Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Jakobova sestra Julie zemřela během svatební noci. A vše nasvědčuje tomu, že to udělala vlastní rukou. Její bratr se však nechce smířit s pouhým konstatováním smrti. Chce zjistit, proč se ta tragédie musela stát. A zjištění je možná ještě hrůznější než samotný čin. Pravda se skrývá v městečku Morke… (oficiální text distributora)

Recenze (80)

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

jako jo,atmosféru to má a dokáže to udržet pozornost až do konce i přesto,že vývoj kam bude směřovat je zhruba od poloviny celkem odhadnutelný,ale jako celek to na mě ani zdaleka nezafungovalo tak jak by mělo.Nikolaj Lie Kaas se svým protistátním ksichtem prostě asi nemůže hrát vyloženě kladné hrdiny...60% ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Seveřanům se opět podařilo ideálně namixovat tíživou studenou atmosféru se zajímavým námětem a pomalým stylem vyprávění, ačkoliv ten byl místy až moc pomalý. Vyšla i sázka na nejistotu, kterou se jim ve mě podařilo udržovat téměř až do samotného závěru, který mě dokázal svým způsobem překvapit. Herecky obstáli také všichni, takže do Dánska letí další palec nahoru. 80% ()

Reklama

Gertruda.W 

všechny recenze uživatele

Toto je fakt jiná káva oproti té americké (že by mokačíno?). Není to jen thriller. Přes tu hustou atmosféru, přes to, že se to chvílemi jeví jako obyčejný thriller hororového typu, vás to nutí přemýšlet a přijdete na to, že to vůbec není tak jednoduché, jak to vypadá. Fascinující minimalismus, úchvatné jako výborné víno s opravdu dlouhou koncovkou. Mňam. A mimochodem, s těmi Dány to mám podobně jak píše dank011. ()

Tejkina 

všechny recenze uživatele

Komentář obsahuje spoilery: Tak tohle bylo silné.. Temné, mrazivé, napínavé od začátku až do konce. Skandinávské filmy miluji a málokdy mě nějaký zklame, ale tenhle mě vážně dostal. Sympatický hlavní hrdina, téma sebevraždy a vyrovnávání se s ní, jeden muž, který si myslí, že má poselství a přitom je vrah. Myslím, že u člověka, který se někdy chtěl zabít, nebo se o sebevraždu dokonce pokusil, by se vážně tohle dalo zneužít, kdyby se ho někdo chtěl zbavit a zakrýt tak vraždu sebevraždou.. S tím, že byl konec hollywoodský a předvídatelný nesouhlasím, já se o Jakoba bála do poslední minuty a vůbec jsem si nebyla jistá, jak to dopadne. Vždyť jsou to přeci seveřané. ()

Rockerman 

všechny recenze uživatele

Pan Jensen točí absurdní ptákoviny (ale dobré a zábavné), scénáře však píše k pravým severským dramatům. Atmosféra houstne jen velmi pomalu a trochu zdlouhavě, ale pořád to nesklouzává do nudy. Závěr brilantní, jen ta "vodní scéna" byla už trochu moc. Přesto dávám za pět, protože zážitek to byl skvělý a příběh neotřelý. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (1)

  • Mørke je město v regionu Střední Jutsko v Dánsku, ale také dánský výraz pro temnotu. (šerminator)

Reklama

Reklama