zajišťují tah na bránu. Škoda, že to vytáhli jen na průměr. Caine by byl skvělý Bond, přesně jak si ho představoval Ian Fleming - všehoschopný naprosto amorální šarmantní zabiják. ()

Kimon 

všechny recenze uživatele

Velmi slušný francouzský thriller dokazující to, že sedmdesátá léta znamenala pro francouzskou kinematografii dobu největší slávy. Pár okamžiků ve filmu sice nelogicky "zaskřípělo", ale v celku dost zajímavé. Znamenití herci, výborný původní CZ dabing. Podobné filmy: Francouzská spojka, Francouzská spojka 2 ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Odstranit slušně hláškujícího Anthonyho Quinna na pár desítek minut z děje a nebo do serpentinové honičky Porsche 911 a Alfy Romeo Montreal pustit kolotočářskou hudbu, na tohle bych chtěl Parrishovi říct jen tři slova. Naštěstí je tu náplast značky Michael Caine, která svého ladného zabijáka dává s typickou noblesou.. Co se týká aktivit vycházejících z drogového byznysu v hlavním městě Provence, Frankenheimer s Pepkem byli o rok později mnohem důslednější. Jo a první slovo z těch tří je „Jdi“.. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Solídny policajný triler so zaujímavým obsadením troch ostrieľaných klasikov. Napätie je v tomto prípade nahradené akciou. Miestami je síce nedotiahnutý a nevyvážený - uprostred deja strieda jednu hlavnú postava druhú, ale zase má svižné tempo a vyústenie zápletky je ťažko predvídať. Tiež vraždy, ktoré sa neustále kopia, sú celkom originálne. Možno ten absolútny záver bol až príliš jednoducho napísaný, ale celkovo spokojnosť. ()

flyboyeda 

všechny recenze uživatele

Michael Caine, Anthony Quinn a James Mason, tri velka herecka esa, clovek by cekal bombu, ale obavam se, ze jejichz potencial tentokrat nebyl na 100% vyuzit. Jedna se o decentni thriller s fajn zapletkou, solidnim provedenim a jednou paradni automobilovou honickou. Lide zde to v komentarich prirovnavaji ke kultovni Francouzske spojce, neco na tom mozna bude... Figuruje tam narkobaron, najemny vrah, poldove s moralnim dilema, tajni agenti, spravedlnost ve vlastnich rukou, honicky, ukladne vrazdy, bla bla... ale bohuzel imho o level nize ve srovnani se spojkou... I tak jako oddechovka pro nedelni vecer prima, libila se mi moc finalni scena... ()

Galerie (9)

Zajímavosti (6)

  • Michael Caine v tom čase priznal, že scenár síce nebol najlepší, aký kedy čítal, no aj tak súhlasil s natáčaním tohto filmu, lebo si ho prečítal až potom. (Arsenal83)
  • Film sa natáčal v Cannes, Marseille, Nice a Paríži (Francúzsko). (Arsenal83)
  • Film bol veľkým finančným prepadákom. (Arsenal83)

Reklama

Reklama