Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ročník 1991 právě odmaturoval. Koná se slavnostní předávání výsledků zkoušek. Student Michael Corben ke svému zděšení zjišťuje, že profesorka Groberová ho nenechala projít z francouzštiny. Otec je sice silně rozezlen, ale nakonec svolí, aby jel Michael s klubem francouzštiny, který vede právě paní Gruberová, na prázdniny do Francie. V té době CIA ztrácí svého vynikajícího agenta Bladea, jehož v Evropě zabili, protože toho příliš věděl. Byl tam se supertajným posláním, totiž objasnit sérii záhadných úmrtí ministrů financí evropského společenství. Agenti CIA jsou toho názoru, že další obětí bude Augustus Steranko, vlivný muž, který se právě stal vrcholným představitelem evropského společenství. Je třeba ho za každou cenu ochránit. O to se má postarat agent britských tajných služeb, který má zanedlouho přiletět a který bude pracovat pod krycím jménem .... Michael Corben. Pravý agent je ovšem zastřelen už na letišti a zcela pochopitelně dojde k záměně se studentem Michaelem, který se spolužáky a paní Groberovou právě nastupuje do letadla... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (54)

Blazena 

všechny recenze uživatele

Scénárista Beverly Hills 90210, Melrose Place či Sex ve městě napsal, čert ví proč, nonsensovou parodii na špionážní filmy, s jižanským cukroušem Richardem Griecem v hlavní roli, skotačícím po Francii (v Kanadě). Režie ukázala, že původní ambice Williama Deara, totiž navázat na spielbergovskou poetiku, se u něj definitivně rozpustily někde mezi nebem a zemí už v 80. letech. – Ano, film vypadá tak, jak to zní. Upozornění: možná ale také ne. ()

Master19 

všechny recenze uživatele

James Bond i Terminátor mohou Michaelovi Corbenovi jen tiše závidět. Tento agent samouk zvládá smrtelné nebezpečí levou zadní a padouši padají jako přezrálé hrušky. Jednou z nejlepších postav akčních parodií vůbec je potom učitelka francouzštiny, nemá chybu. Béčkovost a přehnanost je však místy natolik patrná, že více hvězdiček přihodit už nelze. ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"V Americe mu tak vymyli mozek, že už ani on sám nedokáže proniknout přes svoje krytí." Tak tady by si slavná Central Intelligence Agency měla ze svého názvu vyškrtnout tu inteligenci, neboť dát americkému maturantovi na hraní agentskou výbavu může jen naprostý idiot. Jenže Michael Corben umí náhodně mačkat čudlíky tak, že by lepšího výsledku nedosáhl ani zkušený agent a já se přitom bavil výbušnou milenkou či neustálou výměnou řidičů autobusu, ve kterém se přepravovala Učitelka francouzštiny se svými žoldáky. No dobře, i já vím, že tohle je naprostá hovadina, ale bavil jsem se při ní kdysi a včera jsem si ověřil, že jsem patrně stále ještě nedospěl, neboť mě to zase rozesmálo. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

jeden z tych lepsich filmov s trojpismenkovou organizaciou. Trojpismenkove organizacie su dnes uz folklor... len tak na okraj, predchodcom CIA bolo OSS = Office of Strategic Services, fungovala tusim 1942 - 45 ...... Truman robil US armade a FBI bordel a problemy ... no a potom to dostalo vzneseny nazov CIA - bol vlastne Trumanovo naschval US armade a FBI : 77 % ()

Brain-D 

všechny recenze uživatele

Povedená zábavná parodie na bondovky. Film je klukovi, který propadá ve škole z francouštiny a letí na výlet do Francie, kde ho učitelka má trápit z francouštinou. Ale na letišti je muž ze stejným jménem,ten bude zabit a dojde k omylu a kluk se najednou stane agentem. Všichni se ho budou chtít zbavit a o jeho třídě a učitelce si budou myslet, že je to banda žoldáku vedená dávným agentem :D ...mírně mi to připomínalo Austina Powerse :) ()

Galerie (20)

Zajímavosti (6)

  • Príbehom sa inšpirovala MS-DOS hra na počítače "Teenagent" z roku 1994. (PATWIST)
  • Richard Grieco (Michael Corben) Prísne tajnými prázdninami debutoval na poli celovečerných filmov. Predtým hrával iba v televíznych seriáloch. (m.a.t.o.)
  • Vo Veľkej Británii bol film uvedený pod názvom Teen Agent. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama