Reklama

Reklama

Excursion dans la lune

všechny plakáty
Sci-Fi / Krátkometrážní
Francie, 1908

Recenze (7)

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Chomón dostal od Pathého za úkol pozorně si nakoukat Méliesovy filmy a pak je pro firmu znovu natočit. A tak se Chomón činil, nutno říct, že ne špatně. Kopíruje téměř doslova (sled scén-obrazů, obličej Měsíce...), občas přidá nějaký svůj originální vtípek. Jak píše Flipper, jedná se vlastně spíš o parodii. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Neviem, ako to mali vo svojej dobe v Pathé ošetrené voči Meliésovi, resp. voči predlohám. Každopádne Cestu na Mesiac pozná každý, kdežto tento remake je skôr raritkou pre cinefilov. V každom smere je toto dielko minimálne o triedu slabšie ako originál a v podstate nemá žiadnu pridanú hodnotu a zmysel tohto kroku v Pathé mi pri sledovaní úplne uniká. Je to však krátke a keďže sa kopíruje kvalitná vec, tak aj remake má určité čaro. ()

anais 

všechny recenze uživatele

Neexistovat Meliésův film z roku 1902, asi bych byl nadšený. Avšak Chomónův remake trpí všemi neduhy, kterými trpí remaky i v dnešní době. Není zdaleka tak nápaditý (většinu stopáže skutečně jen napodobuje Meliése), nemá tu správnou atmosféru a tempo (Chomón některé věci zcela přeskakuje, u jiných se zdržuje zbytečně dlouho - audience u měsíčního krále). Tyto nedostatky samozřejmě vyplývají z přílišného očekávání po shlédnutí Meliésovi klasiky, ale dají se shrnout tvrzením, že se jedná o další zbytečný remake. Vlastně jeden z prvních... ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Keď som pred 30timi rokmi, začal ako školák prvýkrát listovať československé filmové encyklopédie a náučnú literatúru, ešte som ani zďaleka netušil, aká obrovská a komplexná je svetová kinematografia. Dozvedel som sa, že akýsi Georges Méliès natočil Verneovu CESTU NA MESIAC a je to divadelno filmové, trikové spracovanie. Netušil som ale kto je Segundo de Chomón, Ferdinand Zecca, či Walter R. Booth. Všetci zmienení a aj niekoľko ďalších, sa hodili na tvorbu komerčných, podobne ladených cirkusových snímkov, ktoré mali jedinú úlohu, priviesť divákov do stavu údivu. A ako ja stále tvrdím, Film je hlavne o tom. V tomto prípade, som teda nadmieru spokojný. ()

LeoH 

všechny recenze uživatele

Historicky první remake úspěšného blockbusteru dělá to, co remaky dělávají – zahušťuje, zpřehledňuje, zrychluje, ubírá na poetice a mnoho nového nepřináší, ještě tak projektil Měsíci do jiného tělesného otvoru zapíchnout a místo měsíčních ještírků lepé děvy nasadit. Ale svůj zaprášený půvab to stejně má. ()

Pitryx 

všechny recenze uživatele

Asi první remake na světě vůbec. Některé nové nápady zde byly, to se upřít nedá. K pobavení však dobré. Ze čtyř kopií jsem vybral tu s časem 6,41. ()

Reklama

Reklama